21 November 2011

Restoran Seri Murni @ SS2

Assalamualaikum.....

Masa lunch panjang hari jumaat lepas, aku dan member opis g makan kat Restoran Seri Murni.....RSM ni dulu ada kat SS2 Damansara je.....sekarang dah ada banyak cawangan dah...antaranya kat area Mentari Court....orang area sunway tahu la kot...

Masa bujang dulu selalu gak la datang makan kat RSM SS2 ni.....dulu housemate aku yang suggest makan/dating kat sini.....tak sangka rupanya hubby (time tu couple) pun tahu gak pasal restoran ni....kalau pegi OU, mesti datang makan kat sini.....tapi tak de la selalu sangat....pokai beb....

Baru je 2 minggu lepas aku makan kat sini...tapi member aku ni lak teringin nak makan kat sini...tak pe lah, g je la.....antara menu yang kami order.....

Nasi Goreng Maryland.....ni member aku punye....aku yang suggest suruh dia order ni.....tiap kali datang sini, aku mesti order nasi ni.....sedap sangat....ada nasi goreng, ada telur mata, chicken chop dll...memang kenyang yang amat kalau order ni......

Ada kisah kelakar kami dengan nasi ni.....masa puasa aritu, kami teringin sangat nak makan nasi ni.....hubby pegi la beli time nak berbuka tu....just tapau je sebab malas nak makan kat situ.... 
Ada 4 bungkus polisterine semuanya dia bawak balik.....ye la, portion dia banyak....
Bila balik, bukak je surpriseeee......
1 bungkus ada chicken chop je dan 1 bungkus lagi ada salad tu je....nasi tak de!!!
huhu...kecewa kami di situ....nak suruh hubby g amik nasi gorengnya, dah tak larat dah.....SS2 tu....jauhhh..bukan sebelah rumah....huhu...
Maka, makan chicken chop je la kami....hahaha....memang kenangan tak leh lupa....nak nanges pun ada....


ni pun member aku punya......Chicken Napoleon...aku tak penah try lagi sebelum ni....hmm, rasanya aku tak suka....


ha, ni yang aku order....Spagetti Carbonara Seafood......portion dia besar sangat......aku memang tak boleh habis sebab cepat muak.....lain kali kalau nak order, kena order 1 pinggan je untuk makan 2 orang.....i tell u......
Tapi, rasanya sedappp....


Minuman lak.....

 Manggo Special.....sedappppp.....beli yang small pun dah cukup......


air  I love you......member aku order.....agak kelakar nama air dia....ada i love you, ada i miss you......nak order pun segan....hahaha....


P/s: Pasal blog yang disabled tu aku dah suruh member aku tu create blog baru je.....malas nak pk...kekeke..kijam....
P/s: Alhamdulillah, cek Nuffnang aku dah clear dah.....nasib valid lagi....huhu...cuak makcik....


26 org syg adam:

Liza said...

Slalu gak pergi dgn hubby dulu. Dah lama tak pergi. Agaknya Chicken Napolean tu special kat situ kot kan? Kalau pergi mesti nak order gak gk yg tu...

azam said...

nampak macam sedap je....

:) mesti sedap...berbalui la kalau sedap

Kakzakie said...

Berbuka tanpa nasi tapi bayar complete dgn nasi. Betul tak patut... Nasib baik bulan puasa tak adalah nak marah sangat kan...

eB ezrin said...

nk fensan kelaparan.. eh bkn haku dh mkn ker tadi? hik3... nk jugakkkkkkk :)

Ardini Humaira said...

sedapnye carbonara seafood.. lama dni tak pekena,,,:)

kaklong said...

kenapa aanie tak buh harganya sekali..
senang nak bujet kalau tersesat ke sana...heheheh!

aanie said...

@Liza

kedai dia biasa je kan yg kat ss2 tu...
selalu order yg mana?

aanie said...

@azam

memang sedap....berbaloi la dgn harga tu...

aanie said...

@Kakzakie

tu la kak...
tapi sy x pasti dia bayar sekali dgn nasi ke tak...kalau dgn nasi mmg naya la...

aanie said...

@eB ezrin

hikhik...jommmm serbu...beshhh..

aanie said...

@Ardini Humaira

apa lagi? jom la....
sedap mmg sedap, tapi muak sikit la kan...

aanie said...

@kaklong

tersesat?? hikhik...

a'ah la, lupa nak letak harga sekali....nanti aanie ingat balik...

nasi goreng maryland rm12, carbonara seafood rm15, air mangga tu rm4, i love u tu x ingat....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

menu curlastt sangat
i lap u gak la
lamanyer x JJCM kat mesia
nnt blk cuti pow bln posa mcm mana tu?

Salina@IbuAqil said...

psttttt!! nak cikittttttttttttt!! lunch ni x kluar mkn.. lapor ni..

ajumohit said...

ohoi sedapnya, unik nama air dia tu, u marah i luv u hehehehe

sahromnasrudin said...

sy dh anta alamat kt emel..leh sy tau utk ape erk heheheeee

Miss Nadya said...

ingat tak pernah join contest Anugerah Blog Paling Popular . Contest tu di panjangkan dan nad nak awk buat 1 entry je seperti di entry Contest Klik Dan Like Fan Page

new entry :: perlawanan akhir Malaysia vs Indonesia sea games 2011

wahida said...

lor...kesian korang, sekali tapau, nasik takde lak...huhu...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

xpe, nanti jjcm time buka pose lak..

aanie said...

@Salina@IbuAqil

alahai..nape tak mkn? patot la kurus, jarang mkn....

aanie said...

@ajumohit

hehe..kalau tak bayar, i love u lagi tak? kekeke....

aanie said...

@sahromnasrudin

nanti cek emel ek....dah reply...:)

aanie said...

@Miss Nadya

ok..insya-Allah...

aanie said...

@wahida

itu la..xde rezeki makan nasik aritu....huhu..

wan nurul hezrina said...

waaah western time!suka sangat dapat makankan?

MamaYatie said...

sodap jer nampak...terliur rasa

yer la, spaghetti carbonara kena amik potion sikit..cpt muak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby