27 April 2011

Milestone - 1 tahun 1 bulan

Patutnya kena publish masa birthday adam tapi, mamanya rajin sangat...postponed sebulan...huhu...sori ye adam...



Alhamdulillah, adam dah setahun dah...memang rasa cepat je masa berlalu...bayangkan dulu hanya sebesar tapak tangan, nak pegang pun takut sesangat....kena bungkus bedung siap-siap baru berani pegang....dan sekarang dah besar panjang dah....


  1. Berat dah 9.2kg masa pegi cucuk setahun.....patutlah sakit pinggang mama ni bila dukung adam....
  2. Dah boleh jalan dah!!! (22 april 2011)....alhamdulillah...memang saat yang ditunggu-tunggu oleh mama dan abah...
  3. Makan bubur 2x sehari....makanan lain pun makan gak...huhu...
  4. Minum susu pun still banyak kali gak...mama biasa buat 4oz sekali minum...tapi kat nursery lebih dari ni kot...(stok susu 1kg seminggu)
  5. Dah jarang bangun malam....dalam sekali ke 2x je....minum susu, then tidur balik...
  6. Sekarang minum susu dutch lady 123....boleh dikatakan dah stop breastfeed...pasrah..
  7. Gigi dah ada....tapi tumbuh gigi taring atas dulu...gigi kapaknya belum ada...pelik la....ada sapa-sapa boleh explain tak???
  8. Suka memanjat, tapi bila nak turun dia main turun macam kaki dia sampai je kat lantai tu....huhuh...
  9. Dah pandai tunjuk sesuatu guna jari telunjuk....
  10. Dah boleh sebut mama, abah, hah? (seolah-olah nak tanya sesuatu), bird (kalau keluar rumah, dia cari la bird tu)
  11. Bila nampak mama pakai tudung, dia pun sibuk la nak dukung....nak ikut la tuuu...
  12. Dah pandai nak menari-nari bila dengar muzik (kelakar bila adam buat tarian punggung)...suka main tepuk-tepuk tangan...
  13. Dah pandai buat bunyi-bunyi lidah...(apa nama tuu ek??)
  14. Bila tengok orang bukak pintu peti ais, laju je dia datang....best kot main-main peti ais tu...sejukkk...
  15. Suka geleng-geleng kepala....hehe, comel je....
  16. Dah boleh tidur tanpa buai dah....lega rasanya..tak payah nak usung buai tu g mana-mana lagi....
  17. Kalau panggil nama adam, dia akan pandang sambil dongak kepala dan angkat kening sekali tu....seolah-olah nak tanya: "apa?"......haish, mana la dia belajar...
  18. Dah faham maksud susu, nenen, jom, nyum nyum (makan), bird, tidur (kalau dulu sebut tidur mesti dia pandang buai...tapi sekarang kalau sebut tidur, dia cari bantal terus tidur.....hehe..sangat mencuit hati kami).....
  19. Dulu takut makan ubat, sekarang rilex je bukak mulut bila bagi ubat....
dulu macam nak perang bila makan ubat....



suka gelak besar macam ni.....huhu....adam, cover skit gelak tuh....

    SEMOGA ADAM MEMBESAR DENGAN SIHAT DAN SEMPURNA DAN JADI ANAK YANG SOLEH....AMIN...
     

      15 org syg adam:

      *azni* said...

      still maintain comel walaupun gelak tak cover tu..hehe.semoga membesar dgn sihat ye adam..

      d_LA said...

      wahhhhh dah besar dah anak teruna mu ni...bile nak jumpe adam ni weh?

      TheFusionTea said...

      Assalamualaikum, Dah boleh jalan dah bestkan, pandai dah sebut mama abah, Alhamdulillah

      Ila said...

      hepi birthday adam...semoga membesar bagai johan...
      Jom baca Kuatnya pengaruh kawan

      ajumohit said...

      adam comeyy!!! jgn lasak2 ye, sian mummy dia

      MamaYatie said...

      amin!! comey jerk..a'ah..pelik la..tumbuh gigi taring dulu

      aanie said...

      @*azni*

      amin...
      hehe..tu la...gelak bukan main besar lagi...hishh...

      aanie said...

      @d_LA

      tu la, bila nak mai jln kl lagi??

      aanie said...

      @TheFusionTea

      alhamdulillah...seronok sangat tgk perkembangan anak ni...

      aanie said...

      @Ila

      thanx...hehe, semoga selalu mendapat johan...

      aanie said...

      @ajumohit

      hehe...thanx ^-^

      aanie said...

      @MamaYatie

      hehe, pelik kan??selalu lupa nak tanya doctor..xpe kot ek...adeih...

      aynadys said...

      comel :)

      Zur@ZaRi said...

      hehehe...

      hi dear... mmg jarang sgt da update pasal adam.. bz sikit lately nie.. erm.. adam da besar.. adam zura pun da makin banyak akal...

      kdg2 bikin panas pun ada.. ooo da stop nenen yer? adam zura masih kuat nenen lagi... kalo nampak zura pegang botol alamat nyer perang la=))

      cikpuanhady said...

      alahai..so cute..makin ensem pon ade..hehehe..

      dear, u menang ga ni..

      http://karipapsayur.blogspot.com/2011/04/10-penerima-hadiah-april-ga-adelah.html

      Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

      Belog kami :Notre Belle Histoire

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      Mama & Abah

      Adam Hakeem

      Our Baby