11 March 2011

Terima kasih atas komen kalian!!!

Assalamualaikum....


Berhubung dengan entri pagi semalam, mama nak ucapkan berbanyak terima kasih atas komen dan cadangan korang tu....sayang korang....
Akan mama pertimbangkan semua tu....

Sebenarnya banyak yang  perlu difikirkan bila nak tukar taska lain.....
Lagipun bukan senang nak cari taska kat area ofis mama ni....
Dekat area rumah mama lagiii laaaa takde sebab bukan kawasan melayu.....

Ini adalah tempat kedua adam dijaga....
Sebelum ni mama pernah letak adam kat rumah orang....
Dekat area ofis mama ni jugak....
Time tu mama baru naik kerja dan adam baru 2 bulan.....

Tapi rumah orang pun mama cukup risau sebab makcik tu jaga lebih kurang 6 baby lain....
Tak dapat nak bayangkan macam mana dia sorang jaga baby ramai.....
Tapi dia ada seorang anak yang dah sekolah menengah tolong dia....
Bila diorang balik sekolah, mungkin la diorang boleh jaga.....
Tapi bila dia g sekolah??makcik tu sorang jaga....
Pernah sekali mama terlewat hantar adam, terserempak dengan kete makcik tu baru keluar rumah....
Nak ke mana??tinggal baby kat sape??
Rasa tak sedap hati tu tak leh nak cakap apa la...

Tapi kat sana dapat bertahan 2 bulan je sebab makcik tu mintak resign....
Sebab katanya dah dapat keje tetap....
Pelik...dah tua bangka pun ada orang nak amik keje lagi ke?
Tapi mama cuma syak 1 je....
Sebelum ni dia pernah mintak bayar lebih, tapi mama mintak kurang....
Sebabnya bayaran yang dia mintak tu lebih dari yang standard taska or rumah pengasuh lain....
Jadi, mungkin dia tak puas hati dengan bayaran tu maka dia pun pusing cerita...
Ok fine....mama pun memang dah tak perlukan khidmat dia lagi....


Kemudian, Alhamdulillah dekat kawasan ofis mama ni ada nursery (nursery adam sekarang)....
Jadi, mama ambil keputusan cuba letak adam kat situ....
Mama yakin nak hantar kat situ sebab taska tu berada dalam kuarters kerajaan....
Dan makcik owner tu pulak suami kepada bekas pesara kerajaan tu....

Pada mulanya memang tak banyak masalah bila hantar kat sana....
Baru-baru ni je bermasalah skit.....
Sejak pekerja lama dah berhenti dan pekerja baru masih tak biasa lagi dengan adam....
Orang yang biasa jaga adam dah tak de kat situ....

Kalau ikutkan memang risau, tapi kena banyak-banyak berdoa la supaya tak terjadi benda buruk....
Sebenarnya owner dia ok, cuma yang tak ok adalah pekerja dia.....
Masa kes kaki adam tergeliat tu dia dah takut dah....
Memang dia marah betul kat pekerja dia tu....
Ingatkan dia ambil iktibar..lebih extra carefull......
Ye la, pekerja ni depan owner memang dia jaga baik-baik la....
Yang kes semalam tu jadi sebab owner dia tak de....
Masa mama sampai semalam, makcik tu pun baru balik dari mana ntah....

Mama cuma harap adam dijaga dengan baik....sebagai sebuah taska anda diamanahkan untuk jaga anak kami....benda yang boleh membahayakan baby tak boleh berada dalam taska.....dan tolonglah AWASI baby-baby yang dijaga....buka mata luas-luas, tadah telinga besar-besar.....
Dan berterus-terang jika terjadi apa-apa terhadap baby.....

harta dunia akhirat.....
Sekian.....

3 org syg adam:

eT said...

kene pilih betul2 kan..sian kat anak...

MamaYatie said...

haii..kalo nak ckp pasal taska mmg tak pernah abis..saya pun sama la aanie..mcm2 jadik..letih rasanya..ikutkan ati nak jer berenti keja :p

:: Zanna :: said...

Okey welcome...kena fikir btul2kan.. insyaAllah mesti ada penyelesaiannya..insyaAllah.. :)

Berdoa bnyak2 yer mama adam..semoga memberi petunjuk... ^_^

Terkini : Gempa Bumi di Jepun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby