18 October 2011

Pengalaman naik kapal terbang

Assalamualaikum.....


 KLIA-KK dan KK-Sandakan..weehuuu..

Maaf la, entri ni tak berilmiah sikit (macam la entri aku berilmiah sangat kan)....just nak share pengalaman aku naik kapal terbang je...maklumlah aku orang kampung, tak biasa naik flight ni....huhu...

Masa sampai kat klia, kalau boleh semua tempat aku nak bergambar....tapi, segan dan malu itu melebihi segalanya....lagipun member-member aku jenis tak bergambar sangat..malu lah kalau aku sorang je nak bergambar...huhuhuhu.....tapi, dalam segan-segan pun ada gak beberapa keping...tebalkan muka aje lah nampak orang duk senyum-senyum sumbing..cisss...


 wajah ceria nak naik flight....^_^


walaupon gelap, nak jugak letak..hehe...


Masa queue nak naik flight tu, aku amik la gambar flight.....excited kemain lah kan tengok flight besar gedabak tu....pas tu orang laki kat belakang tegur...dia cakap "First time" (dengan nada sindir) .....cisss....ala, dia masa first time pun sama gak....uwekkk.....



flight dari KL-KK


Dalam flight pun bergambar sakan uolls...^_^


macam ni la orang first time ye....


Sampai airport KK memang tak sempat bergambar sangat la sebab kena transit ke sandakan.....tapi, sebelum naik flight ke sandakan tu sempat lagi amik gambar.....^_^


MASwings ~ flight dari KK-Sandakan





Pas tu baru perasan pekerja MAS dan penumpang lain duk pandang-pandang....huwaaa..malu...*lantak je la...

Masa nak turun tangga flight tu, pramugara tu tegur.....biasanya dia akan cakap "Terima kasih" kan....hehe..aku tahu la sebab aku tak pernah miss tengok awan dania tahu....tapi, nak tahu apa dia tegur aku?? "Terima kasih....sudah bergambar?" wakaka....malu ai....


Tapi, masa dalam perjalanan balik ke KL semula aku dah tak de hati nak bergambar kat airport....mungkin sebab kononnya nak berlagak dah biasa naik flight lah.....padahal dah tak sabar nak jumpa adam.....weeehuuu....


P/s: Kesian aku kan? hahaha.....tapi kelakar jugak......encek suami gelak je bila aku cite....kehkehkeh......


44 org syg adam:

eB ezrin said...

apa ader hal.. rock jerk.. :)
eB x pernah nek flight gi tau ;p

Salina@IbuAqil said...

Hik3!!! Kalo inapun mst truja aani oiiii lantok le org kata pelik ke apa bergambor sakan hi3!!!

syawalsimpsons said...

BESTKAN SESEKALI NAIK FLIGHT KAN...

ajumohit said...

samalah aanie, keinginan nk bergambar mmg menebal dlm diri, tp org lain mcm control2 jek kan, kita pon malu hihihih

sahromnasrudin said...

bukan senang naik flight first time kan..berdebar pun ada takut flight tue senget ke huhuhhh

azam said...

seronok kan??

saya baru sekali hehehehe.......

kaklong said...

huh,kalau kaklong jawap jer"u tak nak bergamabar sekali?"...

baiasalah masa ni la kita nak bergambar pun...
sebab..kaklong sdri pun tak pernah naik kapalterbang..huhuhuhu!

Qhaifa Nur said...

first time kapalterbang nak ke langkawi tahun lepas...macam2 yang difikirkan....selamat tiba dan kembali..tp kan terasa kejap sangat

Kakzakie said...

Bagus juga aanie jadikan N3 so boleh jadikan sebagai kenangan. Kelak Adam besar bagi dia baca:)

wan nurul hezrina said...

sakit jiwa ngan org sindir2nie..biarlah nak bergambarkan?adagak memori..yang tegur kta first timetu lg hampeh..ala dia first time lg teruk gknya..huhu..papepun suka tgk gmbr annie..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

LANTAK APA ORANG NAK KATA..JANJI ANIE HAPPY... KLAU JUE PUN SMA GAK...PANTANG PI klia MESTI BERGAMBAR...

Amy Syaquena said...

aanie tak perlu nak malu sebab amy yakin semua orang yang baru merasainya pasti akan berbuat begitu..amy dulu pun macam tue la hahahaha...

Alida Ali said...

Org byk kali naik flight pun akan bergambar gak..jln malu2 ye hehehe...

ieyza afieyna said...

best nye..
tak pernah merasa lagi naik flight :(

Ila said...

hehehe..tak kisahlah kan yg penting dapat bergambar kan...bukti kena ada tu

akiratoriza said...

erm sy pn lau naik flight ada teruja ckit, erm lantak lah org nak ckp per janji hati puas kan... hihihi

budak penjara said...

erkk..xpe..lantak org nk pandang2..hehe..yg penting kita enjoy..

Myra Jay said...

Ala pedulik je apa orang nak kata, at least ada gak kenangan kan..

Myra pun takdak gambaq masa dalam flight tau..

Jeless tengok nieh :)

~izan~ said...

ish takpe,blogger tegar kena mcm ni. kalau izan pun akan buat benda yg sama hehe..kenangan kita nanti kan =)

N i e Z a said...

hikhikhik..sama mcm saya dlu..first time naik flight asyik bergambo je..dh mcm jakun jer..hehehhe..tp ape pon enjoy kan..

Ms Fai said...

wah,best tu...fai pn xpernah lagi naik flight ;)

salam perkenalan kak...jemput singgah "teratak kecik" fai...hehe...

aanie said...

@eB ezrin

uiks, biar betul..
kan? pedulik la diorang tuh...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

hehe..kalau ada anak, boleh la cover...konon nak amik gmbr anak..kekeke...

aanie said...

@syawalsimpsons

best..macam nak naik lagi je..tp nak yg free ok x??

aanie said...

@ajumohit

tu la..tp kalau kita usung dslr, konfem x malu punye kan..huhu...

aanie said...

@sahromnasrudin

haha..memang pun..time dia senget tu punye la gelabah...hahaha...

aanie said...

@azam

hehe..sy dah 4x...:)

aanie said...

@kaklong

hahaha..rupa-rupanya....
betul gak tu kan kak long...blh try ayat tu..kasi bernanah telinga diorang..kekeke...

aanie said...

@Qhaifa Nur

g langkawi kejap sgt..x sempat rasa boring..hehe...

aanie said...

@Kakzakie

nanti sure dia gelakkan mama dia ni..hahaha....

aanie said...

@wan nurul hezrina

kan?? berlagak tul...mentang2 la dia dah biasa naik flight kan...huhu..sedih..

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

kita ni p mana2 pun nak bergambar...dah diorang tak suka bergambar, xyah la bising2 kan....huhu...

aanie said...

@Amy Syaquena

hahaha....kan....semua org pun camtu...

aanie said...

@Alida Ali

hehehe....sbg kenangan kan..:) tq..

aanie said...

@ieyza afieyna

kena try naik walaupun sekali..hehe...

aanie said...

@Ila

betul tu...bukti tu penting nak tunjuk kat hubby..hehe....

aanie said...

@akiratoriza

mananya tak teruja kan...hehe..:)

aanie said...

@budak penjara

yeah, enjoy...:)

aanie said...

@Myra Jay

ala, ruginya myra...xpe, lenkali kena amik gambaq tau..hehe...

aanie said...

@~izan~

betul tu...lagipun xtahu bila lagi nak naik flight ni kan...

aanie said...

@N i e Z a

kalau ada geng, xde la malu sangat....ni sy sorang je....huhu...

aanie said...

@Ms Fai

kena try naik sekali...
ye, time kasih...:)

Princess Nur said...

Hehehe..Klakar jgak kan? Takpe..Pedulikkan org..Yg penting kita hepi ;-)

d_LA said...

kalo aku pun bergambar sakan beb..peduli hape org kate kan..ekceli aku pun x pnh naik flight lg..wuwuw..sedih aku pedih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby