20 July 2011

Adam....adam....

Pagi tadi masuk opis lewat sikit sebab bawak adam g klinik.....malam tadi adam batuk teruk sangat sampai susah nak tidur....bila dengar dia bernafas pun rasa macam tersekat-sekat.....dah letak minyak angin kat dada baru ok sikit....

Bila doctor check, ada wheezing kat paru-paru dia....so, kena la nebulizer....huhu...dalam hati berharap agar adam tak nangis.....tapi, adam melalak tak hengat.....kemain peluk mama kuat-kuat....apa yang ditakutkan tak tahu la....tapi, sambil nangis pun boleh membebel lagi.....tapi, bahasa jerman la....huhu...




Bila dah settle tu, doktor check paru-paru dia sekali lagi...tapi still ada wheezing lagi...so, doctor suspect ubat masuk sikit je sebab dia duk merang-raung....jadinya, kena buat sekali lagi....hazabbbb....tapi kena rest dulu dalam setengah jam.....g minum dulu la....sayu je hati bila adam duk diam je masa tunggu tu...mungkin dah penat nangis kot...

Kali kedua buat nebulizer pun meraung-raung gak....3 orang pegang adam pun boleh terlepas lagi....nangis panggil abah lak tuu.....huhu, sian anak mama ni.....balik opis, mama lak yang semppuuuuttt sebab penat berperang dengan adam...huhu....
  

P/s: Semalam sedih bila nursery report cakap adam tolak budak lain sampai jatuh sebab berebut kerusi.....haishh....adam...adam....nape la buat orang....

16 org syg adam:

rizaros said...

cian adam ni.. mmg akn ngis la klu nebulizer nih..huhuhu

sahromnasrudin said...

semoga adam cepat sembuh dan kembali ceria ya..

ajumohit said...

adam semakin lasak ye aanie, kesian dgr kene treatment mcm tu, hrp2 paru2 adam clear la...

aanie kene sbar byk2 tau, aju pon paham anak2 ni mcm2 ragamnya sementara nk mbesar ni kan

syawalsimpsons said...

macam tak caya je adam buat macam tu...mmmm...adam kan behave..mmm...agaknyer sebab dier rak sihat kot/./....tu yang macam tu kot..

fahmie firas said...

salam perkenalan :)
Nice blog and entry :)
Best dapat follow :)
kalau free singgah la blog saya,
bagi comment and advice
http://fahmiefiras.blogspot.com/

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kesian dia....budak2 memang gitu kalau dah ramai bergaduh tu pekara biasa

MARIA LIZA said...

ala biase ler budak2 aanie..kesian gaks ye sampai camtu sekali Adam kena...

Niena Pengembara Ilahi said...

ciannye si comel tu, mst risau kn klau ank sakit2 cmnie, ermm.. nina pn dh follow blog akak ni :D

Liza said...

Adam Liza pun pernah kena nebulizer tp duk happy je sedut sambil perhatikan benda alah dalam botol tu duk gerak2.....

Sama aktif la kids nama Adam ni... Tak per la.. normal lah tu...boy!

Bui Junaidi said...

anak2 bui dulu kalau buat nebulizer mcm kena histeria..tp sekarang dh besar tak nangis2 lagi..*_*

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

anis aten said...

comelnye :)
p/s:http://thegirlwhothinktoomuch.blogspot.com/

eB ezrin said...

alahaiiiiiiiiiiiiii, musim nih... hu3

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik ;)

Ila said...

semoga adam cepat sihat

d_LA said...

huhu semput mamanya yer..get well soon yer adam^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby