11 November 2010

Adam demam lagi!!!

Huhu....adam demam lagi.....:(
Kali ni come with batuk2 dan selsema lak...
Malam tadi adam asyik bangun je....
Lebih kurang sejam sekali bangun.....duk merengek2.....
Mungkin dia rasa x sedap badan kot... 
Pastu maybe dia sakit tekak kot....sebab aku pun rasa sakit tekak gak ni....
Maybe aku dah berjangkit kat dia kot....sebab aku bf adam....huhu...
Lepas je tepek kool fever, terus tido...best kot pakai benda ni....
Tapi x lama pastu bangun balik....

Iklan jap....Kool fever for babies below 2 years....
 Harini aku terpaksa cuti a.k.a EL utk monitor demam adam...
Sebab bangun Subuh tadi badan dia still panas lagi....
Aku x berani nak hantar ke nursery...takut x terjaga lak...
Sebab dia duk merengek2...minta perhatian....

Pagi tadi bagi ubat demam....dia muntahkan balik....banyak sangat...
Dah la adam sekarang bukan main susah lagi nak makan ubat....beria-ria nangis....
Aku yang mendengar ni pun rasa nak nangis sama....huhu....
Sempat bagi ubat demam je..ubat batuk kena hold dulu....

Sekarang ni badan dia dah x panas sangat dah macam semalam.....
Betul ke ek baby boy ni jenis yg demam time malam2..area kul 3-4 pagi??
Sebab member ofis aku pun cakap anak laki dia camtu gak....
Hmmmm......

P/S: Rasa mcm nak g keje la....kalau la tu ofis bapak aku boleh masuk ofis bila2 masa je kan best..... 


8 org syg adam:

Cik Liyana said...

adehh...sian kat adam! cepat sihat yer!

d_LA said...

huhu..ciannye kat bakal menantu aku ni..hehe..
get well soon adam tayam !!!

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

kesiannya iman......cepat sembuh sayang...

musim anak2 demam nie...anak2 akak semua jenis demam awal pagi 3-4pagi jugak...

MyZone~theUn4given said...

ciannyer...sabar yer mama adam...:)

ann @ hatiberbunga said...

biasa klau bb demam, panasnya memuncak time malam.. kenapa, ann pun tak tau..

ayra pun duk demam tu.. start mlm tadi. hopefully kakak nursery jaga dia dgn baik & dia recover cepat. amin..

Lizzie Yasmin said...

Adeh cian nya.. kita yang tua nie pun kene time ubt mengelat aja.. Sian nya Adam...

teratai said...

pengalaman kak~letak kunyit hidup (asah ambil airnya) kat hidung n belakang telinga...insyaAllah hingus akan kering. Batuk tu...bagi madu!

Akma Azlin said...

salam mama adam.
nasal spray Sterimar ada yg untuk baby. Pls tanya ur panel clinic kalau clinic tu ada. If not, cari kat farmasi aje. memang ada sbb muncung adult pjg n muncung spray baby pendek sket..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby