23 November 2011

Alhamdulillah...dah dpat kunci

kunci rumah!!!!


Assalamualaikum.....

Alhamdulillah, settle jugak urusan beli rumah pertama kami tu (tapi bukan bawah skim rumah pertamaku tu).....huh, tak sangka...beli rumah ni makan masa berbulan-bulan gak ek.....dulu aku ingat lagi masa mak aku beli rumah tak de la lama macam ni....dah siap bayar, terus dapat...ini nak tunggu bank la, lawyer la (dah la lawyer sana lembap buat keje).....huhuhu....

Bila dapat rumah baru, perkara wajib yang kena buat:
  1. Pasang grill 
  2. Pasang lampu dan kipas
  3. Buat kitchen cabinet atau sekurang-sekurangnya table top (suka part ni)
  4. Langsir
  5. Api, air dll

Ok, itu je kot dulu....ada lagi tak ek?


Nak mintak tolong......ada tak sesapa tahu kat mana boleh dapat kitchen cabinet yang murah (tapi berkualiti)?? kalau ada, roger la ek....thanx....^_^


30 org syg adam:

syawalsimpsons said...

ntah tu je kot....

Ardini Humaira said...

wahhh syioknye pindah rumah baru :)

Salina@IbuAqil said...

Tahniah!!! Bestnya dear dh ada umh sndiri.. Nnt leh kami mai sggh kalo p sana.. ;)

ajumohit said...

Aanie!!! Nnti tepek gmbr Umah baru tau!!!! Pasal kc tu kene cari2 dulu, Aju beli Umah 2nd hand dh mmg Ada kc, bestnya aanie!!!!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tahniah anie..akhirnya...jue pun tengah tunggu dan tunggu nie...

azam said...

hahaha...xsuka pindah rumah.....penat sgt².......

kaklong said...

tak renovat?

heheheh!

Masni Syafie said...

tahniah kerana dapat kunci rumah sendiri =)

itu awal perancangan...semua mesti dibuat seperti sy jugak..hehe

xsabar kan nak duk rumah baru kan?hehe

aanie said...

@syawalsimpsons

ok...thanx sue..:)

aanie said...

@Ardini Humaira

hehe..syok la jugak....syukur...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

insya-Allah, boleh...nanti roger k...:)

Kakzakie said...

Paling seronok masuk rumah baru. Kalau org jawa kena kira hari aanie... tapi baik tak usah ikutlah nanti susah bila tahu...

aanie said...

@ajumohit

boleh..tp kena tunggu dah siap deco lawa2 la...eric leong xnak deco umah ai ke? hehe....

ooo, bestnya dah siap kc dah...xyah nak pk lg dah...

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

huhu..selamat menunggu...penantian itu satu penyiksaan kan cik jue?
semoga cepat la kan...

aanie said...

@azam

memang....tapi berbaloi bila pindah umah sendiri....:)

aanie said...

@kaklong

tak kaklong....x cukup bajet...bajet cukup2 utk yg wajib je.....huhu....

aanie said...

@Masni Syafie

memang tak sabar..tapi takut pun ada jugak....huhu...

Liza said...

Bestnya Aanie, masuk umah baru. Liza buat kitchen cabinet dgn satu kedai kat Puchong ni. Tak tau la murah ke tak? Boleh la tgk entry Liza psl tu and design dia kt sini
http://lizayati.blogspot.com/2010/08/making-of-my-small-kitchen-cabinet.html

Kami up standard size sampai siling.. Total dlm RM10.4k.

aanie said...

@Kakzakie

kira hari? macam mana tu ek?? pilih hari yg sesuai ke?

MARIA LIZA said...

aanie. ada lagi katil baru, almaria baru, sofa baru..wah...memang bnyk ler abis duir..lagi satu jgn lupe jemput datang rumah baru..he..he..he..

Izan Ishak said...

tahniah aanie...
waaahhh... lepas ni boleh deco2 umah plak ye.

acheeqa farhana said...

bestny da ad rumah sdri..thniah..bte,cumeynye keychain..hee

♥ ROS ♥ said...

bestnyer dia.. semoga nnt ada rezeki ros plak.. nak rasa duk umah bwah lak :)

Ibu Lala said...

Syoknya nak pindah rumah baru. Standby duit la byk2...selamat berpindah. Nanti kalau buat house warming jemput ye...

wan nurul hezrina said...

wah syoknya dah ada umah baru=)nnt leh buat makan2 ajak kite=)alamak aii tak taulah plak mana nak carik yg murah

Qhaifa Nur said...

tahniah dah dapat kunci...
kena plan betul biar jadi rumahku syurgaku...

d_LA said...

wahhh..tahniah beb..best giler kalo ade rmh sndiri ni..mu roger2 la k.han..beliau pun baru bli rumah gak..aritu ada dgr dia nk cari org psg kitchen cabinet yg murah2 tp cantik..

sahromnasrudin said...

uma area mana?? leh kami serbu heheheheee

MamaYatie said...

tahniah! waa...bestnya umah baru....

pas ni siap duit la byk2

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer dah ada rumah sendiri..

Tak sabar nak tengok rumah baru akak tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby