07 March 2011

Yang mana satu idaman hati??


 
Bila dah dapat gaji ni, ada-ada je la benda yang aku nak beli.....
Pantang orang buat promotion skit....
Mula la tangan ni menggatal nak transfer duit kat orang....
Ye la, benda dah makin senang....
Segalanya hanya di hujung jari je...just click-click, tunggu je barang sampai depan rumah....

Itu belum lagi campur dengan sale kat sogo, jusco, warehouse sale....
Nak nak sekarang bulan 3....ingat bulan 3, ingat apa? karnival mega sale!!!!
Haish, bila la gaji aku nak naik seploh ribu ni???muahaha.....

Sekarang ni tengah berkira-kira nak beli eyeshadow lak...
Sebelum ni aku beli yang 1, 2 kaler je....
Pas tu masa pregnant dulu aku ngidam nak beli eyeshadow pallete lak (orang ngidam makanan, aku ngidam eyeshadow)....
Jenuh la duk cari kat uptown (uptown jek??), tapi tak jumpa kaler yang aku berkenan....
Tapi bila balik, sampai termimpi-mimpi sebab tak dapat beli....
Terpaksa la pegi sana balik cari eyeshadow tu.....
Penyudahnya bukannya pakai pun, terperuk je kat umah (sebab tak best).....

Baru-baru ni akak yang aku selalu beli kryolan ni buat promotion....
Dia ada jual eyeshadow pallete dengan harga yang murah....
Serta-merta rasa naaaakkkk je grab satu.....arghhhh......
Tapi tak tau nak pilih yang mana.....

Yg ni ada 88 kaler......harga biasa  RM65, tapi dia jual RM55 je......

Yg ni lak ada 120 kaler.....harga biasa RM75, ada gak orang jual online RM90, Rm120 pun ada gak!!!tapi dia jual RM65 je....wallaweh......

Yang pallette 120 kaler tu memang femes lah....
Rasa macam nak angkat 1....tapi macam banyak sangat je....
Takutnya beli buat pekasam je sebab tak sempat nak pakai....
Maklumlah sekarang tak de maknanya nak bersiap depan cermin lama-lama.....
Sempat pakai bedak and calit lipgloss je kalau nak keluar....
Kalau ada masa lebih skit baru la boleh calit eye liner and sapu blusher skit....
Lainlah kalau time anak dara dulu, tak sah keluar dating kalau mata tu tak kaler biru ke, purple ke....kekeke....

Lagipun aku bukannya reti sangat main conteng-conteng arang kat muka ni....
Ni pun tengah belajar lagi....cikgu aku, you tube dan blog je la.....:)
Siap study sampai pukul 3,4 pagi tu....kagum betul dengan diri sendiri....kekeke...

 Harus ke aku beli eye shadow tu???
Huwaaaa......


21 org syg adam:

d_LA said...

wehhh murah tu..byk giler kaler dia..aku xde benda alah ni..tepek bedak ngan blusher je..wuwuuuuuu...aku gi kl jap aritu pun blink2 dh aku rs nk bli sume..tb2 aku rs cam mengidam gak neh..ottokae?

Jue aka ibu FarisYah said...

cik jue memang tak pandai nak conteng2 muka...
satu je suka....magasale...

Ila said...

beli jgn tak beli...hehehe

Fadzillah Kamarudin said...

beli ja...
kang kempunan laks...

*azni* said...

hepp!hepp!beli ikut keperluan bukan ikut kemahuan..pesanan ikhlas dr penaja..hehe..

Cik Ila said...

oh,kewanitaan tergugat nmpk brg2 mcm tu...fuh..sabar jela..mcm nmpk makanan..hahaha

aanie said...

@d_LA

mmg murah weh...aku dah lama blink2 ni..ottokae tu apekebenda weh??huhu...

aanie said...

@Jue aka ibu FarisYah

hehe...klu mega sale, mmg semua sukeerrr...tp duit je x berapa nak ada...hehehe...

aanie said...

@Ila

ahh, tidak....tolong katakan jangan....hehe...

aanie said...

@Fadzillah Kamarudin

ahaks....:)

aanie said...

@*azni*

time kasih penaja...wuwuwuuuuu.....

aanie said...

@Cik Ila

haha, tengok makanan pun xde rasa camni tau...huhu...

MamaYatie said...

huhu..mmg tergugugat iman jugak menengoknya..tp tu la, kalo RM65 tu fully utilized tak membazir..kalo rasa cam kurang rajin nak kaler muka tak yah la kot..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wahhh..beli jer kak...kyrolan makeup dia lawa arrr!! opss..tetibe rasa macam terpikat jugakk..tidakkk!!

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Amy Syaquena said...

aanie ok dah tu harganya.. murah tue..

wan nurul hezrina abd halim said...

hikhik memeng bab meke up2nie surrender beb..suka gak nengok yang banyak gila kaler tuh..

takpun annie pilih yang mana selalu pakai jer kalernyer..nak kongsi pakai ngan adam pun tak leh=)kalau ada anak gugurl blehgak beli yang banyak tuh.hikhik

tp harga bleh dah tuhe.murah dr biasa

aanie said...

@MamaYatie

hmm, btl jugak tu...ni nak kena pk berkali-kali lagi ni...

aanie said...

@♥WEIYDAWEINGWAFFA♥

jom beli kryolan....malatops giteww...

aanie said...

@Amy Syaquena

a'ah, tu la...dah murah tu...tu yg rasa naaak je ni....:)

aanie said...

@wan nurul hezrina abd halim

hikhik....klu ada anak gegurl pun bknnya blh share lagi...nak kena tunggu besar dlu tu...tu pun ntah elok ntah tak lagi mekap tu...hehe..

Anonymous said...

akak leh x bg nbo jurujual tu, sye rasa mcm nk beli jgk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby