16 December 2010

First earning from churp churp

 Hari ni nak bercerita tentang churp churp lak..
Mungkin dah ramai yg tahu pasal churp churp ni...
Selain kita dapat menjana pendapatan sampingan dari nuffnang, kita juga dapat duit dari churp churp...
Bagi yg takut-takut nak sign up, jangan risau sebab ia takkan menjejaskan status gliterrati akaun nuffnang kita...lagipun churp churp ni adik beradik nuffnang je...
Kalau kita bukak akaun nuffnang, serta merta akaun churp churp pun akan sign in sama..(ni kalau kita dah sign up churp churp la)

Actually nak bercerita pasal churp churp ni pun x pandai sangat sebab aku masih dlm proses belajar gak ni...
Tapi boleh la nak share skit2 dgn kengkawan blogger..

Aku baru je sign up dgn churp churp ni...
Buat pun ntah betul ntah tak..
Tadi sesaje check akaun..dapatlah banyak ni...


40 sen sahaja...ntah bila la baru blh cashout RM100 tu ye...??

Korang lak dah berapa earning?? Jom share...

8 org syg adam:

Miela Tahril said...

betul2 memula nak sign up takut jejaskan status gliter nuffnag...rupanya tak ada masalah....wahhh alhamdulillah, miela tak dapat lagi pulangan. tapi miela pon tak tahu sngt btul tak miela bt tu :)

Atika Natasha said...

haha..dh hmpir stauh sy bl0gging bau sy tau yg bl0gging bleh buat duit..baru jer sign up nuffnang..nmpak nye pasni kena churp2 ni la plak eh..
btw,thniah dpt 40 sen.bnilai gk tuh..hehe

Atika Natasha said...

dah hmpir setaun sy bl0gging baru sy tau bl0gging nih bleh buat duit..baru jer sign up nuffnang..pasni bleh la nak try churp2 ni plak eh..thniah dpt 40 sen..bnilai gak tuh.hehe

Syafiq Rosli said...

hehe..gd luck eh

aanie said...

miela: hehe...tu la..hentam je buat tu..rasanya btl la tu kot sebab dah ada earning...

atika: la ye ke?sama la ngn sy dulu..sy dulu pun berbulan gak la br sign up dgn nuffnang..sb kita berblog utk suka2 je..
hehe..thanx...bukan senang org nak bg kita duit kan?

syafiq: tenkiu..dah join ke?

MyeAqma said...

sy dh berbulan gak ada churp2 tp still x reti n x fhm!
akak plz study utk sy nnti ajar sy mcm BE aritu k..
mekasih~
syg akak lebih... muahs!

aanie said...

mai: hohoho..bodek lebih nmpk...:)
huwaa...akak jgk ke kena study??xpe2, xde hal la...utk kebaikan bersama gak kan..

d_LA said...

hebat..hebat..aku msh 20sen..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby