17 October 2011

Gelagat adam yang menyentuh hati

Assalamualaikum....

Hari ni macam rajin lak buat entri...maklumlah, dah 6 hari cuti dari update blog...hehe....sebenarnya entri ni adalah sebagai kenangan aku bila dah tua nanti.....aku rasa kenangan yang sangat manis untuk dikenangkan sepanjang aku bergelar seorang mama.....

Peristiwa ini berlaku sekembalinya aku dari sabah.....ececeh...

Masa kami sekeluarga sedang menikmati makan malam.......time tu aku dah habis makan....tapi, tunggu je la encek suami dan adam habis makan....adam macam biasa la kalau nak makan, dia sebut la "nak"...abah dia la yang suapkan sebab aku dah habis makan....pas tu aku saje-saje la cakap kat adam...."adam, mama nak".....

Tahu apa adam buat?? dia amik nasi dalam pinggan, pas tu tiup-tiup nasi tu (sebijik macam mama buat masa nak suap adam), pas tu dia suapkan mama nasi tu....huhu...terharunya mama...terus mama peluk adam kuat-kuat.....walaupun adam hanya suap nasi je, tapi tetap sedap....*nak nanges jap....


sayang adam kuat-kuat....

34 org syg adam:

azam said...

:) camtulah.....

suka adam

Myra Jay said...

Wahhh soooo sweet moment tu..

Terharu kan.. :)

MamaYatie said...

huhu..terharunya.....!!!mesti adam pun windu mama...

Cute MuM said...

memang sedah kan tgk anak buat apa yang kita dah buat kat die..
dania pon selalu buat cmtue..

Izan Ishak said...

so sweet adam... dia buat sama cam mama buat.

mmg betul aanie... blog ni lah kenangan utk hari tua kan. bila anak2 dah besar..mesti dorg pun boleh terimbas semula apa yg dorg buat dulu2 kan...

Salina@IbuAqil said...

What u give, u get back.. eceih!!! nak nanes jgk lah teman aanie.. uwawawawawaaaaa! ;) adam good boy.. syg mama dia very the srong..

wan nurul hezrina said...

so touching..mcm merah jugak..masatuh ada sebuku roti.org semua dok bagi2 roti sorang satu.tinggal mummy jer tak dapat..pastuh merah jerit..mummy mummy tak dapat roti..pastu papa jawab ala mummy dah abes..pastu merah bg roti dier..sangat suka part tuh=)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai baiknya adam...

Alycia said...

samelah nama anak kt... adam hehe..

d_LA said...

comeynya adam wat gitu..sbb tulah kita kene tunjuk pangai yg baik kan, sbb nanti anak ikut apa yg kita buat..

aanie said...

@azam

hmm, camtulah.....:)

aanie said...

@Myra Jay

memang terharu sangat-sangat..huhu..^_^

aanie said...

@MamaYatie

hehe..ye kot..:)

aanie said...

@Cute MuM

hehe...comel kan perangai budak2 ni....gerammm..:)

Ardini Humaira said...

teringin dni nak ado baby gak hiksss lariksssssss

~izan~ said...

bijaknya adam..terharu kan bila anak2 buat sesuatu yg kecil aje tp cukup besar maknanya pada kita =)

Amy Syaquena said...

amy suka tengok muka adam...hensem

Hanih Borhan said...

goodboy nya anak kak!nak anak macamtu jgk nnt :D

ajumohit said...

So sweet, Adam cayang mama!!!

Adylia Qarissa said...

wah...bestnya...pasti seronok... :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

suweet momen..nanges juga


sbb itu sy rela duduk kt rumah aje..agar x terlepas every moment dgn anak-anak..

aanie said...

@Izan Ishak

hehe..tu la kan..bila baca balik blh senyum sendiri kan...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

hehe....betul...sekrg ni suka sgt tiru apa yg org buat..adoi..pening mama....

aanie said...

@wan nurul hezrina

ala, comelnya merah....mesti terus rasa nak peluk laju-laju je kan...hehe...

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

hehe..suka meniru tu...:)

aanie said...

@Alycia

ye...:)

aanie said...

@d_LA

memang pun dila...huhu..kalau dia tiru part yg baik ok la..tp yg x berapa baik tu, pengsannn....

aanie said...

@Ardini Humaira

hehe...dni coming soonnnn....:)

aanie said...

@~izan~

a'ah, betul tu....:)

aanie said...

@Amy Syaquena

thanx dear...:)

aanie said...

@Hanih Borhan

hehe..insya-Allah...:)

aanie said...

@ajumohit

mama cayang adam jugak!!! ^_^

aanie said...

@Adylia Qarissa

memang seronok pun dear..:)

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

jom nanges sama2...hehe...
sy pun teringin juga tapi masih perlu mencari seperiuk nasi juga...uwaaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby