12 April 2011

Maybelline bb cream


Masih lagi bercerita tentang cantik, kecantikan, produk kecantikan.....sejak aku berkunjung ke sini, ada je benda yang nak di share dengan korang semua....semua orang nak cantik dan semua orang sukakan kecantikan...malah Allah sendiri suka akan perkara yang cantik....jadi, tak salah kiranya kita berusaha untuk cantik....bukan untuk orang lain pun, untuk diri kita gak...bila kita perasan rasa kita ni cantik, maka confident level tu lebih tinggi....ye tak??bukan riak ke hape, tapi kita selesa dan yakin bila berhadapan dengan orang ramai.....

Kali ni aku nak share tentang Maybelline bb cream....actually dah lama aku beli....tapi sebab dah biasa pakai kryolan, jadinya bb cream ni aku pakai kadang-kadang je...bila rasa nak pakai, aku pakai...huhu....tapi sekarang aku telah bertukar ke bb cream lak...sebabnya tak larat nak sental muka tiap-tiap malam lepas pakai kryolan....

Setakat yang aku pakai selama seminggu ni aku boleh katakan bb cream ni ok la....boleh cover imperfections....maklumlah, dah makin tua matang ni ada garisan-garian halus dan blackhead, boleh la cover skit...teksturnya ringan, tak terasa berat sangat kat muka ni....yang paling best bb cream ni ada SPF 26 which is good for us...jadinya tak perlu la nak tepek sun block lagi....ok, dah jimat masa dan duit di situ....cumanya bb cream ni sedikit oily dengan muka aku...time tengahari je dah oily...tapi tak de la teruk sangat oily nya....just touch up dengan bedak skit dah ok la....^_^

cubalah sendiri....eh eh, silap...may be it's maybelline.....

P/s: Tengah tunggu duit kutu ni bulan depan kot.....nak g serbu kaunter MAC lak!!!!!MAC kat ne ek yang best??first time nak borong ni....hehehe....

20 org syg adam:

sahromnasrudin said...

perghhh..promosi iklan tak berbayar ke berbayar hehehehehhe...MAC tue amende..org kampung nie tak brp reti la? heheeheeee

eB ezrin said...

kalo eB pakai trus nmpk cantek ala2 ct... nak3... ;p

kakyong said...

wow.. lepas ni semakin berseri2 lah Aanie..

bb cream ni mudah ke nak di cuci.. nanti kan nak solat zohor & asar.. sempat lagi ke nak touch up lepas tu...

nikaviolet said...

BB cream mmg t'baik.....sy gune BB cream Elianto.....tak b'minyak sgt mcm pakai foundation....

nora amila ghazali said...

nora pun pakai bb cream.. mmg sgt suka guna bb cream!!

ardinihumaira said...

wow dni teringin nak beli kryolan tu kak :)

d_LA said...

wahhhh..aku gune maybelline gak tp just bedak n mosturizer je..nk terailah bnda alah ni

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kalo foundation jenis kryolan tu sy pakai time ada majlis je..hadoii..melekat payah nak ilang..

aanie said...

@sahromnasrudin

ini iklan x berbayar..tp sy perlu membayar ketika membeli produk ni...huhu...^_^

MAC tu jenama produk kecantikan yg femes amous di kalangan artis...bajet blh cantik mcm artis la bila pakai ni...hehehe...

aanie said...

@eB ezrin

org cantik, pakai apa pun tetap nampak cantik....:)

aanie said...

@kakyong

senang je nak cuci ni sebab dia jenis tak melekit sgt berbanding kryolan...lepas solat pakai moisturizer dan bedak je...sebab nti nak solat asar nak kena cuci muka lagi....hehehe...

aanie said...

@nikaviolet

ok ek elianto punye??ari tu g elianto ada gak SA tu promote bb cream...tp biarlah dlu...try satu-satu...hehe...

aanie said...

@nora amila ghazali

best kan??kerana dirimu begitu berharga...:)

aanie said...

@ardinihumaira

try la dni...tp kena rajin cuci la...tp dni punye kulit dah licin gebu kan??

aanie said...

@d_LA

terailah...murah je ni..harga mampu milik...hikhik...aku pun pakai gak bedak maybelline...yg 2 way cake tu...suka sgt bedak dia...

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a cik betty

a'ah kan??susah nak hilang....sebab tu dah jarang pakai...dah la malas nak cuci..hehe...

ajumohit said...

aju pakai bb cream elianto, hehehe setakat ni ok pueh hati

sahromnasrudin said...

selamat bekerja di hari rabu :-)

cikpuanhady said...

ramai dah yang sebut bb cream ni..teringin gak nak pakai..tapi kat sini tak jumpo..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

ahsfantasy24 said...

tgh dok cari bb cream
yg best gak..hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby