24 November 2011

Banjir di Kelantan....



Assalamualaikum......

Pagi tadi dapat call dari abang aku menyatakan umah aku kat kampung dah naik air....masih belum masuk dalam umah lagi....tapi kat bawah umah dah naik air dah.....huhu...risau sebenarnya sebab kat rumah tu sekarang hanya tinggal mak dan abah aku je....abah aku tak berapa sihat.....adik pompuan aku tengah spm....adik laki aku ada kat sini.....huhu....

Umah aku kat kampung tu memang selalu kena banjir sebab berada di kawasan rendah......

Ingat lagi masa aku kecik dulu....musim hujan je mesti risau sebab boleh dikatakan tiap-tiap tahun aku kena berpindah....pernah beberapa kali gak umah aku kena banjir sampai tak nampak bumbung umah langsung...huhuhu..sedih je tengok....

Tapi sekarang ni dah jarang kena banjir besar macam dulu.....tapi still kena pindah gak....dah banyak kali dah aku suruh pindah, tapi mak abah aku taknak.....ye la, rumah kenangan la katakan......

Harapnya kali ni tak jadi la banjir kat kawasan umah aku tu.....amin....


18 org syg adam:

ajumohit said...

risau juga dgr pasal banjir ni kan aanie, semoga rumah aanie tidak dinaiki air, yelah parents kita ada byk kenangan di rumah tu, tu yg sayang nk pindah tu

syawalsimpsons said...

moga2 semua selamat.ammminnnn

Alin Marlini said...

tak rasa camner kena banjir..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai..moga semuanya ok..

Salina@IbuAqil said...

Risau kan.. Mudah2an dielakkn dr bencana2 besar ni.. Amin!! Musim hujan.. Musim banjir.. Musim sakit.. Alahai!!

azam said...

tulah...lebat semacam je hujannya...

insyaallah tak melarat

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ciannyer
sebab every years kena benda yg sama khen....moga x buruk sgt banjir kali ni

Anonymous said...

tak usah risau kat kelantan biasa aja banjir dah jadi mcm pesta. kalau tempat lain mcm johor dan perak...peruntukan belanjawan 2012 di untuk naik buat benteng.

Izan Ishak said...

harap2 tak banjir lah aanie.

fazli said...

minggu lepas rancang nak balik rantau panjang,tut..tut.. dapat call dari kg,air sungai golok dah melimpah aduh,camne nak balik.., rumah dah banjir..minta2 cepat surut air banjir nanti...amin.

Myra Jay said...

Mudah-mudahan rumah akak kat kampung tu air tak masuk..

Harap cepat la surut banjir tu ye..

sahromnasrudin said...

kami doakan keluarga dan rumah awak selamat hendaknya ya....

wahida said...

moga2 semuanya selamat...
harap rumah ko kat kampung tu tak dinaiki air...

kesian kat parents ko...

budak penjara said...

kak dok kelate kawasan mano??hehe umah tok sy pasir mas dah bnjir

محمد رازيق said...

inshaallah.. moga smua selamat.

mrsid said...

mama adam dok kg gapo?

Ijah EmoTemo said...

uishh risau musim bajir skrg ni kan....

wan nurul hezrina said...

hehe kampung kito melor pun banjir jugok..tak leh klik=(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby