08 November 2010

Petua merawat rambut gugur

Hampir semua orang mengalami masalah rambut gugur ni...
Aku pun tak terkecuali gak...
Especially lepas bersalin ni...nak2 lagi time adam dah mula menyembur (xtau apa kaitan baby yg menyembur dgn rambut gugur ni....tanya org tua2 la....)

Sebelum ni rambut aku gugur gak tapi xde la seteruk masa lepas bersalin....
Masa pantang pun xnampak lagi rambut gugur banyak2...
Tapi lepas je habis pantang, mak aih, mau nangis woo tengok rambut banyak gugur...
Time sikat rambut jgn cakap la....memang penuh sikat...
Time mandi pun sama...sampai bising la incik suami takut bilik air tersumbat...
Time bangun tido pun, kat bantal tu penuh dgn rambut...
Rasa macam rambut tu kita letak2 je kat kepala....xmelekat...haishhh..

Dah habis segala jenis shampoo hair fall control dah aku try....
Semua x berkesan...
Last2 aku terjumpa shampoo ni....
<
<
<
<
<
<

Shampoo Himalaya
Aku just pakai syampu ni je..xperlu conditioner bagai....sebab syampu ni dah ada conditioner sekali....aku pakai yg utk normal hair....
Memang amat berkesan untuk merawat rambut gugur....bau dia pun best sangat.....
Dalam masa beberapa minggu je, dah nampak kesannya...

P/S: Iklan free

9 org syg adam:

MyeAqma said...

ye ke kak??
nk try gak la...

rinaDOrina said...

betul ka mujarab.Nanti rasa mau cuba. ty for the info. anyway...sdh follow kamu..:D

aanie said...

mye: iyerrr...try la..best...

rinadorina: sama2...thx sudi follow...sudah folo kamu jugak bah...hehe...

Tomato Gurl's Life said...

boleh try tips ni..tenkiu akak ;)

d_LA said...

wahhhh..siyes ehhh..aku nk terai gak la..kalo kelumumur taw x??pale aku asek gatal jer..tensen !

aanie said...

ciktom: sama2...sharing is caring kan??

dyla: siyes..mmg berkesan utk aku...klu x, x kuasa aku nak wt n3 psl dia...hehe...utk kelumumur aku x buat eksperimen lagi la...

AnneRaini said...

betul ke?rambut sy pun gugur skrg..lepas bersalin ni rasa mcam nak botak dah..

HaNTwO said...

kena try ni..rambut saya pun byk gugur..

suhaila said...

yeke..ni harus cuba..rambut saya kronik gugurnya..lagipon saya jenis malas nak pakai conditioner..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby