15 November 2011

Penang in Love | Bukit Bendera

Bukit Bendera.....Yiahuuu!!!!!


Assalamualaikum....

Lepas kami ke Botanic Garden, kami terus ke Bukit Bendera...niat asal tak nak naik pun sebab dengar kata mahal sangat train nak naik ke atas tu.....lagipun aku kan takut gayat.....hahaha....tambahan lagi tak de parking kosong....kami terpaksa parking jauh yang amat....huhuhu....

Tapi kan.....bila dah sampai sana rasa macam rugi lak kalau tak naik....ye la, nak datang penang lagi tak tahu bila....jadi kami gagahkan diri jugak tengok harga tiket.....masa mula-mula aku tengok, harganya RM30.....gulp, tergamam aku di situ....lama giler berdiri depan notice board tu....

Macam tak percaya...tapi, yang hairannya ramai giler orang beratur nak beli tiket.....diorang ni biar betul?

Aku amati balik kat notice board.......tengok kat kertas sebelah rupanya RM8 je untuk 2 hala.....yang RM30 tu untuk yang takde ic aka pelancong asing.....fuhhh...

Jom naik......^_^

nasib tak nampak sampai kat bawah....kalau nampak, sumpah aku gayat......


 view dari atas Bukit Bendera.....


ramai orang beratur nak bergambar kat sini....hehe....*bohong


 ini satu-satunya gambar kami bertiga kat sini....huhuhu....itupun ada sorang cina tu yang offer nak amik gambar kami......tq....


ramai jugak orang yang naik pada hari tu.....meriah.....


 wahh, suka gambar ni.....


 lagi view dari atas Bukit Bendera.....walaupun baru lepas hujan, tak de la rasa sejuk sangat kat sini.....ke kulit aku yang tebal??erk....


 huarghhhh...ngantuk la pulak.....


so sweet time ni.....lepas adam menguap, terus adam sayang dan peluk mama kuat-kuat...geget diaaaa....hahaha...
thanx hubby sebab sempat snap sweet moment ni.....*nak nangis.....


macam dah besar dah anak teruna mama ni.....


 dah start nak buat lawak dah tu.....boleh jadi pak lawak macam abah dia...hahaha....


 abah suruh adam buat gaya terbaekkkkkk......


 sekali adam tarik rambut abah......hahaha....hambekkk...


lepas tu peluk dan sayang balik......hehehe....adam.....adam.....


Balik dari Bukit Bendera, kami terus check in....

Malam tu keluar lagi.....kami ke Komtar lak....dah alang-alang datang Penang, nak gak la kenal komtar tu even tak tahu jalan....malangnya kami pegi sesat, balik pun sesat....hahaha.....hubby tu poyo je lebih...konon terer sangat la jalan kat penang tu..hukhuk.....

Balik hotel, kepenatan.....adam lak buat hal, tak nak tido...duk lari sana, lari sini....hubby je la yang layankan.....mama nak tido....zzzzzz...



Esoknya pegi tengok ular kat Tokong Ular kejap....lepas tu singgah kedai jeruk. dan balikkkkk.......

sesungguhnya aku amat geli dengan binatang yang bernama u.l.a.r....huhuhuhu.....


sebelum balik, gambar di hotel yangtakbestlangsungtapimahalgiler.....



Terima kasih sudi baca entri panjang ni....^_^

35 org syg adam:

Myra Jay said...

Nanti mai Penang roger Myra k, leh bawak jalan2.. :)


Myra dah lama tak p Bukit Bendera..

Last rasanya 3 tahun lepas kot.. :)

azam said...

hehehe...kalau naik ketapi pun gayat...try la naik keta kabel lak...hehehe

Kakzakie said...

Kakak suka tengok Adam. Syoknya kalau dapat cium dia macam dia cium mama/papa dia tu. Cutelah Adam...

kaklong said...

adam dah besa la mama,bila mama nak bagi adam adik..?hehehehe!

bujal X said...

signboard tu memang tempat wajib untuk bergambar~~he~~ada beli kacang kuda kat atas tu?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dulu kt atas ni sejuk taw
now dah x rasa apa
last terjah b4 weols fly ke jpn 2008 kot...just leceh nak masuk dlm train yg ramai org tue khen

wan nurul hezrina said...

eii gayatkn masa naek keta kebel tuh..wah bercuti sakan ek mek..hehe..kita pernh g sane sekali..nk g lg nnt..sweet gmbr adam cium mummy diatuh,..suka

chiah_ismile said...

da bukak semula ea ketapi kt penang ni...last year gi still under construction..

Qhaifa Nur said...

ingat lagi masa naik bukit ni dulu2, punyalah takut sebab nampak monyet berkeliaran...
sekarang mesti dah lainkan...

Ila said...

rindu nak naik bukit bendera..tahun lepas gi,tutup...seronok adam ek

ajumohit said...

aanie, sesungguhnya mmg suke baca blog aanie, sbb bisa buat daku tersenyum tgk gelagat adam dam mamanya, siyes so sweet..nice picture!!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sori aanie lama x singgah..sy bz sikit..


seronoknya pi sana..sy lum penah pi lglah..nk kena ajak asben gi nih..


baju belang aanie tu sama sy punya..tp sy nyer purple..hehe

MARIA LIZA said...

lama tak pegi penang...

eB ezrin said...

sekali seumur hidup jerk eB pernah gi saner, tokong ular? nehi

sahromnasrudin said...

hotel ape yg awk duduk tue?? huhuhhhh

Salina@IbuAqil said...

bestnya dear... ;)

aanie said...

@Myra Jay

insya-Allah myra...kita p pekena nasi kandaq...

aanie said...

@azam

sy penah naik kete kabel masa g genting dulu..gayat giler...tutup mata jek....hahaha....

aanie said...

@Kakzakie

hehe..thanx kakak....jom geget diaaaaa.....hehe...

aanie said...

@kaklong

adik? hahaha....insya-Allah....

aanie said...

@bujal X

signboard tu bukti...hehe...
x jumpa kacang kuda pun...
belalang kunyit tiruan ada la...huhu...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

a'ah, memang ramai..nak2 time cuti gini...bersesak2 gak la...huhu....

aanie said...

@wan nurul hezrina

aanie pun sukerrr...
bukan kete kabel..train biasa je...tp lajuuuuuu....huhu...takottt....

aanie said...

@chiah_ismile

a'ah, dah bukak...baru je bukak kot...

aanie said...

@Qhaifa Nur

a'ah, mil pun kata dulu ada monyet..tp skrg dah xde dah....train baru dah..ok dah...

aanie said...

@Ila

baru bukak je kot ni....tu sebab ramai kot...

aanie said...

@ajumohit

aju, million thanx...terharu sesangat....:)

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

memang kena ajak asben g....hehehe..

uiks, ye ke? hahaha..sama citarasa...:)

aanie said...

@MARIA LIZA

tahun depan blh la g....hehe...

aanie said...

@eB ezrin

eb, ada rezeki blh pegi lagi..insya-Allah..
eb pun takot ular ke?? huhu...

aanie said...

@sahromnasrudin

ce teka....
klu nya - kita selalu gak buat kursus kat sini...huhu...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

best..rasa nak pegi lagi la...hehe...

Huda said...

wah!g cuti2 penang ek aanie..sori tau, huda lama x dtg jenguk blog..

aanie said...

@Huda

xpe, huda bz kan...:)

MamaYatie said...

lor hai...tingginya..

tak pernah lagi naik..huhu..RM8 ok la kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby