24 November 2010

Mama....adam lapar.....


 
 Adam sekarang dah masuk 8 bulan...
Dah pandai makan dah.....
Dah pandai mintak makanan jugak....

Kalau time mama ngan abah makan, mesti nak kena riba dia....
Kalau letak dia main sorang2, mula la bising2....nangis2...
 Pastu sibuk nak skodeng2 makanan kitorang...
Dah la tu, siap nganga2 mulut lagi....

Bila dah riba lak buat kacau pinggan nasi kita....
Terpaksa letak pinggan kita jauh2 dari dia...dah tu, camno nak makan??haishh....

Dah lama jugak la mama x sempat nak buat bubur nasi utk adam...
Sekarang ni duk makan nestum segera tu je....
Dah tu je yg adam suka makan....siap boleh tambah2 lagi...
Kalau bagi makan bubur nasi, 2,3 sudu je yg dimakannya...
Terfikir gak..x sedap ke mama masak??huhu...
Nak kena gali lagi ni cari resepi baru...

nestum ni je fav dia...mama pun kadang2 suka gak try..hehe...kalau kaler hijau tu dia x suka....maybe sebab tawar kot...yg ni manis skit....
seronok dapat makan.......
haa, siap nganga2 lagi kan...??

5 org syg adam:

Elyn said...

hamboi dh pandai mkn!!! esok2 leh mkn pizza lak ni hehehe

d_LA said...

comeynye menantu aku ni makan..hehe..mu pun siap mkn gok..hampagas tol !

aanie said...

elyn: haha..nti bukan stkt pizza..sume benda dia nak try kot..hehe...

dyla: mu pun nak wt menantu gak ke?kena beratur blkg mama sal la deh...hehe..
weh, sedap nestum tu..xcaya, try la..kekeke....

l y n n a s h a a r i said...

mama adam : eh.eh nape bg adam makan berbaring..my sis (dr.pediatric) ckp tak elok..baby leh tercekik..elok2 nye kte letak ats yg seat mcm danial pny @ kita riba die ;) just sharing apa lyna tau..

aanie said...

eh ye ke??tu la, aritu xtau..pastu masa blk kg, mak mrh sebab bg mkn sambil baring....skrg dah bg mkn sambil duduk sb adam dah blh duduk dh..huhu...byk benda nak kena blaja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby