21 October 2011

Walker dan adam

Assalamualaikum.....

Sebenarnya aku tak pernah belikan adam walker....sebab pernah dengar walker ni sangat berbahaya untuk baby....doktor sendiri pun tak galakkan....jadi, kami tak berani la bagi walker untuk adam.....kat nursery pun tak ada walker......kami biar je adam jalan sendiri tanpa bantuan walker....mungkin sebab tu tak adam lambat jalan?? entah, tak tahu.....tak kisah la kan.....yang penting sekarang adam dah boleh pecut 100m dah pun....hehe....

Baru-baru ni masa balik pahang, adam macam berkenan sangat nak naik walker cousin dia tu...jadi, kami bagi je la dia try....tapi, yang kelakarnya dia angkat walker tu bila jalan....kahkahkah......lawak tul.....tak pernah-pernah dibuat orang.....


gambar ni tak nampak sangat dia jalan angkat walker.......tapi, memang kelakar la.....macam tu la rupanya bila tak pernah naik walker......maybe sebab seat tu lebih rendah dari dia tak....hahaha.....


20 org syg adam:

Salina@IbuAqil said...

Hik3!!!! Comel je adam.. ;)

Ila said...

hehehe..adam tak pernah naik walker ek...

syawalsimpsons said...

kikiki...adam buat kelakar....

azam said...

baguslah...kata orang walker ni tak bagus utk kanak² yang baru nak belajar jalan.......

kelakar camtu....masuk bakul angkat sendiri, tukar masuk walker angkat sendiri

Kakzakie said...

Lebih baik tak payah aanie. Terjadi pada anak Ka LOng kakak kerana walker inilah dia cacat hingga kini dah berusaia 21 tahun. Bapak kakak pantang dah kalau ada cucu dia naik walker mesti nak ada org jaga...

Adam bijak angkat walker sebab dia dah pandai berjalan:)

kaklong said...

ermm..,,kat rumah ni kena sorok kan walker..klu tak dah tua bangka semasing nak naik walker lagi...hehehe!

eB ezrin said...

ttp nmpk comel. hik3 ;p

::NureeN:: said...

hehehe.. bila dah bleh berjln nk sgt2 naikkan.. masa x bleh dlu x mau duduk nk dukung jek.. adam sama perangai ngan anak nureen.. smpi kami kena bwk sorok.. heehhe

aanie said...

@Salina@IbuAqil

thanx dear..:) kelakar kan..hiks...

aanie said...

@Ila

a'ah...sebab tu la jadi camtu....:)

aanie said...

@syawalsimpsons

hakhak....:)

aanie said...

@azam

em, tu la..sb tu x berani nak bg....
hahaha....ok gak peribahasa camtu kan....

aanie said...

@Kakzakie

tu la kak..sy mmg x berani nak bagi....takut..dah banyak kes kan...tp tu la, malang x berbau....nauzubillah...

aanie said...

@kaklong

hahaha...anak akak tu teringin nak jadi baby balik la tu....hehe..

aanie said...

@eB ezrin

tq dear...hikhik...:)

aanie said...

@::NureeN::

tp adam ni dah pandai berjalan pun nak dukung lagi....pengsan mama....kalau ringan xpe gak..huhu...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..


anak sy pon x pakai walker..mmg x baguslah pakai walker..biarlah lmbt jalan asalkan selamat..


sy penah baca penggunaan walker menyebabkan otak budak x dpt berkembang dgn baik sbb senang je nk jalan guna walker..

wan nurul hezrina said...

lah bukan walker bawak dia..sekali dia bawak walker daaa..mmg doktor kata bahaya n kalau nak juga pakai kena carik yg btul2 safety=)cumillll la adam=)

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

ooo ye ke...tp kan mmg takut tgk budak2 jalan pakai walker...laju semacam jer....semua benda dia nak langgar...huhu....

aanie said...

@wan nurul hezrina

hehe..tu la pasal..gelak kitorang...
ye la...nak kena perhati 24 jam dlm walker tuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby