14 November 2011

Penang in Love | Botanical Garden

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah, sampai juga aku kat Penang buat pertama kalinya.....pertama kali juga aku melihat Jambatan Pulau Pinang yang gah yang menjadi kebanggaan orang penang.....kagum, teruja, tergamam semua ada....hubby kat sebelah pun duk gelakkan aku je bila lalu jambatan tu...mana taknya aku selalu duk sebut "wah"...."wah"...."wah"....jakunnya aku....hahaha...padahal tiap-tiap hari lalu klon Penang Bridge kat Federal Highway tuh....

 Penang Bridge.....
Gambar ni aku snap masa dah nak balik.....masa on the way ke pulau hujan sepanjang jalan...


George Town.....kami datang.....^_^


Lepas tu kami terus bertolak ke Botanical Garden....pada mulanya aku ingat kami nak menuju ke Batu Feringghi.....rupanya tak...huhu, kecewa....

 Botanic Garden...gambar google...lupa nak snap..
Masuk free je...


kat sini boleh tengok monyet je la.....monyet ni buat muka cengir (bengis) kat adam....hahaha.....(eh, aku speaking utara ek? baru belajar masa kat kedah ari tu...hehe)


 waterfall pun ada....pic google...hubby kata dulu dia penah mandi kat sini....hohoho....jeles....


 Disebabkan hujan gerimis, kami terpaksa naik train ni je.....tak dapat nak jalan-jalan sangat....bayaran RM2 untuk pusing-pusing dalam taman....


boring sikit la naik ni.....tapi tak penat...hahaha....


uiks, adam takut ke?


 kejap je pun pusing-pusing taman tu....adam tak puas lagi..nak naik train tu lagi...hehe....


 lasak tul.....

 
topi macam pelancong....kekeke....


masa tengah amik gambar adam posing-posing, mak budak pompuan tu lalu terus snap gambar adam guna kamera dia.....tergamam aku...adam ni artis kah?? hehe...*mak senyum bangga...


 topi dah tutup mata......dah la mata sepet....hehe....


 kekeke...gambar paling kelakar....*macam cendawan




Dah...jom kita ke Bukit Bendera laks.....weeeehuuuuu.....^_^
   


32 org syg adam:

LYAfrina said...

pernah smpai sini masa thun 93/94 kot... hhe..msa tu skolah rendah lg..skarang sure lg cun

bujal X said...

penang syok kan? saya rasa nak repeat je gi situ~he~~

Ila said...

bukit bendera dah bukak ke..dulu time aku pergi,tutup utk renovation...

Kakzakie said...

Adam macam cowboylah... suka auntie tengok Adam... tak penat ke sayang. Nampak lasak eh..:)

eB ezrin said...

tringin nk pegi. musti best kan? :)

kaklong said...

adam makan nasiq kandaq tak?heheheh!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

rindunyer kat penang
tempat weols jog dulu ni

ajumohit said...

alahai comeynya adam, tak tahan gelak tgk gmbr yg mcm cendawan tu aanie, adam yg encem dikatakan cendawan hehehehhe

sahromnasrudin said...

ada lepak padang kota tak????

MamaYatie said...

lama dah weh tak gi penang..last sekali 3 thn lepas kot..kekee

♥ ROS ♥ said...

wah dh dkat dgn umah ros.. hihihi.. arap dptla kita bjumpa nnt..hihihji

fieda said...

seronoknya jalan2..

cikpuanhady said...

hi darl..wahh..makin besau dan ensem lah adam..

btw, nampak bestnya waterfall tu..lama dah tak mandi waterfall..

Myra Jay said...

Myra org Penang tak penah p Botanic Garden lagi..

Huhuu malu lak orang luar dah sampai :)

wan nurul hezrina said...

cumilnya adam...tp tuh sangkut kt baju tuh ttp ado..hikhik

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

comeynya tgk keletah adam hehe

aanie said...

@LYAfrina

uiks, lama dah tu....
ntah, sy rasa biasa je....

aanie said...

@bujal X

memang syok....sy pun kalau ada bajet, nak pegi lagi...hehe...

aanie said...

@Ila

dah bukak...baru je bukak kot...train pun macam baru je...

aanie said...

@Kakzakie

memang lasak sangat...penat duk kejar dia..hehe...

aanie said...

@eB ezrin

best...nanti nak pegi lagi..hehe..

aanie said...

@kaklong

misti la makannnnnn...syedapppp....:)

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

uiks, jauhnya joging....study kat usm ker?

aanie said...

@ajumohit

aanie pun x tahan gelak tgk gambar tu..kelakar tul....hahaha....

aanie said...

@sahromnasrudin

tak...ada apa ek kat situ?

aanie said...

@MamaYatie

hehe..sy first time....jom g lagi..weeee...

aanie said...

@♥ ROS ♥

owh, ye ke?? boleh....:)

aanie said...

@fieda

memang seronok....duit yg keluar pun seronok gak..huhu...

aanie said...

@cikpuanhady

itu gambar berapa thn lepas...skrg ni x lawa camtu kot...hehe..sb x nmpk org mandi kat situ pun....

aanie said...

@Myra Jay

la ye ke? maybe sebab dah duk kat situ, xde rasa nak g kot..hehe....

aanie said...

@wan nurul hezrina

huhu..x dapek nak nolong....:)

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hehe..lasak ni...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby