03 November 2011

Mari menjawab TAG dari bloggers

Dah lama kot tak main jawab-jawab tag  ni.....dulu suka gak jawab tag terutamya time tak de idea nak buat entri...hahaha...terbaru aku dapat tag dari eB dan Hezrina.....aanie jawab sekadar yang mampu je ek....harap korang berpuas hati dengan jawapan ni......



Tag dari hezrina

1.nama penuh u all n hobi u all masa lapang
 Nama penuh?? hmm, awak dah tahu kot sebab dulu penah bagi address kan...hehe.....

2.kalau dapat hadiah,antara duit ngan barang mana korang paling suka?kenapa?
 sy suka dapat duit sebab boleh beli barang yang disukai....tapi kalau nak bagi barang pun tak de masalah....nak bagi kete sebijik pun boleh....*melampau

3.teringin nak bercuti kat mana?
 suka soalan nih....kalau oversea, teringin sangat nak bercuti ke BANDUNG or BALI....tapi, malaysia pun banyaaaak lagi tempat aku tak jejak kaki lagi...huhuhu....

4.cara korang lepaskan tension
 biasa aku pendam sorang-sorang je.....tapi kalau melibatkan keje, share dengan hubby la ketensionan itu sebab dia suka mendengar....hehe....

5.makanan kegemaran korang
 tom yam, fish n chip secret recipe, keropok, ikan siakap 3 rasa, sambal sotong, sambal udang n petai mak mertua saya, telur dadar mak saya,...fuh, banyak kot...

6.hadiah yang paling bermakna yang org tersayang kasi kat korang..tak kisah janji org yang ko sayang.mak ayahpun ok.
 kereta....abah bagi sempena saya grad...sayang abah....semalam besday abah saya tau.....

7.bahagiakah korang dengan kerja korang skang?kenapa?kalau takpun kenapa?
 kadang ok, kadang tak....tapi, kalau ada rezeki nak cari keje lain yang offer lebih....tak boleh stay dengan keje sekarang sampai tua.....

8.rumah n kereta idaman korang yang mcm mana?
 minat ferrari merah.....tapi kalau dapat mitsubishi lancer pun ok dah....haha..*sokmo berangan mat jenin

9.matlamat idup korang
 ingin hidup bahagia bersama yang tersayang sampai akhir hayat.......

10.antara mulut ngan tekak korang pilih yang mana.tekak korang ikut selera n ada makan pilihan..perut korang belasah jer makan aper jer sb lapar.?kenapa korang buat pilihan tuh?
 tekak kot....sebab nikmat woo makan nih.....

11.dulu masa sekolah korang suka subjek aper?nape korang suka subjek tuh?
biologi....ntah la nape minat subjek nih, tapi memang suka la.....em, maybe sebab aku tak minat maths kot...kekeke.....


Ini tag dari eB lak

1.Apa minat korang?
Tak banyak minat....tapi sekarang nih suka sangat bergambar kalau pegi mana-mana or kalau nampak benda-benda yang cantik..... 


2.Camner korang leh minat g2?
 Sebab suka tengok gambar orang cantik-cantik.....teringin gak nak bergambar gitu sebagai kenangan...


3.Sejak biler korang minat g2?
Sejak sekolah sebenarnya suka snap-snap gambar.....cuma dulu kan pakai kodak je....so, jarang la snap..time ada majlis pape je amik gambar..haha...


4.Saper yg pupuk minat tuh kat korang?
Diri sendiri.....


5.Saper lagi yg share minat krg tuh?
Abang aku.....tapi sekarang dia dah gile racing moto lak....tu sebab aku tengah nak pujuk dia bagi dslr dia tuh..bukannya dia guna pun....baik bagi aku je.....hahaha...


6.Ader x saper2 bantah minat korang tuh? Knaper?
Tak de...tapi hubby bantah beli dslr je....katanya kamera biasa dah ada.....tak payah nak dslr-dslr....dia belum tengok hasil dslr lagi tuh....


7.Kalo korang leh pilih, saper blogger yg krg nk share minat korang tuh?
Sesape yang minat la..tapi, rasanya semua blogger minat bergambar ye tak?? tapi, teringin nak eB ajar amik gambo n edit gambo buleh?? hehe...


8.Knaper pilih blogger tuh?
Sebab gambo eB maveles lah....

9.Korang trnkan x minat tuh sok kat anak2 krg?
Insya-Allah.....tapi adam cam tak minat bergambar..tapi, tak pe lah...adam boleh jadi photographer mama....hiks....

10.Sebabnyer?
Supaya adam boleh amik gambar mama...haha....tapi sekadar minat takpe...bukan sebagai kerjaya....

11.Okey, ucapan utk eB @ pandangan anda ttg blog eB...
Suke baca blog eb sebab nampak keikhlasan dalam penulisan eb.....seorang mama yang sangat penyayang.....entri blog hanya berkisar tentang kehidupan harian bersama 2 angels yang sangat2 comellssss....eb seorang yang peramah....aanie senang berkawan dengan eb.....semoga eb pun senang berkawan dengan aanie.....^_^


Fuhh, lega.....
Harapnya korang berpuas hati la ye dengan jawapan ni......


16 org syg adam:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kemain nk ferrari..apa kt jdkan impian anda satu kenyatann ~ chewahhh!


samalah..sy pon kalo lapo cemanapon misti kena dgr tekak cakap apa..


dslr..napelah suami kita x nk belikan ekkk..:(

azam said...

alahai...byknya....hehehe

jgn tag saya ye....nanti tak berjawab

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hahaha...berangan je tu....sy x rasa blh dapat....

time kasih byk2 sb sudi baca sampai habes....sgt hargainya....

aanie said...

@azam

tak tag sesape pun ni...hehe...

eB ezrin said...

eB pn suker kwn ngan aanie... nk blajor edit? boleh... tp camner ler nk ajornyer.. hik3...

ferrari merah yer? kalo eB lamborghini itam.. jom race... ;p

kaklong said...

kalau dapat tag ni jenuh nak menjawapnya...heheheh!

ajumohit said...

Cayalah aanie grad dpt kete ye? Aju dpt munger je hahaha, kenangan yg tak dpt dilupakan tu aanie hihi

MamaYatie said...

ferari?suka jugak...merah menyala gitu

Salina@IbuAqil said...

yehaaaa sudah jwb tag erkk.. ina mggu dpn baru sesi jawab tag eB dan rasanya jawapannya semua ada sangkut paut ngan si eB tu jgk.. hik3!!!!

d_LA said...

meh kite wat azam baru, thn depan mesti bli dslr..aku sbnrnya bkn xnak beli tp syg kat duit..hahaha...mhl sgt dslr ni, syg la nak bg kat tokei kedai, 2,3 ribu gitu je..wuwu..

Kakzakie said...

Kena tag ye aanie. Lega bila dan buat kan:)

WuMing said...

Baca Tajuk ini
MASA BUAT KEPUTUSAN

bujal X said...

kemain rajin main tag~~he~~

sahromnasrudin said...

pi bandung dgn bali tue..malaysia pun ada..

mee bandung dgn limau bali hahahahahaaa

wahida said...

aku pun kena tag ni...tapi tak terbuat2 lagi...
dah lama tak main tag..kena warm up dulu...huhu...

Anonymous said...

belajar banyak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby