14 April 2011

Jom churp churp!!!

Salam tweet...:)

Korang dah register churp churp belum???
Kalau belum, jom la register sekarang....
Boleh la tambah duit poket sikit....buat bayar broadband ke, prepaid ke....
Nak tunggu duit nuffnang, tak tahu bila la nak dapat BE ni....
Sangat kecewa dengan nuffnang sekarang......
Kadang-kadang rasa malas nak log in nuffnang....
Sebabnya duk tang tu jugak earnings tu....tak naik-naik....menciiii....
Iklan MAD tu membuatkan aku betul-betul MAD lah....grrrrr...
 
 Nak letak iklan churp churp ni kena ada akaun facebook ataupun twitter....
Kalau ada dua-dua lagi baagussss....
Kalau add mama_adam kat twitter lagi baguss.....kekeke.....
Tapi kalau tak de fesbuk or twitter, nak promote kat blog pun boleh gak....
Mana-mana pun boleh ye....terserah kamu....
 
 Kalau korang ada twitter, korang akan dapat assignment dari churp churp.....
Senang je assignment ni....tak payah nak rujuk buku rujukan ke, cari jurnal ke, nak google ke.....
Karang je ayat asalkan cukup semua keywords yang dia bagi tu....
 
Bagi yang belum pernah dapat assignment, kat bawah ni contoh assignment......

klik untuk membesar dengan lebih cepat...

Assignment ni ada expired date gak tau....kena buat cepat-cepat.....
Jangan jadi macam aku, dah last-last baru nak buat......huhu....
Tengok tu, lagi 4 hari tinggal...tak reti-reti nak buat gak...
Pas tu bila kena reject, dah melepas.....huhu....
 
Walaupun earnings nya agak berjanggut gak nak tunggu sampai boleh dapat cash out, tapi at least ada gak peningkatan bila tengok akaun churp churp ni....
Tu pun sebab scheduled tweet kita yang dah approve tu....
Hmm, tak pe lah...sikit-sikit lama-lama boleh cash out...
Tak nak lama-lama jadi bukit....
Bukit nak buat apa??bukan boleh buat beli nasi pun...huhu....



P/s: Thanx pada yang dah register bawah aanie....sayang kamuuuuu.....

9 org syg adam:

*azni* said...

sy memang tak tau pasal churp2 dan twitter ni.sebab kat opis banyak benda kena blok..huhu..

d_LA said...

cikgu cikgu..ajar saye camne nak buat..

apesal aku punye churp2 dok 20sen je dr thn lps ni??

MyeAqma said...

terbaiklah kak promote churpchurp tu! sy x buat pun lg...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sy dh register tp earning masih lum matang tuk ditebus.. heheheh..
psstt, de tutorial psl churp² ni..
- tuto schedule tweets
- tuto social sharing

aanie said...

@*azni*

ye ke??x bestnya klu kena block...nasib baik blog x kena kan??klu x, mesti dah boring..hehe...

aanie said...

@d_LA

boleh...nanti cikgu ajar ye...meh dtg umah cikgu..amik tusyen...cikgu amik murah2 je..hehe...

oit, mu share la kat fb...nanti ada la tu yg klik...aku pun kadang2 malas gak..hehe...

aanie said...

@MyeAqma

sila buat skrg....hehe...tp mai rajin gak promot kat fb...bagus2...

aanie said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

owh, ada tutorial ye??nanti sy melawat blog leily lak...thanx..

ajumohit said...

hehehe churp2 ok lagik, tp wat assign tweet tu aju tak gheti la aanie, kene berguru ngn aanie la pasni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby