20 April 2011

Tutorial: Cara nak unfollow blog | Stop follow

Assalamualaikum.....

Pada entri yang lepas, aku ada cerita kisah unfollow...banyak feedback yang aku dapat...ye la, tak semua oang suka kita kan???susah sebenarnya nak puaskan hati semua orang (macam ayat artis lak..hiks)....kemudian, ada seorang blogger iaitu eb ezrin komen cenggini.....




So, ni just nak share tutorial untuk unfollow blog.....sebab kadang-kadang kita perlu juga manage blog kita dengan unfollow blog orang terutamanya blog yang dah bertahun tak update....hilang tanpa khabar berita....sebab mungkin dia dah bukak blog baru ke....kan??

1) Mula-mula, pergi kat DASHBOARD, klik butang MANAGE



Kemudian, keluar macam ni....scroll down la selow-selow cari blog yang anda nak unfollow tu....pastikan betul-betul ye...nanti tersalah unfollow lak....huhu....




2) Kemudian, bila dah jumpa blog yang dicari, klik butang SETTINGS....dalam kes ni mama adam yang jadi mangsanya...




3) Kemudian, akan keluar pop-up seperti kat bawah ni....then, klik STOP FOLLOWING THIS SITE


Bila dia tanya are you sure??YES kan aje lah.....^-^

4) Then, siap.....blog tersebut tiada lagi di dashboard anda....selamat mencuba ye!!! ^_^

11 org syg adam:

Fauzie Jasmani said...

TQ for sharing tips..

Singgah gegar sini..salam kenal..nak follow boleh?

Latest Entry : Jom ExChange Link dengan Blog UpProfits!

and : Let's Make Malaysia the FB Capital of the World!

eB ezrin said...

wahhh mekasih la... sgt la suker ati eB nih ha... raser cam glamer laks namer eB dok kat blog nih... ahaks...
kang tiba tang bendul eB nih... polo satu2 step nih ter unpolo blog nih la plk... haru biru... ngeeeeee....

tq again... smalam dh try click manage tuh... line x best rasernyer sbb xleh nk msk pn... ;p

eB ezrin said...

wahhh tq... dh berjaya unpolo blog sendiri... hik3...
so dgn rasminyer polower eB kurang srg dh... ;p

Ila said...

nice info...hehehe

d_LA said...

perghhhh...jgn main2..siap ada tuto tuk unfollow..hehe..mmg menganjeng tros...haha..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

wah!!! siap ada tutorial la...baguih hang nie....

hang tak letak iklan churp2 ke???

ajumohit said...

hehheh gud info, nnti klu rasa nk unfollow leh view sini

MyeAqma said...

perghhh ada tutorial plak dah skang ni.. gempak dah mama adam ni!

tsara minraa said...

thank you for sharing :)sangat useful

Nora Talib said...

tq

Rubikz Key said...

wah, nice share. da lame cari tut ni, hihi. thanks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby