30 March 2011

Cerita pasal grooming class

Sebelum cerita ni basi, baik aku story dulu....lagipun aku ni cepat lupa....dats why la ada blog...boleh ingat sampai kapan pun (opss, indon sudah)

Kat entri yang lepas aku ada cerita aku pegi grooming class kan??actually grooming class tu sehari je....pagi dia buat demonstrasi mekap ke tempat kerja yang dikendalikan oleh seorang mak andam (bekas stewardess tau...)....petang lak ada cara-cara pakai shawl terkini ala-ala hana tajima.....yang ni dikendalikan oleh Rina Salleh (juara gadis melayu).....

harus la ada sesi syok sendiri...maaf, kami sudah berpunya....kekeke....


First slaid...masa mula-mula tengok nama Rina Salleh ni rasa macam kenal je, tapi di mana ya....tapi aku biar je la dulu...sebab aku ingat-ingat lupa la...ahh, aku lupa lagi....



9 perkara asas untuk mekap.....


Maaf la ye..terpaksa ambil gambar je sebab lupa nak bawak pen dan buku nota....kata nak belajar mekap, bawak mekap je la kan....ngehngehngeh....bila dah di list kan macam ni rasa macam banyak je barang....jadi, no wonder lah ramai perempuan ada 1 beg mekap yang di dalamnya penuh dengan segala barang mekap....huhu, susahnya jadi perempuan....

Mula-mula, demonstrasi mekap ke tempat kerja....DEMONTRASI je ye....sebelum pegi kelas ni aku ingatkan dia ajar sambil kita mekap sendiri jugak....rupanya DEMONTRASI je...huhu....dia mekap untuk 3 orang sebenarnya....light make-up pegi keje untuk 20-an, mekap untuk 40-an dan mekap untuk 50-an....tapi aku just ambil gambar dan beri penekanan untuk mekap 20-an je.....yang lain malas nak belajar....huhu, macam la aku takkan tua lepas ni....


model yang pemalu....tak dapat nak g ambik gambar close-up......
Kalau nak tahu, barang yang dia gunakan semuanya barang standard meleleh air liur, ketar tangan nak bayar....brand yang digunakan seperti MAC, Bobbi brown, Urban decay dan Loreal/Maybelline.....bila tengok dia promote barang MAC, rasa macam naaaakkk ada jugak koleksi mekap MAC!!!!!

Sebelah petang lak Rina salleh datang....bila tengok muka dia baru aku perasan dia ni lah gadis melayu tuuu!!! Jadi, apa nak tunggu lagi??

kurusnya dia......dia nampak tinggi sebab pakai heel....hehe....





close-up skit....

ni dia ajar cara pakai shawl.....sori, gambar tak clear...


Tu je lah cite kat kelas.....nak balik dah....


 Jumpa KLCC lak......hehe.....

  

bergambar la dulu...hiks.....

7 org syg adam:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

waa..bestla dpt jumpe rina salleh..jeless.. =)

sahromnasrudin said...

yup..semalam tak hapdet semalam attend seminar kat pejabat agama..tak reti nak auto publish heheheheh..

rina tue pengacara raudhah erk????

d_LA said...

damn !!! jeles siyut..aku x pnh la gi grooming ni..patutla aku x pndai mekap..hehe..tnggi gak rina salleh tu yer pdhal mu dh tnggi

Amy Syaquena said...

wah bestnya dia dapat jumpa itu akak rina salleh..

ajumohit said...

wah pasni leh blaja ngan aanie la plak..skrg ni touch up sendirik jek...hehehe

sahromnasrudin said...

apsal van tu ada warna hijau...bahaya nie hehehehheee

arynn said...

seronoknya dpt gi kelas grooming....teringin nyer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby