01 November 2011

Inflight Shopping | Dalam flight pun boleh shopping gak maa.....

Assalamualaikum....

Belum habis lagi ye story pasal flight....

Hari ni aku nak story pasal Inflight Shopping.....apa? dalam flight pun boleh shopping gak?? wah, ini berita baik untuk yang shophaholic (aku tak termasuk....hehe).....



Masa otw balik dari kk aritu, excited la nak jumpa adam.....lepas stewardess hidang nasi semua, datang la satu troli ni....dalam tu ada banyak barang-barang cenderahati contohnya replika kapal terbang, fridge magnet, perfume, beg, wallet dan segala macam benda la....ada yang exclusive untuk dalam flight je dan ada yang seperti dijual kat luar....ala, sesape yang dah biasa naik MAS, tahu la....aku cite untuk yang tak tahu je lagi....hehe....

Bila tengok katalog diorang, aku terpandang fridge magnet bentuk kapal terbang....wah, sukerrr....member aku siap racun aku suruh beli bagi adam main....dush...bila dah guna nama adam, mesti la kena beli.....dah la aku tak belikan pape pun untuk adam....

Setakat beli orang utan je.....kekeke.....

Huwaaaa....nasib baik aku mampu beli....3 biji fm dan 1 biji keychain, RM35 je...ok la tu....mama pun boleh main jugekkk.....hehe....


 comell giler kan? teruja aku.....


sedia untuk berlepas......kekeke.....


Yang keychain tu siap ada lampu dan bunyi macam enjin kapal terbang lagi....manyak syok wooo.....malam tu main la dengan adam....sekali adam main langgar-langgar lak...adeih....mama punye la sayang...kekeke....



P/s: Sesape yang naik MAS, sila la beli.....comel sesangat tahu....hahaha..


33 org syg adam:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

memang comel..patutnya beli banyak pastu jual ..hahah kita pun tak penah naik kapal terbang...hahha

eB ezrin said...

alaaaa, ader blikan eB fm x? hu3

azam said...

biasalah ni....harga pun blh tahan jugak ni

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

hahaha..ada ke org nak beli??org mcm aanie ni beli la..hehe...

aanie said...

@eB ezrin

ada....tunggu nak pos je ni..hahah...malas tul ni.....

aanie said...

@azam

kalau ikutkan mmg mahal....tp, xpe la...bukan selalu..hehe...

bujal X said...

comel tapi mahal~hu~~

Amy Syaquena said...

amy x pernah lagi beli souvenir dalam flight , sellau kalau ada yang berkenan amy roger dekat adik je sebab dia keje di klia senang dan murah boleh dapat berbanding dengan harga yang di jual dalam flight

fieda said...

alamak..mmg comel la set kapal terbang tu aanie...

MamaYatie said...

a'ah la..tomei sangat...alahai..mesti mama dia pun cuak jer bila adam 'melasak' dgn aeroplane tu kan...hehee

sahromnasrudin said...

lama gila tak naik MAS....huhuhuh..bile la agaknya dpt naik lg huhuhhh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sepanjang naik flight x pernah beli atas flight pong...ngeeee ntah rasa x berbaloi kot

kaklong said...

wah..bebaloi-baloi lah tu,nama pun shopping atas angin kan?
suka la budak ensem tu....heheheh

Izan Ishak said...

alaaaa....nak jugak! comel sgt tuh...

Acik said...

memang comel tp kena tunggu naik mas dulu ... erkkkk!

Qhaifa Nur said...

harga boleh tahan juga, beli 1 dah la buat kenangan..

LYAfrina said...

mmg comel n kiut sgt.... x pnah naik flight pon..hehehe...

asyik naik kapal jer... tu pon kapal x bgerak.. sbb keje dgn kapal jer..
:-(

aanie said...

@bujal X

xpe la, bukan selalu....sekali seumur hidup je kot...

aanie said...

@Amy Syaquena

ok la tu....aanie xde sesape yg nak diroger..huhu...

aanie said...

@fieda

comel kan...suker...:)

aanie said...

@MamaYatie

hahaha..memang pun...:)

aanie said...

@sahromnasrudin

kalau pegi outstation, confirm dpt naik mas..hehe...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

sebab dah selalu naik mmg akan rasa camni....sy ni jakun..kekeke...

aanie said...

@kaklong

shopping atas angin, tp xleh byr pakai angin....huhuhu...

aanie said...

@Izan Ishak

comel kan...^_^

aanie said...

@Acik

hehe...kat klia ada gak kot...ntah la...kena tanya org yg dah biasa naik flight...

aanie said...

@Qhaifa Nur

kalau ikutkan rm35 utk 4 biji...kiranya 1 biji rm8..lebih kurang macam beli fm biasa je....

aanie said...

@LYAfrina

keje dgn kapal? bestnya...

wahida said...

selalu naik flight MAS tak pernah beli pun brg2 dia...tapi bila naik Air Asia ni, byk brg2 AA saya beli dlm flight...mahal tapi saya suka..sbb sekarang dah jadik mcm hobi lak kumpul barangan Air Asia ni...

FM AA pun comel tau...6 ketul RM25 jer...nnt ada GA menyusul..hadiah dia FM AA tu...hehe...
dan ada n3 jugak menyusul pasal barangan yg saya shopping dlm flight...saya gilerkan Air Asia!!

Kakzakie said...

Kakak tak pernah membeli yg ditawarkan dlm kapal. Mahal gila...

ajumohit said...

hmmm harganya mahai jugak ye hehehe, nmpk comey sgt aanie, ada kenangan jugak tu aanie

Huda said...

comelnye kapal terbang kecik tu :) hubby huda suka kumpul :)

wan nurul hezrina said...

cumilnya bendah alah tuh..idak pernahlak tpk nak beli..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby