05 May 2011

Follower korang kurang sorang tak???

Assalamualaikum....

Berikutan dari kisah blog yang pakai akaun lain selain dari gmail akan didelete, maka semua bertungkus-lumus menukar akaun masing-masing termasuk la aku.....
Actually dah banyak kali try (maklumlah mak ni buta it).....
At last jumpa gak tutorial yang senang sikit dan yang tak menjejaskan blog yang kita follow....
Thanx cute mum....^_^

Tutorial ni senang skit sebab kita tak perlu nak follow balik blog yang kita dah follow sebelum ni....
Dan langkah-langkah dia pun lebih senang.....
Jadi, aku pilih yang senang la kan....hehe.....
Tapi, berdebar gak...takut terdelete blog lak...huhu..naya....

Masa mula-mula buat tu blog memang macam biasa....
Follower ada, blog yang aku follow pun ada....
Tapi, masalahnya bila aku sign in esoknya, semua hilang!!!
Maksud aku, kat dashboard tu semua updates dari blog yang aku follow tak de....huhu....


So, aku bajet aku dah tak follow mana-mana blog.....
Jadi, aku try la follow balik....aku try follow lady dyla dulu....
Sekali dia keluar camni.....

baca yang tanda merah tu.....

Updates dah keluar, tapi nama blog kat tepi tu tak de lak....
Pas tu yang tanda merah tu buat aku confius lak.....
Huwaaa, cam ne ni??? susah la nak bw camni.....

Ada sape-sape boleh tolong ke??
Pleassse.....


20 org syg adam:

♥♥LiSsA♥♥ said...

cube try lisa punye tutorial
senang sgt:)

http://lisaafha.blogspot.com/2011/04/tutorialcara-senang-tukar-akaun-yahoo.html

hrap dpt mmbntu:)

d_LA said...

ooo..mu pakai acc yahoo ek??xtahula weh bnda ni nak wat camne..huhu..sori banget! tp tgk kat follower tu x kurang pun kan

MamaYatie said...

huhuhu..tak reti bab2 ni..saya pun tak fokus sngt pasal tukar email ni sbb mmg dah pakai gmail

*azni* said...

follower sy kurang sorang..hehe..azni aritu ikut tutorial cutemum,nsb jadi..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

x penah plak jd mcm gini..sian u..x dapek nak nolong

nqr (qistina) said...

eh tatau la plak kan rupanya boleh pakai akaun email lain.. ehhhe.. ingatkan gmail je

blog-tips-kurus said...

aritu try sekali x jadi. tutorial mane yg paling senang yek? (rabun it ni. hehe!) *_*

ajumohit said...

thanx buat entri ni aanie, taktau pon selain gmail akan didelete

n!da said...

takutnye bile jadi macam ni..
lagipon ni kes baru kot.
ce try google search lagi ye..

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..
dh tukar akaun ke sahromnasrudin@gmail.com...

trime kasih semalam berziarah ke probitas et fides....

aanie said...

@♥♥LiSsA♥♥

thanx lissa...sy mmg guna tutorial ni...tp x jadi kot..hehe...

aanie said...

@d_LA

a'ah, aku guna yahoo...tp skrg dah tukar gmail..tu yg haru skit tu....

aanie said...

@MamaYatie

ooo..ok la..sy pun klu dulu pakai gmail malas gak nak amik tahu...hehe...

aanie said...

@*azni*

hehe, kurang ke??org lain kot..hehe..

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a cik betty

it's ok cik betty...:)

aanie said...

@nqr (qistina)

a'ah, ari tu sy register akaun yahoo dia accept je...sb time tu xde gmail...

aanie said...

@blog-tips-kurus

insya-Allah nanti sy try buat tutorial ye...

aanie said...

@ajumohit

a'ah aju...dengar2 khabar macam tu la...tp x sure betul ke tak...better tukar la kan...

aanie said...

@n!da

ok nida...thanx...^_^

aanie said...

@sahromnasrudin

oo, alhamdulillah selamat dah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby