27 December 2010

Tips: Cara nak muncungkan inner

Cara nak muncungkan inner syria/shawl supaya muka tak nampak bulat!!!
 Dah lama dah nak buat tips ni...tapi asyik tertangguh je...
Rasanya dah ramai kot yang tahu or dah buat tips ni....
Tapi takpe la, saja nak memeriahkan dunia blog...hehe..
Bagi yg dah tahu, duk diam2 kat tepi ye...:)

Caranya simple je....
Mula-mula sediakan penetas/gunting, jarum dan benang mengikut warna inner tu..(kalau nak kaler lain pun takpe...tapi kalau tak cantik, jangan salahkan aku ye...)
Then, ambil penetas (kalau takde penetas, pakai gunting pun boleh) tetas hujung inner tu sedikit demi sedikit...
Ingat, tetas skit2 je dulu....pastu try...tetas lagi, try sampai la inner tu jadi muncung...

contoh inner yg dah ditetas....

Lepas dah rasa selesa dgn kemuncungan inner tu, boleh la dimatikan jahitan tersebut....
Takut nanti terburai lak....hehe...
Hasilnya??
Ni gmbr sebelum(terserlah keboolatan muka ku)
Lain-lain gambar klik kat sini.....

semestinya tuan punye blog la jadi model.....:)


ni lak gmbr selepas..menggunakan inner yg sama...(ok skit la kan..kekeke)



Tapi kan, ada lagi satu cara lain yg lebih senang....
Ni bagi yg malas dan tak suka jarum dan benang macam aku ni....

Caranya, beli la inner yg lebih lebar atau yg memang dah ada awning....

inner ni lebih lebar dari inner biasa...


nampak tak perbezaan antara inner lebar dgn inner biasa?

contoh pakai inner yg lebar...tak perlu tetas2 lagi...:)

Selamat mencuba!!!!

10 org syg adam:

*azni* said...

skrg dah buat entry tips2 plak..bagus2..i tak pandai pakai tudung belit2 tu,tak pandai nak belit..

IFA Athirah said...

bru2 ni pn sy try pkai inner.tp rse x seswai je.cmne ni..tpo u pkai sesuai je. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

MamaYatie said...

waa..bagus tips ni..saya ni muka bulat..tak berani nak try inner syria ni..kot bertambah2 chubby..kalo muncung better la sket kan

Haa Fakihah said...

hehe pandainye mama adam. sy jgk x penah pkai shawl.

Iman's Umi said...

Tips yg bgs ni

MyeAqma said...

yeay dh ada tips dah..
bg tips supaya pasangan bertunang x slalu gaduh plak..
ada x tips tu???

wan nurul hezrina abd halim said...

wah bagus wat entri=)memang gitu cara pakai inner tudung..kalau nurul lagi bolat muko..hehe

tapi skang dah ada inner mcm ada auning kat ujungnyer.lagi mudah nak pakai tapi still kene tetaslah ujungnyer sb muka yang bulat..gud tips=)

aanie said...

azni: hehee...sharing is caring kan?? sy pun dah terjebak dgn dunia shawl ni...ye la, tgk org pakai cantik...kita pun gatai la gak nak try...hehe...

ifa athirah: hehe...sesuai ke?malu ai..awk try la pakai yg muncung/ada awning...mesti sesuai punye...

mamayatie: sy pun muka boolat gak...tp klu pakai yg muncung, kurang la skit bulat tu..hehe..

haa: try laa...ok je..jom kita meriahkan dunia shawl...

iman's umi: thanx...:)..jom try..

d_LA said...

wahhhhh..thanx weh..siyes aku ni still pakai tudul bawal taw kat opis..hehe..

aanie said...

mai: tips dia kena cpt2 kawin la..ok tak?huhu...akak dlu pun time tunang slalu gak gaduh..maklumla darah manis...hehe....

nurul: a'ah, ada awning lagi senang kan?tapi, ooo..kena tetas gak eh??xpenah try lagi tu inner yg ada awning..

dyla: aku dah x pakai dah bawal..malas nak gosok2..hehe, tudung instant je skrg ni..senang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby