29 March 2011

Rasa macam nak balik kampung...

pinjam gambar lat...

Sebenarnya dah agak lama aku tak balik kampung jenguk ma dan abah aku....
Hanya telefon yang menjadi penghubung.....
Maklumlah kampung aku nun sejauh 400km dari kl nih....
Kalau setakat cuti weekend je memang tak larat la nak balik....
Paling kurang pun kena seminggu cuti...baru puas hati...

Tapi 2,3 hari lepas aku rasa macam nak balik kampung....
Then, call la mak aku kat kampung tanya khabar...
Rupanya abah aku tak sihat....biasalah sakit orang tua...
Patut la aku tiba-tiba rasa nak balik....

Mak aku cakap masa cuti sekolah ari tu abah aku sihat.....
Mungkin sebab time tu adik aku ada kat rumah...
Bila adik aku balik asrama dia semula, abah sakit lak...
Rasanya abah aku ni sakit rindukan anak-anak dia....
Ye la, dah la anak tak ramai mana, bila dah besar semuanya merantau....
Tinggal la ma dan abah aku je kat rumah tu....

Lepas bagitahu kat encek suami, dia terus ajak balik...
Insya-Allah weekend ni aku balik....
Tentu abah aku dah tak sabar nak tengok cucunya, adam ni....


adam rindu tok abah jugak tak???

6 org syg adam:

JaSSNaNi said...

alahaii.. mmg sayu je bila teringat kan kampung halaman kan.. jauh tu 400km.. kalau compare to akak yg cuma 250km je.. ehehehe.. :) ape pun nanti balik kg drive carefully K.. :) semoga semua selamat... :)

re: betul tu.. nanti akak cuba masukkan skali resepi bila wat entry makanan tu ye.. yg pasti kekadang akak nye cara pun tunggang langgang.. akakakakka

Amiizaa2001 said...

salamss ann,

paling seronok kalaou dapat balik kg.....:):) akak kalaou balik biasanya cuti sekolah, ambik cuti, dok lama sket kat kg:):)

ardinihumaira said...

kg dni dekat2 je hehe tak merasa nak rindu2. nanti duk miri ntah ape nak jadi ngan dni nanti. nanges je kan nak balik semenanjung hehe ;p

d_LA said...

huhu..balikla weh, ayam itik sume rindu kat mu taw..satay pokdin juge..

aku skt perut td, baru je update blog..hehe

cikpuanhady said...

alahai..ni yang buat me makin syahdu ni..huhu..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

sahromnasrudin said...

balik ne?? kelantan ke...huhuhuhu jauh perjalanan tue kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby