16 May 2011

Selamat Hari Guru | Kenangan time sekolah

pic: google
 
Semua bangun!!!
Assalamualaikum cikgu.....
Bismillahirrahmanirrahim......(baca doa nak start belajar)

Ingat lagi time sekolah dulu macam tu la rutin setiap kali cikgu masuk kelas.....
Dulu aku jadi penolong ketua kelas.....
Kadang-kadang time ketua kelas tak de, aku la yang kena jadi ketua....uhuk....

Time sekolah dulu aku budak baik...kekeke....
Jarang la buat salah dan nakal-nakal ni....
Attendance memang full....tak penah ponteng....
(time sekolah je full....time kat U asyik ponteng je...uhuk)
Sebabnya time sekolah dulu mak n abah aku garang woi...

Kena bangun pagi-pagi buta lagi....abah aku siap pasang radio kuat-kuat bagi semua orang bangun.....
Pukul 7 pagi lagi dah kena turun pegi sekolah sebab abah aku pegi meniaga pukul 7 pagi......
Jadinya aku terpaksa la ikut jugak....kalau tak, kena g sekolah jalan kaki...huhu....

Bila dah sampai sekolah, aku orang yang terawal sampai...huhu....
Best je tengok member datang lewat...panjat pagar...kena tulis nama kat pengawas....hehe....

Kenangan dengan cikgu tak banyak sangat....aku lupa la....hahaha...
Dulu aku bukan student kesayangan cikgu-cikgu.....(sedih siot)
Kenapa mesti ada student kesayangan/kegemaran ek? 

Aku paling suka subjek Biologi...tu yang kadang-kadang biol skit...hehe...
Dan paling tak suka add maths....tapi cikgu add maths best lah.....
Masa zaman PMR dulu, aku tak suka geografi...penah kena jalan itik kat gelanggang sepak takraw sebab failed subjek tu....malu beb....
Tapi yang herannya PMR dapat lak A....bila ntah aku belajar...uhuk....
Mungkin aku patut berterima kasih kat cikgu tu....hehe....

Tu je la kot yang aku ingat.....
Cintan-cintan nehi he zaman sekolah....
Takut la....abah aku garang.....huhu.....
(hehe, padahal tak de orang nak...uwekkk)


Di kesempatan ini, saya nak mengucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru yang telah mengajar saya secara langsung mahupun secara tidak langsung.....
Jasamu tetap dikenang.....



Nak selitkan jugak....^_^

SEPARUH AKHIR PERTAMA PIALA FA 2011 Kelantan 5 Selangor 1 

Jangan marah ek....^_^

8 org syg adam:

sahromnasrudin said...

camne terselit piala FA tue...menangis tgk selangor kena belasah huhhuhuuhh..

dulu aku ketua kelas...best sgt marah anak buah hahahahaa

zacky ~786~ said...

yerlaa.. kelantan jerla power

d_LA said...

aku wat entry tah hape2 psl hari guru sbb nak cepat..hehe..janji hado..wakaka..

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

aanie said...

@sahromnasrudin

haha...sy lak gelak guling2 sebab terlalu gembira...hehe...

ooo..guna kuasa veto ek....

aanie said...

@zacky ~786~

hehe..gomo kelate gomo...^_^..jgn mrh...

aanie said...

@d_LA

tak pe..dah ok tu karangan mu...cikgu mesti terharu baca n3 mu....hiks..

aanie said...

@fRaMe LenSeS

time kasih sudi invite....insya-Allah sy join...kena perah otak cari idea dulu ni...^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby