29 November 2011

No more FB......blog macam mana pulak??

google

Assalamualaikum......

Salam mesti kena bagi dulu walau nak marah or bengang macam mana pun.....

Jumaat lepas dapat 1 memo dari HQ bagitahu semua staff tidak dibenarkan menggunakan facebook, twitter, youtube dan segala macam jaringan sosial lain time opis hour.....

Dah tak boleh main fb....ok, fine....tapi, kami juga tak boleh bawak tab or ipad or watever pad apa pun yang hak milik sendiri.....sakit tak hati?? - macam asrama sekolah adik aku yang tak dibenarkan bawak henfon lak....

Nampaknya tak boleh nak berblog sakan la pas ni.....nak buat entri auto-publish malam-malam pun tak de masa....pc ada 1 je....terpaksa berebut dengan hubby la nampaknya.....arghhhh...tension...rasa macam nak mencarut....

Tapi rasanya tak dinyatakan tidak boleh berblog lak....hohoho.....
Nak g cari blackberry lah kalau camni.....itu consider phone la kan.....*pftttt....


Selamat menempuhi hari yang bosan......kita bukannya fb sokmo...time ada keje, kita buat keje...time free, bukak la fb kejap......barulah kita dapat keje dengan happy......huhu...APA PUN TAK BOLEH LA......:(


50 org syg adam:

azam said...

FB selalu kena block...heheh sebab byk game sgt...nanti xbuat kerjalah

kat office ni pun sama...tapi blog ok je.....cuma ada juga sesetengah .com yg kena block

azam said...

FB selalu kena block...heheh sebab byk game sgt...nanti xbuat kerjalah

kat office ni pun sama...tapi blog ok je.....cuma ada juga sesetengah .com yg kena block

Adylia Qarissa said...

wah!!..lagi teruk dari pejabat dkna...huhuuu

tak kan nak bawak tab sendiri pon tak boleh?? mati kutu semua staff sebab stress tengok pc jer..hihiii

Ijah EmoTemo said...

adoii... sadisnya... bertabahlah akak :(

kaklong said...

pasang berukban kat rumah la anie..sonang!

Ila said...

mesti ada org salah gunakan kot..takpelah,belilah samsung galaxy..con sider phone gak...hehehe

Info Berguna Ni : Nikmat Malam Pertama

Tutorial Mudah Untuk Tarik Pengunjung Blog : Tak nak Word Verification di Kotak Komen

amiey lee said...

kta dh lama no fb,u tube, twitter dsbg.. tapi staff macm terlebih pandai..ym la..blog la hahahah blog tu kta aja kot huhuhu

aanie said...

@azam

masalahnya dia x block, tapi x bagi bukak je...huhu...lagi tension..

dah lama x main game kat fb...skrg ni giler game masterchef lak....

aanie said...

@Adylia Qarissa

huhu memang....kalo time ada keje ok la kan..tp time xde keje...mereng jap....

aanie said...

@Ijah EmoTemo

sedang bertabah ni wahai adik ijah...

aanie said...

@kaklong

kat umah dah ada strimik dah kak...tp pc lak ada 1 je...huhu...

aanie said...

@Ila

ntah la...khusyuk berfb sgt kot..
x mampu lagi nak beli..huhuh...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

adeh..tensen lah camtu kan..

Kakzakie said...

Sebab ada yg salah-guna kot Aanie tu yg semua jadi mangsa...

Fadzli Amir said...

Salam kenal...
macam tu lah...mungkin ada yg menyalahgunakan kebebasan sebelum ni....

wan nurul hezrina said...

semua kat atas yang annie sebut nurulpun kena block.tensi..tapi blog blum lagilah wat masanie

eB ezrin said...

eB lamer dh delete fb :)

Mummy Princess said...

Sama...semua yg anie ckp tu kat opis mummy dah kena block kat server.....yg tggal belog jer. YM pun dah kena block

Cho Zila said...

dah lama tak leh fb ... pada akak okler kot,, tapi blog boleh aja... rasanya samaler lain2 nyer co...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ciannyer uols
beli iphone la senang
nk buat apa pow mudah
mcm guna lappy just versi kecik ngeee
post n3 direct guna iphone pow blh gak ngeee

sumysya said...

siannya...tu lar...smua block...

eT said...

dia soh keje jek...huhu

Salina@IbuAqil said...

sejibik mcm skolah ler pulok..
alahai dear.. jgn le x berblog..
derita merindu le kami yg jauh ni..
;D

ajumohit said...

kejamnya diorg ni, beli iphone senang aanie, aju skrg ni guna hp je kalau kt umah, lappy mmg hubby bwk ke perak...kenapa nk sekat kebebasan org lain smpi mcm tu skali>?

aanie said...

@amiey lee

hehe....nasib baik blog blh lagi..

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

memang pon...tapi, sy bukak je....kekeke....

aanie said...

@Kakzakie

ye la tu kot kak....x pasal2...xde angin, xde ribut....huhu...

aanie said...

@Fadzli Amir

sesetengah orang je kot..tp semua kena..huhu...

aanie said...

@wan nurul hezrina

hehe...asal blog blh, xde hal la kan...hehe...

aanie said...

@eB ezrin

nape?

aanie said...

@Mummy Princess

hehe...nasib blog belum block lagi kan...:)

aanie said...

@Cho Zila

sy fb x kisah sgt...asal blog diorang tak sekat...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

ngeeee..tak mampu la uolls...

aanie said...

@sumysya

sedih..:(

aanie said...

@eT

huhu...

Cute MuM said...

wah.. sampai macam tue sekali.. takperlah.. ada masa boleh berblog kat rumah.. takpon belilah BB .. hihi//

Amy Syaquena said...

alahai siannya , lepas ni pakai la bb atau pasang saja streamyx di rumah..

MamaYatie said...

hope jgn la smp tak leh blogging plak...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

kt opis sy semua tue dah lame kne blocked...blogspot je tak...

klu nk online gune henpon je huhuhuhhh

Princess Nur said...

kat ofis saya dah lama kena blok fb..youtube seme..tapi twitter ngan blog ok lagi..hihi

aanie said...

@Salina@IbuAqil

ntah ler...time xde bos ni blh la kot..klu dia ada, terpaksa la curi2..

aanie said...

@ajumohit

tu la pasal kan...mencik...
x mampu nak beli iphone.....huhu...

aanie said...

@Cute MuM

hehe...kalo ada rezeki lebih blh la beli...

aanie said...

@Amy Syaquena

streamyx mmg dah ada kat umah....
hehe...kalo beli bb ngn amy blh dpt murah x?

aanie said...

@MamaYatie

huhu..harapnya blogging dibolehkan la...

aanie said...

@sahromnasrudin

henfon canggih ok la...sy ni henfon utk call n msg je...huhu...

aanie said...

@Princess Nur

hehe...ada twitter pon ok gak...

d_LA said...

walaupun aku dh x aktif sgt skang ni tp kdg2 tu bukaklah jugak seminit dua..Syukurlah opis aku xde block ape2 website pun..kes mu ni mcm ex-office aku kat kuantan..segala benda xleh bukak..mmg strict gila..last2 kitorang bwk cerita dr rumah..hamik kaw..dah kdg2 bosan gak kan asek ngadap keje je

Myra Jay said...

Myra kat opis kena block gak FB la, you tube la, twitter la kira semua la..

Tp blog tak kena block :)

FB walau kena blok tetap leh bukak jugak :)

model pakaian muslim wanita said...

wow great post thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby