30 November 2010

SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA MAINAN KEGEMARANNYA


Nak join GA ni....

Nak join??

Ni gambar yg dipertaruhkan....
Adam bersama itik kesayangannya....tak boleh tinggal itik ni...itik ni la jadi peneman dia dalam kete time mama hantar dan ambil dia kat nursery....masuk je dlm carseat, mesti nak pegang itik ni....kalau dapat itik ni, sure dia duduk diam2 je dlm kete.....kalau tertinggal, haru gak la.....time kat umah pun nak berkepit dgn itik ni....haishh... 
Name: Nur Asmani
Emel: aaniea@yahoo.com

Due:
30th November 2010 at 23:59

2nd Giveaway Lucky Number From Zanna


Jom join GA anjuran Zanna ni...
 
Nak join??

Tag:
Lady_Dyla
Cik Jue

29 November 2010

1st GA bahagia ku di sini

Jom join GA ni...
Hadiahnya ialah FM dari Cameron tau...yeay...
Nak join??
Due:
14 Disember 2010

Chocolate Giveaway


Jom join GA ni...

Nak join?? 

Due:
25-12-2010

COSWAY WAREHOUSE CLEARANCE SALES @ Berjaya Times Square

Discount Duration : Fri, 26 Nov 2010 - Tue, 30 Nov 2010, 11am - 7pm
Company : COSWAY
Location : 2nd Floor East, Berjaya Times Square
Promotion : COSWAY WAREHOUSE CLEARANCE SALES @ Berjaya Times Square, Amazing discounts on a variety of popular Cosway products ! Fantastic rock bottom prices as low as RM1.00!
Products Offered :
  • household products

  • children's educational toys

  • assorted men and ladies clothes

  • and much more

  • OUR FIRST LUCKY DRAW


    Jom join GA ni....

    Nak join??

    Due:
    12.12.10

    Happy Birthday Abang!!!!

      
    Aiyaa....delayed 2 hari lak buat entry pasal birthday encek sayang aku ni....
    Maklumlah bz mengalahkan PM sejak sebulan dua ni...
    Hari ahad semalam pun terpaksa datang keje buat ot...
    Nak kata aku ni seorang workaholic, jauh panggang dari api kot....
    Tapi time diarahkan utk ot tu, kita pulun la habis2 kan??
    Bukan senang tau keje aku ni nak ot...
    Walaupun ciput je yg dapat...but it's better than nothing right??

    Ok, berbalik pada kisah kau dan aku birthday encek suami....
    Kitorang sambut secara kecil-kecilan je..utk kami 3 beranak je...
    Utk tahun ni, there is no candle light dinner bagai...(ceeh, macam la sblm ni g candle light dinner kan?)
    Ye la, sekurang-kurangnya dinner yg romantik gitu...ceewah...

    Malam tu kita dinner kat ayam penyet je...requested by encek suami...
    Katanya dah lama x makan ayam penyet....

    ni la rupa bentuk ayam penyet....x jumpa gambar yg tangkap leleh...pic from google..

    Ekceli aku baru je berkenalan dgn ayam penyet ni...
    Dulu encek suami ajak g mkn ayam penyet....aku gelak je..apa la, nak makan ayam penyek....
    Aku bayangkan ayam penyet tu macam ayam yg kena penyet kat lori...kakaka...
    Tak lalu aku nak makan...dah la time tu tengah pregnant...loya je tekak...
    Tapi sekarang dah ok dah...boleh la telan....

    tengah tunggu ketibaan ayam penyet...

    sepotong kek di hari lahirmu...indulgence....yummy....

    ha, tu la dia...x habis2 dgn games travian....celebrate besday pun dgn travian....huhu...

    28 November 2010

    Giveaway Bicara Kasih


    Jom join GA ni...

    Nak join??

    Due:
    6 Dec

    27 November 2010

    Beautiful Blogger Award

    Wah....cantik ke??hehe.....tak sangka lak dapat "BEAUTIFUL BLOGGER AWARD" nih dari Cute Mum....pape pun, tenkiu Cute Mum sebab bagi award ni...sy amat berbesar hati menerimanya....
     
    Sebelum dapat award tu, kena la jawab soalan kuiz kat bawah ni dulu.....

    1. Thank the person who gave you the award and the link of the person...
    Tenkiu Cute Mum.....u memang cute la....

    2. Spread the award to 15 blogger who you like n you think their blogs are awesome...
    Ramainya......huhu...
    Lady_Dyla (aku rasa mu dah dapat kot)
    Mai

    Muffins_Jue
    Cik Jue
    Cik Tom
    EnnaBanana
    mummyHaza
    Mama kembar 3
    Kmieja
    Teratai
    ala,xcukup....


    3. Tell 7 things about yourself...
    suka shopping (window shopping je pun)
    suka kaler merah 
    suka tomyam
    suka jenjalan
    suka g pasar malam
    suka makan keropok lekor
    makan blog, tido blog, hidup blog...(blh buat moto blog nih..hehe...)


    Dah buat, sila la amik award ni yer...

    1'st GA CIKGU CT JUNIOR


    Jom join GA ni...

    Cikgu ct ni bermurah hati nak bagi kita set pinggan mangkuk cawan teko dan jg set perfume....

    ----<@ GA ini tanda persahabatan di alam cyber
    juga sempena riang ria cuti sekolah..@>----

    "Semoga sy la yg bertuah tu.."
    "Semoga bisnes berkembang maju.."

    Nak join??

    Due:
    31 DISEMBER 2010
    Umum?? 
    1 JANUARI 2011 

    26 November 2010

    Giveaway Kecantikan #5

    Jom join GA ni....

    GA ni anjuran blog Dni....
    Sebelum ni penah menang GA anjuran dni..yeay..kali ni nak try lagi....boleh kan dni?

    Nak join???

    Due:
    27hb November 2010 jam 10 malam 
    (besday my hubby)

    GA Teka & Menang Ibu3A


    Jom main teka-teka......

    GA ni nak teka duit syiling kat atas tu....

    Tekaan aanie:
    1. RM 83.50
    2. RM 85.00
     Nak join??

    Apa nak buat bila lampu Check Engine menyala???


    Korang pernah tak mengalami situasi macam ni?
     Lampu Check Engine menyala!!
    Tengah syok-syok bawak kete, sekali lampu enjin ni menyala lak...
    Aku pernah gak beberapa kali jadi camni...
    Mula-mula takut gak...
    Dah la taktau apekebendajadahnya ni....
    Kalau lampu hand break ke pintu tak tutup rapat ke tau la kan...

    Pagi tu masa on the way ke ofis, lampu ni menyala lagi...
    Sampai je ofis, aku tanya la akak kat ofis aku ni....
    Dia cakap tu lampu enjin....ada something wrong kat enjin tu...cuak dah aku...
    Pastu semalam dia emel aku pasal ni...hakhak...pantas bertindak...


    Ini antara isi perut kandungan emel berkenaan...

    Simbol ini dipanggil second generation on-board diagnostics (OBD-II) mula diperkenalkan sejak tahun 1996. OBD digunakan untuk mengurus dan mengawal operasi enjin supaya enjin berfungsi dengan efisyen dan memaklumkan bila perlu diservis.

    Bila kunci dihidupkan lampu “Service Engine Soon” or “Check Engine” akan menyala kerana OBD akan semak kerosakan. Lampu akan padam apabila tidak ada masalah dikesan.

    Apabila lampu OBD nyala semasa memandu. – menunjukkan kenderaan mungkin mengalami pembaziran petrol, jangka hayat enjin pendek atau menyebabkan pencemaran udara yang berlebihan.

    Apa tindakan perlu buat bila lampu menyala
    a. Jangan panik
    b. Pastikan penutup tangki minyak petrol tidak longgar atau hilang. Sentiasa matikan enjin apabila mengisi petrol.
    c. Jika lampu masih tidak padam lagi untuk perjalanan singkat, cuba tukar penutup minyak petrol yang baru ataupun ketatkan lagi serta hantar kereta untuk disemak pada mechanic yang bertauliah. Jangan biar lama ia akan merosakkan kereta anda.

    Jika lampu OBD berkelip – masalah yang besar mungkin berlaku perlu diambil tindakan segera. Anda boleh memandu lagi tetapi cuba meminimumkan perjalanan. Jangan cuba memandu laju atau membawa beban yang berat.

    Apa mekanik akan buat – untuk tujuan menguji OBD pada kereta mekanik perlu ada alat OBD scan untuk mendianogsis masalah. Mekanik akan menyambung alat kecil pada penyambung biasanya di bawah dashboard untuk download maklumat masalah yang dihadapi. Mekanik akan membaiki kerosakan yang dijumpai. OBD membantu mekanik memudahkan kerja pembaikan kenderaan. Olah itu pasti anda bawa kereta ke kedai yang ada alat OBD scan.

    1 ST GIVEAWAY-The Chronicles Of Yaya-



    JOM JOIN GIVEAWAY PERTAMA YAYA!! 
    GIVEAWAY INI DIBUAT SEMPENA HARI JADI YAYA 1 DISEMBER NANTI

    SYARAT-SYARAT

    • Jadi follower saya 
    • Letakkan blog saya di list blog anda
    • Buat satu entri pasal giveaway ni (hanya letakkan banner dan copy paste je ayat yang saya buat ni sebijik2)
    • Tinggalkan komen di entry ini yang mengandungi

    nama anda     :
    link entry  :

    MUDAH KAN.TAK PERLU BUAT AYAT SENDIRI. TAK PERLU PERAH OTAK. HANYA LENGKAPKAN SYARAT-SYARAT DI ATAS


    HADIAH ialah 2 voucher tiket wayang
     THE CHRONICLES OF NARNIA-THE VOYAGE OF THE DAWN TRADER
     yang akan ditayangkan pada 9 Disember 2010!!

    Jadi tunggu apa lagi, jangan lepaskan peluang anda

    TARIKH TUTUP GIVEAWAY : 1 DISEMBER 2010 -12.00 TGH MALAM
    PEMENANG AKAN DITENTUKAN MELALUI CABUTAN BERTUAH.HANYA SEORANG PEMENANG.

    25 November 2010

    IKEA dah metered.....earning baru RM1????

    Uwaaaaa.....nape ikea dah metered???
    Blog aku ni belum sempat nak bermesra lagi dengan mu ikea....
    Tadi check akaun nuffnang, tengok earning bertambah....
    Ingatkan earning utk iklan ctr....sebab sikit je pun yg bertambah....
    Sekali earning ikea yang dah jadi metered....huhu....
    Dah la ciput je dapat.....Ohh, malunya nak bagitau.....1 BE = RM1???? (tolong jgn gelak ye)
     Agaknya macam mana la trafik orang yg dapat beratus riban tu ye???
    Bila la agaknya aku nak dapat earning yg macam diorang tu ek???

    Tapi apa pun aku bertuah sebab semalam ada tambahan lagi 3 BE....
    Tenkiu Nuffnang!!!! I lebiu.....:D
    Tentu ramai yang dah dapat....
    Aku just nak share je ni....utk mengobat hatiku yg lara ini....huhu....

    duduk la lama skit ye.....apa??nak bagi BE baru lagi ke??ok, time kasih.....hehe....
    Ohh, ya...Taylors University ni belakang rumah aku je...
    Tiap-tiap pagi nak g keje mesti lalu depan Taylor ni....
    Masa dia mula-mula bukak dulu jammed yg amat kat area umah aku ni....
    Agak loaded jugak la student (mungkin jgk lecturer) kat sini...
    Sebab selalu nampak kete2 mahal..... 
    Sekarang dah x jammed dah sebab diorang dah buat jalan masuk baru ke Taylor......

    24 November 2010

    Miya's birthday giveaway


    Jom join GA ni...
    GA ni anjuran Miya....

    Nak join??

    Tag:
    Lady_Dyla
    Cik Jue
    Teratai

    Bahagianya bila cuti sekolah.....

     Bahagianya bila cuti sekolah.....
    Sebab apa??bukan sebab aku seorang budak sekolah ataupun aku seorang guru (oh, itu cita-cita yang tidak kesampaian)....
    Tapi sebab....
    Jalan akan clear bila cuti sekolah!!!gerak dari rumah lewat skit pun takpe...
    Bila dah tak banyak kete atas jalan, boleh la pecut laju2....
    Tapi kalau setakat "pemandu berhemah" macam aku ni.....
    Berapa sangat la aku boleh tekan kan??hahaha....
     Tambahan lagi, kan ada 'baby on the board'....kena la lebih berhati-hati lagi kan???kan??

    Aku sebenarnya kan takut tengok orang bawak kete laju2 (eh eh kate minat F1)....
    Bukan, maksud aku kat atas jalanraya.....
    Jalanraya bukan untuk berlumba ye kawan2...
    Aku bukannya takut apa...takut tetiba dia break emergency....mau gugur jantung der....
    Sebab tu bila encek suami bwk kete laju2, aku selalu ingatkan dia....

    isteri: abg, macam laju je kete ni...
    suami: eh, ye ke?? mane ade.... (dia slalu xkan ngaku dia bwk laju)
    isteri: abg nak g mane bwk kete laju2???
    suami: (akur)
    isteri: (lega)

     *** Paling laju aku berani drive hanyalah 110km/j kat highway....hahaha..pandu cermat, jiwa selamat.....

    Mama....adam lapar.....


     
     Adam sekarang dah masuk 8 bulan...
    Dah pandai makan dah.....
    Dah pandai mintak makanan jugak....

    Kalau time mama ngan abah makan, mesti nak kena riba dia....
    Kalau letak dia main sorang2, mula la bising2....nangis2...
     Pastu sibuk nak skodeng2 makanan kitorang...
    Dah la tu, siap nganga2 mulut lagi....

    Bila dah riba lak buat kacau pinggan nasi kita....
    Terpaksa letak pinggan kita jauh2 dari dia...dah tu, camno nak makan??haishh....

    Dah lama jugak la mama x sempat nak buat bubur nasi utk adam...
    Sekarang ni duk makan nestum segera tu je....
    Dah tu je yg adam suka makan....siap boleh tambah2 lagi...
    Kalau bagi makan bubur nasi, 2,3 sudu je yg dimakannya...
    Terfikir gak..x sedap ke mama masak??huhu...
    Nak kena gali lagi ni cari resepi baru...

    nestum ni je fav dia...mama pun kadang2 suka gak try..hehe...kalau kaler hijau tu dia x suka....maybe sebab tawar kot...yg ni manis skit....
    seronok dapat makan.......
    haa, siap nganga2 lagi kan...??

    23 November 2010

    Top 25 Papa & Baby Contest "Kategori Hensome Boy"

    Alhamdulillah...
    Adam berjaya mara ke peringkat seterusnya.....
    Daripada 91 peserta, adam adalah top 25!!!

    Kriteria pemilihan adalah berdasarkan Gambar PALING KREATIF, MENARIK & LUCU serta menunjukkan kemesraan & keceriaan Papa bersama Baby.. 

    Persaingan memang sengit....tapi rezeki masing2 kan....
    Kalau x dapat saguhati pun, tempat pertama pun jadi lah kan???hikhik...

    Kalau nak tengok gambar mana yg mama pertaruhkan, klik sini ye.....

    Kalau nak tengok senarai top 25, klik sini....

    MUSH 1st Giveaway


    Aku telah ditag oleh blog ni utk join GA ni...

     Syarat2 nya macam GA lain gak...tapi ada 1 syarat tambahan iaitu kena like akaun fb tuan punya belog...
    ok, sy dah like KUTU Pinggan Mangkuk...
    Menarik gak buat kutu pinggan mangkuk ni...
    Maklum la, aku skrg dah kawin, dah jadi macam mak mak lak minat pinggan mangkuk la, tupperware la...hehe...
    Tapi skrg ni x seronok membeli lagi sebab skrg duk umah sewa lagi...
    Nanti dah ada rumah sendiri, haha...paham2 sendiri la ye.....

    Tag:

    Due:
    TEPAT PUKUL 10.00PMPADA 15 DISEMBER 2010

    Shoutmix error!!!

    Salam semua....

    Harini bukak blog ingat nak bw laju2 dan membalas jejak korang yg kat dlm shoutmix tu.....
    Tapi hatiku hampa!!!
    Arghhh!! tidak!!! kenapa jadi macam ni?

    error???
    Aku tengok blog org lain x macam ni pun....
    Macam mane ni????huhu....

    22 November 2010

    GIVEAWAY SAYA NAK CURSOR TU JUGAK


    Jom join GA ni.....

    Nak join??

    Ye, saya nak cursor macam tu jugak!!!!!

    Tag:

    Warehouse sale @ Fabulous Mom

     Semalam kami ke Fabulous Mom...ada warehouse sale...harga dia lebih rendah dari sale biasa yg FM buat sebelum ni....memang berbaloi la kalau pegi....
    Sebelum ni aku penah g yg kat TTDI dan Puchong.....
    Aku ada ceritakan kat entri ini dan ini......
    Nursing top yang aku beli yg macam dlm entri ini time aku beli tu dapat diskaun 20% je...tapi semalam aku g dapat diskaun 50%....huwaaa....geram tak?geram tak?
    Nursing bra lak aritu aku beli dapat 50% je..tapi semalam dpt less 80%!!! geram lagi tak??huhu....

     Tapi semalam aku xde la shopping sakan sangat sebab:
    1. Dah taktau nak beli apa utk barang2 breastfeeding (bf)...sebab dah jarang pam kat ofis..semangat dah merudum selari dengan susu yg merudum...huhu...kat Fm ni seronok shopping kalau kita bf je...
    2. Kena berjimat-cermat sebab gaji bulan depan dah masuk awal...
    3. Plan asal nak beli nursing bra je...dan usha2 nursing top jgk tapi xde yg berkenan di hati...
    Antara barang2 yg sempat digrab ialah:

    1. 2 helai romper nike....dpt less 10%...

    2. Nursing tea - konon nak memperbanyakkan susu la....xtau la berkesan ke tak...just try je dulu....


    3.  2 helai nursing bra....

    oppss, sori....gambar diambil sewaktu malam tanpa menggunakan night mode.....hehe....

    Then, balik dari FM, kami ke pasar malam beli makanan utk makan malam.....
    Pastu beli benda ni utk adam main2...

    police car..hehe....
    Ok, sekian....

    P/S: Sesape nak pegi sempat lagi ni sebab esok last dia punya sale....jom ramai2...

    GA - Salam Ukhuwah Corat Coret Keyphochee


    Jom join GA ni.....

    Nak join???
    Klik Sini....

    Follower CCK ke =  53

    Due:
    30 Nov 2010

    MJ #2 Give Away

    Salam...
    MJ buat GA lagi!!!
    Harap kali ni ada luck la sebab yg first dulu x menang apa2...huhu.....

    Ekceli dah lama MJ invite utk join GA ni...tapi asyik x sempat je....
    Ni dah nak dekat due date, baru nak terhegeh2 buat....
    Lagipun dah memang follow dia, so, xde masalah la nak cari balik...


     Jom ramai2 kita meriahkan GA dari Celoteh MJ

    Nak join??

    Due:
    26 Nov 2010 (08:30 pm)


    21 November 2010

    Contest.~ Cantik Kasutku~


    Jom join GA ni...

    Nak join??

    Due:
    01/12/2010 
    jam 12:00mlm

    Raya Haji dan lembu korban

    Masih dalam mood raya haji...

    Raya haji aritu aku buat akikah adam...
    Jadi, dapatla makan macam-macam bahagian lembu.....
    Time raya haji je kot dapat makan sup tulang, gear box, ekor, perut, lidah (erk, korang penah try x??)..
    Tapi time biasa pun ada gak, tapi perasaan bila makan tu lain skit...
    Bahagian wajib yg perlu ada dan menjadi kegemaran abah aku ialah telur/anu lembu....hohoho...
    Nak tau cmne rupanya?? kena g skodeng lembu la...xleh tepek gambar kat sini....censored...nanti org ingat blog aku ni lucah lak..huhu...

    air asam perut lembu...best!! tadi lunch pun makan ni je yg mak masak dr kampung....tapi yg xtahan nya lemak byk sgt...sampai blh lekat kat lelangit kite....itu baru lelangit, kalau dlm perut, xtau la....

    sup tulang
    daging masak kicap faveret ku....

    ***all picture from google....

    20 November 2010

    BE baru mama adam!!!


    Alhamdulillah....
    Bertambah lagi rezeki utk adam....sebab duit nuffnang ni utk adam gak...
     Aku dapat BE yg baru...
    Masa first dapat BE, nuffnang bagi 2 (Digi dan Citibank) je...bukan main excited lagi aku...
    Then, dia tambah lagi 3 (Acuvue, Olay dan Ikea)....
    Pastu tambah lagi 1 (MTV music)...
    Semalam dia tambah lagi 1 (Dutch lady friso mum)....
    Syukur sangat2...

    Ni just nak share dgn rakan2 blogger dan pembaca setia...hoh!ada ke?? (muka blushing....malu) 
    Dan sebagai kenang-kenangan di masa akan datang....bukan sesaje nak tunjuk ye...  
    Ini hanyalah sebagai kayu ukur pencapaian aku selama berblogging ni...
    Sape kata berblogging xde faedah kan? (angguk-angguk...)
    Lepas aku tunjuk akaun nuffnang aku kat encek suami, dia pun teruja dan menyokong usaha aku ni....
    Even before this pun dia tetap menyokong, tapi belum nampak hasilnya lagi...
    Walaupun income yg aku dapat baru beberapa hengget je, malah beberapa sen je....tapi aku tetap bersyukur....
    Dan berharap income tu akan bertambah dan bertambah lagiii....

    skrg dah ada 7!!!very excited!!! nuffnang cayang, tlg la bg diorang ni duk lama2 skit kat sini ye??? 
    Aku ada sedikit kemusykilan ni....
     Cmne ek nuffnang kira bayaran?
    Maksud aku, kalau ada org masuk blog kita, then time tu ada iklan tengah menari2, dia kira mcm mana?
    Adakah dia kira mengikut berapa lama kita bukak blog tu....cth: 1 minit = RM 0.25...
    or just sekali bukak dia dah kira siap2....cth: kalau sekali bukak Rm 0.25 sen....x kira berapa lama kita bertapa kat blog tu....

    Ada sesape blh bantu x?
    Saya budak baru belajar....huhu..

    JUST CORNER BO GIVEAWAY!


    Jom join GA ni....

    Nak join??

    My referer:

    Due:
    12.00 noon on 30 Nov 2010
    Nanti mention aanie sebagai referer ye....tq laling...


    Anniversary Giveaway


    Jom join GA ni.....

    Nak join?? 

    Tag:
    Due:
    26 Nov jam 11.59mlm
    Result:
    28 Nov

    19 November 2010

    Giveaway 13 Nov - 28 Nov 2010(6pm)


    Jom join GA ni....

    Utk join, klik sini ye....

    Due:
    28 Nov

    Jumaat sudah....

    ngantuknye.....jom nescafe dulu...
     Semalam aku dah balik kl balik dah...
    Kejap je rasanya duk kampung...huhu...memang kejap pun...1 hari je kot...
    Sampai kampung pagi raya....raya kedua dah bertolak balik kl...
    Kalau ikutkan, aku memang nak extend sampai ahad....tapi cuti encek suami dah habis lak...

    Malam tadi sampai umah lebih kurang kul 9mlm...
    Kemas2 apa yg patut pastu tidokan adam sambil tengok cite project runway....
    Aku suka sangat tengok cite ni even aku xpandai menjahit pun...wakaka...

    Adam lak bangun balik kul 3 lebih tadi....
    xleh nak tido balik...puas la buai laju-laju...xnak tido jgk...
    Aku dah la ngantuk yg amat....pastu xtau cmne aku bgn pg tadi tengok dia dah lena tido...tido sendiri kot...hehe..sori ye adam cayang, mama xlarat nak bukak mata la...

    Pagi tadi bangun macam malas je nak g keje...
    Tapi disebabkan arini ari jumaat, kugagahkan jua...sebab??rugi kalau cuti ari jumaat sebab jumaat dapat rehat lamaaa...hehe....

    Viwy Gurlish Giveaway!


    Jom join GA ni....

    Hadiahnya sangat la best!!

    ni hadiah utk 10 orang..takkan 1 pun tak sangkut kot....hehe...


    DUE DATE:
      26/11/2010

    Tag:
    Lady_Dyla
    Cik Jue

    18 November 2010

    SaPe Nak FM Fraser Hill?


    Nak ke?
    Kalau nak, try klik sini....

    Due:
    21 November 2010
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Mama & Abah

    Adam Hakeem

    Our Baby