17 November 2010

Bersiaran dari kampung halaman!!!!

Alhamdulillah...
Aku dah selamat sampai kat kampung aku yg terchenta setelah menempuh perjalanan yg berjam2 lamanya...hehe..ayat poyo jek...

Semalam aku balik keje awal dalam kul 3.30ptg....
Tapi bertolak dari rumah lepas asar jugak sebab nak kemas2 brg nak bwk blk dulu....
Time tu dah start jammed dah sebab org baru balik keje...
Jalan pun slow macam siput je...

Sampai je kat Gombak, kitorang berhenti jap...bagi laluan utk perut dulu....hehe..lapar....
Pekena nasi beriani kat kedai mamak...boleh tahan gak rasa dia...tapi sakit perut 1 malam...huhu...
No choice sebab semua kedai melayu tutup sebab diorang pun nak raya gak....

Then, masuk je Karak Highway, hah!hambek ko...jammed!!
Gila banyak kete...ramai gak yg nak balik raya haji ni...
Jauh gak la jammed....

Pastu dari tol bentong sampai la ke bandar bentong pun jammed jgk...
Nasib baik umah MIL aku kat situ....dapat la berhenti rehat jap kat situ.....dah jadi pit stop wajib singgah dah...hehe..
Memula plan nak singgah kejap je..tapi sebab jln jammed, kitorang tido dulu la 4,5 jam...:)

Kul 3.30 pg kitorang bertolak dr bentong...itu pun jammed jgk..
Heran aku, time2 cmni pun ramai lagi org atas jalanraya....
Siap ada yg buat aksi berani masuk laluan kecemasan....menyelit antara lori2 besar....
Haish..x sabar2 nak raya..macam la dia sorang je nak balik raya....gerun lak aku tengok...

Finally, aku sampai umah kul 9.30 pagi raya...huhu...

0 org syg adam:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby