24 November 2010

Bahagianya bila cuti sekolah.....

 Bahagianya bila cuti sekolah.....
Sebab apa??bukan sebab aku seorang budak sekolah ataupun aku seorang guru (oh, itu cita-cita yang tidak kesampaian)....
Tapi sebab....
Jalan akan clear bila cuti sekolah!!!gerak dari rumah lewat skit pun takpe...
Bila dah tak banyak kete atas jalan, boleh la pecut laju2....
Tapi kalau setakat "pemandu berhemah" macam aku ni.....
Berapa sangat la aku boleh tekan kan??hahaha....
 Tambahan lagi, kan ada 'baby on the board'....kena la lebih berhati-hati lagi kan???kan??

Aku sebenarnya kan takut tengok orang bawak kete laju2 (eh eh kate minat F1)....
Bukan, maksud aku kat atas jalanraya.....
Jalanraya bukan untuk berlumba ye kawan2...
Aku bukannya takut apa...takut tetiba dia break emergency....mau gugur jantung der....
Sebab tu bila encek suami bwk kete laju2, aku selalu ingatkan dia....

isteri: abg, macam laju je kete ni...
suami: eh, ye ke?? mane ade.... (dia slalu xkan ngaku dia bwk laju)
isteri: abg nak g mane bwk kete laju2???
suami: (akur)
isteri: (lega)

 *** Paling laju aku berani drive hanyalah 110km/j kat highway....hahaha..pandu cermat, jiwa selamat.....

6 org syg adam:

ardinihumaira said...

dni lak tak bahagia bila cuti sekolah kat rumah dni ada akademi memandu... dasat tol jem jalan bila wrga lesen L ni duk belajar memandu.. adieh.. lewat la dni sampai kelas kalo duk belakang dey ol huhu

aanie said...

hehehe...memang berjanggut dulu la kalo jln blkg diorang...tapi kalo diorang slow je xpe...takut enjin diorg mati tgh jln je...naya kite...hehe...

Natasha Farina Arifin said...

hi there mama adam. im new..but bercerita pasa cuti sekolah mmg best giler. nak g keja pon 5min jer gi blk. hehehe...
follow me at
http://sharemyloves.blogspot.com/
nice knowing u.

d_LA said...

aku pun suke..jln clear giler weh...

eynda said...

best giler cuti sekolah bagi mak2 kat rumah macam akak ni...relaks skit pagi2 tak kelam kabut hehe...

aanie said...

dyla: memang pun...sonot kan...

k eynda: ha'ah kan..klu ada anak sklh, mak la yg plg sibuk kt umah..nak kejut bgn tido la, siapkan sarapan la...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby