18 May 2011

Di sebalik hujan rahmat


Alhamdulillah, petang Khamis lepas hujan turun dengan lebatnya kat kl ni setelah beberapa hari (ke minggu?) tak hujan....syukur sangat-sangat sebab sebelum ni memang panas yang amat....sampaikan tidur malam pun nak pasang kipas laju-laju....huhu....

nape ek dalam gambar tak nampak hujan turun??? padahal tengah lebat tu dengan kilat sabung menyabung lagi.....ke dalam gambar memang tak nampak hujan??? huhu, ye la...camera cap murah je......pasrah.....

Tapi, di sebalik hujan rahmat tu ada satu kisah sedih terjadi kat aku...huhu....time lunch, encek suami datang ofis aku nak bawak pegi bank dan kwsp....lepas je makan, kitorang terus pegi bank...selesai je urusan bank, kitorang terus ke kwsp....then, masa nak balik, kereta tak leh start....langsung tak leh start weh...huwaaaa....sebelum ni tak de tanda-tanda langsung kete tu nak buat hal.....time tu kebetulan lak hujan tiba-tiba turun....huwaaa...kalau la time tu tengah frust bercinta, mesti boleh feeling sebijik macam filem....huhu...

Then, aku call abang aku bagitahu masalah problem aku ni...dia kata tu sebab battery....arghhhh, dah terbayang duit aku terbang.....sob sob....

Yang jadi masalahnya kete tu buat hal kat tempat yang jauh dari workshop....kedai makan pun tak de lagi kat area tu sebab kat situ kawasan baru naik....dah la moto encek suami parking kat opis aku...memang kitorang tak leh nak ke mana-mana la....huhu, memang naya....nasib baik kwsp tak halau kitorang merempat kat situ....huhu....

Tapi alhamdulillah, kebetulan masa tu MIL aku sesaje call encek suami nak bagitahu dia ada kat kl sekarang ni....terus je dia datang menyelamatkan kitorang....(huh, ayat tak bleh blah).....dapat la cas bateri jap sementara g tukar kat kedai....huhu, pengalaman betul....


owh, dapat gak amik gambar hujan....perlu ke bagitau kat sini??

Nasib baik dah bagitahu awal-awal kat bos nak masuk lambat skit....tapi masalahnya, ni memang betul-betul lambat....dah sampai time balik keje baru settle semua.....huhu....nak buat camne, kami dalam kesusahan....


P/s: Nasib baik time tu ada cash kat tangan.....tu pun kebetulan je...sebab biasanya aku tak suka bawak cash banyak2.....confirm habis aku belanja.....huhu.....


12 org syg adam:

eB ezrin said...

i love ujan ;p

sahromnasrudin said...

pi kwsp tue mesti nak kuarkan duit kwsp sebab dah konfem jawatan dan tukar ke skim pencen kan hehehehheee

d_LA said...

ingat x dulu aku pnh wat entry psl kete kwn aku xleh start sbb bateri kong??dlm bln pose lak tu..entry ko buat aku ingat blk pengalaman tolak kete di bulan pose..hehe

aanie said...

@eB ezrin

me too..hehe...

aanie said...

@sahromnasrudin

hahaha...pandai2 je awk ni....belum confirm jawatan lagi la...bos x nak bagi...huhu...g kwsp sb nak print penyata je...hehe...

aanie said...

@d_LA

hehe..aku ingat..aku ada baca n3 mu tu...huhu..memang terbaek la tolak kete bulan pose...^_^

ajumohit said...

aju pon pernah kene mcm ni, masa tu pregnant 7 bulan, sib baik parking dekat ngn workshop...duit pon terbang la, rupa2nya lupe tutup lampu kete huhuhuhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

hujan itu rahmat....i like ...

MrS. F!zA said...

alahai..pastu bos marah tak sbb lmbt msuk?

aanie said...

@ajumohit

huhu...ye ke??nasib baik dkt dgn workshop...bateri sy mmg betul2 kong...kete sy klu x tutup lampu, dia akan bunyi bising..

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

me too....^_^

aanie said...

@MrS. F!zA

tak...dia sibuk meeting...hehe..nasib baik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby