06 May 2011

Tutorial: Cara Meletakkan Iklan Nuffnang (skyscraper) Secara Statik

 Assalamualaikum....

Kali ni nak buat tutorial cara meletakkan iklan nuffnang (skyscraper) secara statik.....memandangkan Aju ada bertanya tentang hal ni, maka saya try my best la ye....kenapa statik??maksudnya ialah bila kita scroll mouse up and down, iklan tu tetap gak berada di kedudukan dia....so, kita akan sentiasa nampak iklan tu....

Langkah-langkahnya ialah.....

STEP 1:  Buka akaun Nuffnang anda dan cari kod untuk iklan skycraper.

 
STEP 2: Buka DASHBOARD ----> DESIGN ----> ADD A GADGET ----> HTML/Javascript.


 

  
STEP 3:   Kemudian copy code di bawah ni dan paste kan di bahagian HTML/Javascript tadi....


<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'> Masukkan Kod Nuffnang Anda</div>

Masukkan Kod Nuffnang Anda
Masukkan Kod Nuffnang Anda
  • 5px - Nilai 5px boleh diubah. Nilai ini menentukan jarak dari bawah dan jarak dari kanan.
  •  right - boleh juga diubah ke "left" jika mahu.
  •  Masukkan Kod Nuffnang Anda - masukkan kod yang diambil dari STEP 1 tadi.


STEP 4: Save dan lihat hasilnya.



OPTIONS:

Jika anda hendak kod bersama tulisan kelip-kelip, copy code di bawah:
 

<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'><blink>Klik la sini dulu</blink>Masukkan Kod Nuffnang Anda</div>



SELAMAT MENCUBA!!!


Rujukan: Sini



5 org syg adam:

ajumohit said...

TQ aanie..suke2

sahromnasrudin said...

sy baru perasan kat gadjet sebelah tue saya adalah top commentator huhuhuhhu..harap ia bertahan lama hehehehehehe

aanie said...

@ajumohit

sama-sama....^_^

aanie said...

@sahromnasrudin

tahniah!!hehe....awk mmg rajin...tenkiu tau...^_^

cikpuanhady said...

wahh..menarik nih..ada tak yang button buka tutup?ngee..

Blogshop kami :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby