05 October 2011

Jamuan raya tak putus-putus

Raya tahun ni rasanya sungguh lama sebabnya lepas raya pun aku masih menerima jemputan raya kat unit-unit kat opis aku ni....unit sebelah, unit atas, unit bawah, unit depan.....boleh dikatakan tiap-tiap hari lunch free...kekeke...sekarang ni pun ada lagi jemputan open unit (instead of open house).....isnin lepas unit aku, selasa majlis persaraan pengarah, hari ni unit bawah lak...alhamdulillah, rezeki....

Kiranya lum sum la aku cite semua open unit kat opis aku ni....

First, bahagian aku buat jamuan raya (tahu kan bahagian? terdiri dari beberapa unit-unit)...ngehngehngeh...


aku dan ziren....


jelitawan-jelitawan unit kami...*muntah


semua dah tak sabar-sabar nak makan.....sila beratur dulu la....


 menu-menunya....
nasi beriani
laksa johor (aku tak makan pun....)
lemang dan rendang
kuih raya
tu je kot...tak banyak choice...


Hari berikutnya (aku lupa la) unit atas lak buat jamuan raya....makan free lagi....^_^

 sukanya ada gambar candid aku tengah amik makanan ni....


 aku dan mai....


lagi suka bila ada gambar potret camni......nasib baik ada photoshop yang boleh menutup kekurangan aku....kekeke....thanx helmi sebab tolong photoshop kan gambar ni....masa dia edit gambar ni kat rumah, wife dia siap tanya lagi kenapa dia edit gambar aku...ampunnnn......


Isnin lepas, unit aku lak buat jamuan raya....ramai yang teka apa yang aku bawak masa jamuan ari tu ek....hehe...tungguuuu jawapannya.....

 aku dan dila


 sebahagian dari tetamu yang hadir.....kat belakang ramai lagi tu.....


alhamdulillah..licinnnn.....ehh, macam ada orang tapau je.....haha....kantoi sudah....


Ada beberapa lagi jamuan raya unit lain yang aku tak amik gambar...macam segan lak nak amik gambar kat rumah orang....huhu....

Semalam ada Majlis Persaraan Pengarah......pun tak amik gambar....maklumlah, orang lain duk usung dslr, aku usung kamera kecik yang dah out to date dah...huhu....(syukurlah, sekurang-kurangnya ada gak kamera)...

Hari ni unit bawah lak buat jamuan raya....^_^ makannnnnn.....i loikkkee.....^_^


23 org syg adam:

azam said...

seronok weh....

makan free...tiap² hari ada jamuan pun ok

MamaYatie said...

uummaakkkaihhh....banyaknya jamuan raya! untung la keja kat tmpt bnyk2 unit yer..kita satu ni jer la pun..tu pun bukan co yg buat, kami sendiri yg buat ikut konsep potluck raya...huhu

bujal X said...

tempat saya tak abis lagi buat "jamuan raya".keh keh~

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

makan dan terus makan..hahahah ilike

Qhaifa Nur said...

masih ada lagi jamuan raya ye..
macam2 boleh makan ni..

Salina@IbuAqil said...

sis aanie, tahi lalat dimatamu menggoda jiwaku ler.. ;p

N i e Z a said...

wah..sedap betul mkanan nyer..ni yg wat mood raya dtg blk..heheheh

eB ezrin said...

walopn keje eB edit gambor tp eB jrg edit muker org sbb eB suker tgk natural :)

Amy Syaquena said...

Aanie muka awak sekali pandang nampak macam berdarah siam....

ajumohit said...

wahh sedapnya mkn2 raya tak abis lagi ye, kt opis pagi ni pon ada mkn2 lagi aanie, makan jek selagi boley kan, aju tak kisahla org kata badan naik ke apa...huhuhuu

aanie said...

@azam

haha..memang...buat muka tak malu je...:)

aanie said...

@MamaYatie

kami pun buat potluck gak utk unit kami....maklom lah, xde sponsor...semua hulur sikit2 makanan masing2...

aanie said...

@bujal X

suka la tu...hehe..:)

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

makan sampai pecah perut...haha...:)

aanie said...

@Qhaifa Nur

a'ah, free lak tu..hehe....:)

aanie said...

@Salina@IbuAqil

alamak...ye ke?? haha...:)

aanie said...

@N i e Z a

memang sedap....tp perut je dah reject sebab banyak sangat..hehe....

JaSSNaNi said...

uwaaarrrghhhh... meriah giler sambutan jamuan raya tu.. terliur la tengok menu.. dah la tengah lapar.. sini plak baru pas hujan.. mmg lapar... aduyaiii...

aanie said...

@eB ezrin

hehe..muka aanie kena edit sikit sb muka natural byk jerawat...haha...

aanie said...

@Amy Syaquena

uiks, siam?? ntah la...dengar2 moyang aanie kot siam...hehe..

aanie said...

@ajumohit

huhuhu....belasah je kan aju...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

untungnya! hari-hari makan free..jimattt

~iz~ said...

wah bestnya raya sakan..

laksa tu cam menu wajib jer kan mesti ada...x tahan tengok..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby