10 November 2011

Aidiladha di Kedah

Assalamualaikum.....

Kami bertolak dari rumah hari sabtu dalam pukul 2.30 petang sebab pagi tu hubby keje....PIL lak bertolak dari bentong awal sedikit....ingatkan dah lepas dari jem dah...tapi rupanya jem yang amat dalam perjalanan ke utara......bayangkan kami sampai Sg. Petani dalam pukul 11 malam....fuhhhh, hazab.....

Perjalanan ke SP lebih kurang je jaraknya dengan perjalanan ke kelantan.....400km...cumanya keadaan jalan yang jauh berbeza......amat amat amat jauh bezanya.....hmm, aku tak nak bincang la pasal jalan tu....lain kali.....

Sampai je SP, kami menginap di Swiss Inn Hotel....PIL aku kalau balik kedah memang sewa hotel sebab mak ayah PIL dah tak de....jadinya segan la nak menumpang umah sedara.....

Ni gambar raya haji pertama kami masa breakfast.....huhuhu....macam sayu je raya kat hotel.....

adam dah siap pakai baju raya.....


 malam raya tu adam tak sihat....batuk-batuk......tambah dengan tangan tersepit lagi.....
tapi alhamdulillah, pagi ni nampak dah ok.....cuma nampak still monyok je mukanya.....maybe lapar kot sebab semalam tak makan....


 tapi, bila dah nampak pool terus sihat......boleh lari-lari, gelak-gelak....huhu....


macam apa ntah turun breakfast pakai tudung merah, baju pepel.....hahaha...


 perasan tak kat tangan adam ada apa? suka sangat pegang gula dan creamer tu....siap bawak balik umah.....huhu...


bila adam dipaksa peluk mama......


bila kami jumpa pelamin.....


mama: adam, jom la duduk sini.....
 adam: adam tak nak main kawin-kawin ngan mama la.....


mama: ok la...jom potong kek tingkat ni.....
adam: nanti besday adam, adam nak kek macam ni boleh mama??


semua benda dia nak main....


adam bersama wan nya dan bantal busyuk adam yang dibawa ke hulu ke hilir....nak turun makan pun sibuk nak bawak jugak bantal tu.....huhu...


Selesai bergambar di hotel, kami terus check-out dan bertolak ke rumah adik mil kat SP.....aku tak tahu area mana....huhu...

Dah setel ziarah sedara, kami terus p penang!!! weeehuuuuu.......seksaited nak tengok jambatan pulau pinang.....

To be continue.....^_^


33 org syg adam:

Cik Puan Zura said...

ehh sama lah kita beraya kat SP...tapi kami sekeluarga check in kat SP-inn / amanpura tu...

hehehe...kalo tau leh la jumpe2 kenal2 ngan mama adam ni

~Sya~ said...

raya kat hotel ke adam

azam said...

woh...pergi bercuti ye...hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OOOO kg in law kat SP rupanyer....ai kat alor star....comey la adam pakai baju melayu gituew

Kakzakie said...

Kakak rasa masa sabtu-ahad lepas rata-rata jalan jem, sebab selain cuaca, peperiksaan banyak dah berlalu itu ramai yg balik kg...

iza said...

Assalam...
Salam ziarah dari teratak usang.

bujal X said...

posing atas batu,kat swimming pool lagi~ble hantar majalah mangga ni~he~~

Zana Nordin said...

seronok bila balik raya jauh2 nie
even penat sure terasa suasana raya tu kan..

amboi adam
nampak pool terus senyum sampai ke telinga yerk

Salina@IbuAqil said...

weeeeeeeeee bestnya raya dia.. ;)

ajumohit said...

jauhnya 400km hihi, mau patah pinggang travel hehehhe..adam tak rasa nk terjun ke tgk kolam tu aanie? mkn kek tingkat tu...dap2nya

Adylia Qarissa said...

ok lah tu akak..baru 11 jam..dkna sangkut jem 14 jam :)

masih tersenyum walaupun sengal badan :) heheeeeeeeeeee

Qhaifa Nur said...

jauhnya berjalan sampai penang lagi..

-fieda- said...

beraya sambil bercuti yer..seronok tu..

kaklong said...

wah..menarik ni,sambut raya kat hotel..lom pernah org lain buat kan,best3...heheheh!!

fiza said...

Perghhhh...lama tu, mesti kematu punggung kan.

Kelassss...raya kat hotel lagi...hehehe...

Myra Jay said...

Wuhuuu dah sampai Penang tak roger cheq pun..heheee :)

Takpe nex time k...

aanie said...

@Cik Puan Zura

ooo ye ke...sy pun first time raya kat SP..xpe, insya-Allah next time....

aanie said...

@~Sya~

hehe...semayang raya kat hotel la jawabnya....

aanie said...

@azam

2 in 1...beraya sambil melancong...hehe...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

oo alor star atas lagi kan...
heee..thanx..

aanie said...

@Kakzakie

ye la kot..memang jem teruk kan....

aanie said...

@iza

time kasih...nanti jenguk la lagi yer..

aanie said...

@bujal X

hehe...silap x pakai trunk je ni..haha...

aanie said...

@Zana Nordin

itu la adam.....suka sangat main air...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

biasa2 je...x macam raya pun ni...hehe..

aanie said...

@ajumohit

haha...memang..bukan 40km..tp 400km...huhu..nasib la...

maunya tak terjun...kalau tak tengok, confirm dah selamat terjun dah tu...

aanie said...

@Adylia Qarissa

hahaha...kalau drive sorang, memang letih la...

aanie said...

@Qhaifa Nur

saje nak kenal2 penang.....dah alang2 lalu..hiks...

aanie said...

@-fieda-

a'ah, lebih kurang la...berayanya tak sgt..tp bercuti tu sakan..hehe...

aanie said...

@kaklong

hahaha..nasib baik raya haji..kalau raya puasa, x dapek den nak nolong eh...

aanie said...

@fiza

kematu gak la....jumpa r&r mesti berenti..hahaha...x larat...

aanie said...

@Myra Jay

aiyark...lupa laks..xpe, next time ye cheq..

Dalila Hamid said...

Salam Aidiladha.... dela org SP jugak...hhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby