18 January 2011

Kaki adam tergeliat kat nursery??

Semalam balik dari nursery adam nak dukung je....
Tak aktif macam biasa....kalau tak, suka merangkak laju-laju...
Adam sekarang dah pandai berdiri sendiri...tapi still kena pegang something jugak la...

Semalam macam biasa adam try nak bangun dengan cuba pegang meja...
Tapi adam tak leh nak bangun sendiri...macam ada sesuatu yg menghalang kat kaki kanan dia...
Bila dia tak leh nak bangun tu, dia nangis kuat sangat macam tengah menahan sakit....

Bila mama check kaki adam, takde apa-apa lebam or luka...
Jadi, mungkin ada sakit dalam la...
Something like tergeliat la...mama pun tak sure....jadi mama suspect tergeliat....

Lagipun mama tengok bila adam berdiri, dia akan bengkokkan kaki kanan tu...
Macam lebih beratkan kaki kiri bila berdiri....
Bila suruh berjalan, adam macam jalan terhencut-hencut sambil nangis....

Tadi g klinik, doktor pun taktau nak cakap ape...
Cuma dia suspect maybe adam jatuh atau ada baby lain tarik kaki adam....
Doktor just bagi ubat tahan sakit...esok kalau tak ok lagi akan direferkan kat hospital....
Allah je tahu macam mana perasaan mama sekarang ni...

Tadi nek wan (owner taska) datang rumah tengok keadaan adam...
Dia ada tanya pengasuh adam sama ada adam jatuh ke tak....
Tapi budak tu tak nak jawab ke apa tak tau la....
Dia bagitau pengasuh adam tu memang ada problem skit....
Dia jenis yg kasar...bergurau dgn kwn pun boleh bertumbuk sampai lebam...
Mama dengar tu rasa macam nak gugur jantung ni...
Dengan orang dewasa pun dia boleh kasar macam tu, kalau dgn baby yg tak tahu apa-apa tu macam mana la dia layan....

Dulu mama selalu jugak tengok adam time lunch...
Tapi setiap kali balik, hati mama selalu rasa tak sedap....
Sebab tak puas hati dengan cara dia jaga baby....

Tadi nek wan cakap dia memang dah nak buang budak tu....
Nanti akan ada 2 orang pengasuh lagi akan masuk...
Lepas je pengasuh baru masuk, dia terus buang budak tu...
Hari ni pun dia dah bagi budak tu cuti....


Mama harap adam cepat sembuh, ceria dan sihat macam baby lain...amin...



14 org syg adam:

Haa Fakihah said...

laa siannyaaaa adam. tula ha takot sgt nk ltk ank kt nursery.

Cik Liyana said...

poor adam...cepat sembuh yer adam ! akak kena banyak bersabar tau..kalau betul salah pihak taska..owner dia kena amik tindakan sepatutnya!

*azni* said...

alamak!sian adam..semoga cepat sembuh..insyaallah xde ape2...

sayangsayangibu said...

harap adam cepat sembuh, kesian baby kan...

ardinihumaira said...

semoga kaki adam cepat baik, amin

:)

ann @ hatiberbunga said...

siannya adam.. hopefully takde apa2 la..

Mama AminAzim said...

sian nye adam... harap2 x d apa la yg serius kan.. nie yg risaunye klu antar ke nursery..

MommY & DaddY CooL said...

sedih bile ank kite diperlakukan begitu,,,bukan kiter x bayar kan....hope lepasnie x ada la pengasuh mcm tue lagi yg jaga adam

AnneRaini said...

ala kesiannya...memang hati tak tenang tinggalkan anak kat taska. Saya pula pernah terdengar pengasuh tengking2 budak kat taska. terus sentap..

aanie said...

to all: thanx semua...lega rasanya bila dapat share kat sini...

hope adam xde apa2 yg serius....doakan adam sihat ye...

Elyn said...

aduh sian nye adam... sabar ek aanie. nnt bwk je adam pi check ngan pakar kalau x sihat!!

Mieja@Amiizaa2001 said...

aduhhhhhh annn....siannnn kat adam.....cuainya mereka:(:( moga adam cepat sihat....

d_LA said...

isy..mmg patut kene buang pekerja camtu sbb jiwa dia bukan lembut..bhya kat anak org nt..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

isk isk..kesiannya baby adam..taska mana ni? (sy pun duk area UTM juga)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby