27 April 2011

Kisah tengok bola dengan adam

Assalamualaikum......


Tengok bola malam tadi??? dah tau keputusan kelantan lawan selangor?? tak tahu? ha, meh nak cite.....kelantan menang 1-0 ke atas Selangor....hahaha....aanie minat bola ke??tak jugak....tengok mood gak....tapi, sebab semalam aku tengok live, maka terpaksa la jadi wartawan sukan lak...hehe.....

Tapi, aku bukannya nak ulas perlawanan semalam....tapi, nak cite kejadian tengok bola malam tadi....al kisahnya, kitorang keluar makan malam macam biasa la kat kedai yang kitorang selalu makan.....pilihan aku of course la kedai mek kelate....tapi, kitorang pelik la apsal ramai sangat orang kat kedai ni?? dah la semuanya cakap loghat kelate....rupanya ada bola....aku tak tahu pun ada game malam tadi....encek suami pulak jenis bukan peminat bola....so, dia pun tak tahu jugak....hahaha...

Kitorang pun join je lah walaupun duk belakang sekali...dah alang-alang kelantan yang main....boleh la jadi tukang sorak sekali...lagipun malas nak pergi kedai lain....hehehe....masa minit-minit awal tu semangat la semua kan....tambah-tambah kelantan dapat jaringkan gol pertama pada minit ke-4...hahaha..memang gempak gempita la....macam nak runtuh la kedai....

Tiap kali kelantan ada peluang nak jaringkan gol, tiap kali tu la diorang bersorak.....maka, tiap kali tu la adam pun menjerit sama......bukan menjerit gol, tapi menjerit menangis terkejut sebab ketakutan yang tak dapat dibendung lagi....huhuhu.....sabar je la....

Jadinya, terpaksa la kitorang makan laju-laju supaya boleh balik rumah laju-laju...sampaikan kitorang pun tak tahu apa rasa makanan kitorang....huwaaaa.....potong betul....kalau macam ni adam memang tak boleh bawak pergi stadium la...huhu....


lepas ni kalau mama nak tengok bola, adam tak payah ikut...duk umah diam-diam je la ek......


Sekian laporan sukan tak rasmi dari saya.....berita perlawanan boleh klik kat sini.....


P/s: Tadi belek-belek paper tak keluar pun berita ni....musykil...apekah???


5 org syg adam:

d_LA said...

hahaha..adam2..aku pun tgk smlm, best kan..tp cam x puas je sbb bolos 1 je gol..

paper ape ko baca??HM ke??Kalo HM mmg lmbt sikit psl bola tmpatan

LindaRahim said...

pertama- sy jd org pertama sayang Adam...ye ye...
ke-2- sian Adam...dia terkejut bunyi bising tu...

Ila said...

hehehe..faiz dulu pun camtu gak tapi dah lama2 dia ok jer...maybe adam tak biasa lagi kot...

*azni* said...

eh,aanie org kelate ke?

eB ezrin said...

bawak gaks... x aci tinggal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby