03 March 2011

Jammed luar biasa

gambar pakcik google punye....

Sekarang ni tiap-tiap hari mesti jammed....
Aku perhatikan start dari tahun ni la jammed teruk....
Seingat aku, tahun lepas tak de la teruk sangat....
Kalau keluar rumah 7.30 tu memang sempat la sampai ofis sebelum pukul 8....
Tapi sekarang, jangan harap la....kereta bersusun-susun...
Orang bawak motor pun geleng-geleng kepala tengok jammed....

Nape ek??
Takkan sebab orang baru beli kereta tahun ni??
Ke ada jalan tutup kat depan tu??
Rasa macam nak nangis je tempuh jammed hari-hari cam ni....
Dah la tak de jalan alternatif....huhu...

Aku cuma risaukan adam je....
Takut dia bosan duk dalam kete tu lama-lama....
Sekarang ni terpaksa bawak bekal susu, puting dan toys kat dia....
Kalau tak, maunya dia melalak-lalak bila bosan....


P/s: Lusa adam genap setahun.....apa plan ye??? PARTY???

23 org syg adam:

*azni* said...

sabar la aanie..tu cabaran duk kt bandar..huhu..

Cik JuE aka IBu... said...

teruknye ...wah adam dah nak masuk setahun ye...mesti mama dia rasa kejap jekan...

eyndayusoff said...

Makin ramai yg mampu beli kete...satu rumah kekadang ada 3-4 kete kan...kalau semua kat atas jalan time yg sama...gitu le jadinyer :-D

d_LA said...

mebi mu kene naik basikal cam org jepun lak pasni..adam duk lam bakul..kjpnye adam dh nk setahun weh..

aanie said...

@*azni*

huhu..tu la...nak balik kampung lah...

aanie said...

@Cik JuE aka IBu...

a'ah, kejap je rasa masa berlalu...mcm baru je lepas pantang...huhu...skrg dah x larat nak main kejar2..

aanie said...

@eyndayusoff

a'ah, tu la...1 kete tu sorg je yg naik..mmg padat la...

aanie said...

@d_LA

dyla...waaa, mu perli aku ke?aku tau la aku x reti naik basikal...huhu..menciii...

tp cam comel je letak adam dlm bakul..muahaha...

Zur@ZaRi said...

teruk nyer jammed...

best sangat.... sbb esok lusa da beday adam... adam da byk becar...

tak wat beday party ker?

Ila said...

ramai dah org pakai kereta skrg ni...transport awam kat malaysia ni hampeh...hohoho

Amy Syaquena said...

Tue la salah satu cabaran duduk di bandar.. sabar ye dear.

p/s: jemput join contest sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/03/contest-resepi-pilihan-sinar-raudah.html

wan nurul hezrina abd halim said...

huh letihkan kalau tengok jem?kalau rasa lagi tak tau guane..rasanya sekarangniekan rate keta dah turun maybe ore dok pakat beli keto..dah jemlah pah2

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..buatla kenduri doa selamat utk adam..ataupun buat pulut kuning hantar kat surau..buat doa selamat kat surau ke

misz sheyla said...

ari tu saya ada wat artikel sal salam 2...sorry artikel 2 x betul..baca ni

http://miszsheyla.blogspot.com/2011/03/mengapa-sampai-melarang-menggunakan.html

cikpuanhady said...

antara reason nape takmo duk kl..sebab ni ler..letih mak noks..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

aanie said...

@Zur@ZaRi

adam dah besar..blh kawan dgn adam auntie zura lak...hehe...

x buat la bday party..adam demam...huhu..

aanie said...

@Ila

sebab penuh dgn warga asing...masing2 punye bau xyah cakap la..pengsan....haha...

aanie said...

@Amy Syaquena

time kasih...insya-Allah sy join...tp alamak..mana mau cari resepi ni??huhu....

aanie said...

@wan nurul hezrina abd halim

oghe kelate jugok ko??hehe....

aanie said...

@sahromnasrudin

x reti buat pulut kuning..muahaha...buat solat hajat sendiri2 je ni..hehe...

aanie said...

@misz sheyla

hah??x betul ke??ok2...thanx...

aanie said...

@cikpuanhady

huhu..memang letih....

Tuan Auz said...

eh betul laaaaa! memang lately jem teruk. saya pon terfikir benda sama, maybe betulla tu ramai beli kereta sendiri dah. Yang baru grad dah keje, terus beli kete.

Kat USJ ni 7.30 dah jem terok. padahal dulu kol 8 elok lagi jalan tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby