10 December 2010

Modus operandi kejadian semalam....

PERHATIAN!!JANGAN TIRU AKSI INI...

Semalam aku lewat lagi....
Kali ni memang betul-betul ho leow lewat....
Time subuh tu dah terjaga, tapi adam lak terjaga..kena la breastfeed dia dulu...
Dgn aku aku skali tertido...
Sedar-sedar dah nampak cerah semacam je kat luar...
Terus bangun terduduk..tengok jam..kul 8.10pagi....
Huwaaa......lewat dah....
Kelam kabut capai tuala g mandi...bersiap ala kadar je...
Tapi memang nekad la nak g keje..lewat pun lewat la...janji aku x amik cuti...
Taknak bazirkan cuti begitu saja beb..
Lagipun cuti kat unit aku ni dah dibekukan selama 3 minggu sebab ada keje ad-hock yg perlu disiapkan....

Sampai ofis punch card macam biasa...8.50pg...uwaaa..
Pastu kuar balik anta adam kat nursery....
Bila sampai kat ofis balik, terpaksa tinggalkan handbag bagak aku tu kat dalam kete..
Just bawak purse dgn handphone je...haha..punye la takut org ckp baru sampai kan??
Pastu dengan tak bersalahnya terus turun g kantin beli makanan....
Konon-konon aku ada kat kantin la...
Dengan harapan kesalahan aku tu tak dapat dikesan...
Dan ternyata cara aku tu memang berkesan!!
Takde sape2 tahu aku lewat pagi semalam..hahaha..gelak jahat..

Begitulah modus operandi yg sy lakukan bila terlewat ke tempat keje semalam...
Sekali lagi...jangan tiru aksi ini...


P/S: Agak2 bos aku baca tak??huhu, sy janji x buat lagi...tapi at least sy dtg keje gak kan?kan?

17 org syg adam:

Cik Ila said...

hehe.adakalanya..terbabas jugak kan..hehe

aanie said...

cik ila: hehe..tu la...tapi ni dah terlebih terbabas dah...huhu....

d_LA said...

giler lewat tuhhhh !!!!!!x kene sign bos ker???punch card msti merah kan??

ardinihumaira said...

dni pun kadang2 lewat gak :D

aanie said...

dyla: punch card of kos la merah..hahaha...aku pakai punch card touch punye tu..xyah nak sign2..hehe..

dni: kdg2 takpe...jgn amalkan selalu..tak baik utk kesihatan..hehe...

Myra Jay said...

Hehe, Sis, idea yg menarik.. TP myra xleh nk tiru aksi nie, sbb keje HR nie orf akan sntiasa mmrhati.. huhuu

aanie said...

myra: hehe..klu keje kt HR mmg xleh amalkan..sb kena jadi cth utk org lain..hehe...

teratai said...

salam,
Kat tempat kerja kak, kalau lwt, akhir bulan dpt surat amaran dan direkodkan dlm fail peribadi!

Cik Jue said...

cara kita sama kalu lambat...hehehehe

Leena said...

hehe...mcm best je taktik tuh...boleh praktis nih...hahaha

aanie said...

teratai:huish,garangnya kt tmpt keje akak tu ek..takut sy..mmg xkan berani lewat la..huhu..

cikjue: ouh,yeke??hehe,ada geng rupanya..

leena: sila-sila..tp jgn amalkan selalu ye..

kakyong said...

sesekala okay lah...

masa kakyong kerja dulu, kakyong x leh lewat.. sbb kakyong bos... haru la kalo bos lewat.. tp sesekala lewat tu, bg jer alasan amik time off., bos lah katakan.. sapa nak persoalkan.. lagipun balik tak pernah on-time.. manjang lepas jam 6.. masa bujang dulu, pkl 10 mlm pun biasa.

Cik Tom said...

pandainye akak...nati cik tom boleh praktis..hehe...

aanie said...

kak yong: oo kakyong jd bos dtg awal ek?susah nak jumpa bos dtg awal ni..biasanya bos dtg lewat dan blk pun lewat..tp ye la kan,xde sape nak persoalkan klu bos dtg lewat..kita akan assume bos ada meeting je kan..

cik tom: hehe..malu akak...

Miela Tahril said...

Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

Halia Kentang @ Annpaan said...

wah, idea yg bgs ni..
ley tiru kalu dtg keja lmbt ni
hehehe

aanie said...

miela: okeh

halia kentang: hehe...blh2..sekali sekala ok la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby