05 May 2011

Gelagat adam dalam kereta

Time berdua-duaan dengan adam dalam kereta masa on the way pergi dan balik kerja adalah masa yang sangat-sangat mendebarkan....sebab apa mendebarkan?? sebab adam ni jenis tak duduk diam....ada je benda yang dia nak buat...

Bagi la segala jenis toys pun, semua dia campak....kalau dulu setakat menangis je la bila dia bosan duk dalam carseat tu....tapi sekarang dah pandai nak bangun, memanjat.....ada jugak budak yang nak kena piat telinga ni... 




Tu nasib baik rumah dekat je....cuma yang lambat sampai tu sebab jalan jammed je....itu pun adam buat hal gak....tak payah la mama nak berangan pindah rumah jauh dari opis....tak boleh nak bayangkan kalau rumah jauh dari opis....mau meroyan mama ni....mana nak jadi pemandu berhemah, mana nak jadi ibu mithali lagi....adeih...


rasa nak cubit-cubit je......


apa pandang-pandang??? grrr.....



dah sampai rumah, cari bird....



 
Hmm, rasanya adam dah tak sesuai duduk dalam carseat baby tu kot....nanti la mama cari carseat baru untuk toddler lak....



pic: google
 wow, ferrari!!! mama loikeee!!!!
hmm, tak payah la....kita cari yang budget skit ekk....




pic: google
Hehe, comel tul.....^_^


Mommies sekalian, anak-anak uolls buat perangai macam ni jugak tak??? macam mana nak buat ye?? Tolonggg!!!



8 org syg adam:

syawalsimpsons said...

anak sue x penah di ajar ddk dlm car seat...tp bl skali en asbeen bw syawal jenjalan...x sampai 1km kn patah balik...bab syawal x sk ddk dlm 2...mmmm...alamat terpaksa la ddk ngan en asbeen kat riba sambil bw kete...bahayakan..mmm...tp syawal mmg x sk n x reti...kire adam ok la...pandai gak ddk dlm 2

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

comel nya bdak ni..

geram2..

p/s: dh brape lama kak blog jd gtu??sy strt dr smlm ni..

Amy Syaquena said...

comelnya adam... dah lasak ye sekarang nie..

MamaYatie said...

mysara dah lama tak nak duduk car seat..bior jer mcm tur..tp bahaya sebenarnya..sib baik taska dekat umah jer

aanie said...

@syawalsimpsons

ye ke??bahaya gak tu...baby mmg kena ajar duk dlm tu...tp adam yg dah biasa duk dlm tu pun bising gak..huhu..ntah la baby ni...hehe...

aanie said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA

budak mana tu dik??

sama la, start dr smlm gak...

aanie said...

@Amy Syaquena

a'ah, memang lasak....

aanie said...

@MamaYatie

ye ke? kalau dekat ok la kan? tp bahaya tu tetap bahaya....sy ni kena lalu highway..tu yg takut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby