06 July 2011

Huggies murah!!

Bulan ni adam kehabisan pampers sebab bulan ni tak de sale pampers....maklumlah, mama dia ni nak beli pampers time ada sale je...time tak de sale, peram je la duit tu.....

Sebelum ni adam pakai drypers...tapi since adam kena nappy rashes baru-baru ni, terus tukar pada pet pet...kami amat puas hati dengan kualiti pet pet ni sebab dia lebih lembut dari drypers...adam pun dah tak de rashes dah sekarang ni....




Ahad lepas encek suami bagitahu kat giant ada offer huggies....harga dia sama je dengan harga pet pet time offer....RM30 untuk 68 keping saiz L...wah, murah siot!!! hmm, terus la encek suami rempit jap g giant...hehe... ye la, biasa kan huggies ni mahal....kitorang tak pernah pandang la brand ni...mami pokok papa pokai lagiii laa kan....?

Tapi beli 2 peket jek sebab adam tak biasa lagi pakai huggies ni...takut ada rashes....dah try pakaikan sekeping...boleh la tahan untuk semalaman...tak bocor...tapi saiz L dia lebih kecik dari saiz L pet pet....tapi still muat la untuk adam....^_^

30 org syg adam:

MARIA LIZA said...

Maria suka brand ni...Kakak dulu pakai gaks lepas tu tukar PAMPERS..Adik dari new born sampai sekrg pakai Huggies tak pernah tukar...Cuma bila dah tukar pantz pakai dua brand iaitu mami poko pantz & huggies dry pantz...

syawalsimpsons said...

ALA...SUE X PENAH BG SYAWAL PAKAI HUGGIES LATELY NI SLALOO NAMPAK HUGGIES MURAH...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

anak sy pakai mamy poko pants tu kengkadang drypants..kengkadang cloth diapers..

WidadCutieyGirlZ StorY said...

Huggies pling murah yer..baru widad tau..sebelum ni ingat semua mahal..maklum lah tak de pengalamn.hehe

azam said...

cloth diapers la jimat....cuma kena rajin skit la basuh.....sper jimat cuma kena keluar modal awal yang besar.....itu saja......

tahan lama

aanie said...

@MARIA LIZA

adam tak penah pakai pantz lg...sb mahal skit kan? tp dia suka la nak bukak tape tu...geram tul....

aanie said...

@syawalsimpsons

ooo ye ke...adam pun ni first time nak try...maybe ni time huggies lak murah kot...

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

x mampu lagi nak pakai mamy poko...tp cd lebih jimat kan??

aanie said...

@WidadCutieyGirlZ StorY

hehe, xpe...dah ada anak nti mesti rajin compare harga pampers..hehe...

aanie said...

@azam

cd mmg jimat....tapi x rajin sgt nak membasuh...hehehe...

eB ezrin said...

eB totap setia ngan pet pet sbb aerish tuh eczema... takot nk tukar dh.. huggies nk pernah pakai... mahal... hu2... nanti kalo dh besa... naik harga balik camno?... hu2

*azni* said...

izzul dulu memang pakai huggies,mmg serasi dgn huggies..cuma sejak 2 bulan lepas azni try pakaikan diapers murah jenama hey baby,nak jimat sbb adik dia nak kuar nnt ni..hehe..so far ok gak dgn hey baby tu harga pun rm 25++ jer..

Afida said...

akak....klu nak lagi murah dtg la beli kat rumah saya d sg buloh(AceMart)...utk huggies merah RM29.90 jer...murah!!!!murah!!!!

sahromnasrudin said...

sekarang pelbagai harga dan jenama kan..sediakan sahaja ongkosnya hehhee

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alya pun pakai huggies gak, L size..
guna time nak uk-uk .. hihiih
kat sini rege dlm rm34-36...

ajumohit said...

Murah tu aanie, biasa mmg mahal rege dia....

Liza said...

Sama lah my son pu n pakai HUggies. Kami sempat boorng HUggies murah kat Giant 2 minggu lps, this size RM28.00 only.

mrsid said...

dekat mydin murah jer rege dia..rm32.90 maintain..takyah tunggu offer

Izan Ishak said...

murah tu kalau RM30 utk L size. kembar tak merasa pakai huggies. paling mahal pun pakai drypers, tu pun beli time sales je.

skrg ni beli utk kecemasan pakai utk kembar pakai masa jalan2. so beli je dyper yg murah2....

Ila said...

borong jgn tak borong..

aanie said...

@eB ezrin

hehe, xpe...kite beli time murah je..time mahal, namo beli la....hehe..

aanie said...

@*azni*

hey baby x penah try lagii..tp dia sama company dgn drypers gak kan??

aanie said...

@Afida

wah, murahnya!! apa beza merah dengan biru ek?? ada beza ke?

aanie said...

@sahromnasrudin

a'ah...asal ada duit je...:)

aanie said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

hehe,pandai lak dia nak uk uk dlm huggies....:)

aanie said...

@ajumohit

a'ah, tu la kan...:)

aanie said...

@Liza

uiks, lagii murah ni....

aanie said...

@mrsid

oo ye ke? dah lama x shopping kat mydin sb jauh dr rumah...

aanie said...

@Izan Ishak

tu la kan? pampers skrg mahal sgt...x kisah yg murah pun asalkan serasi...

aanie said...

@Ila

hehe..jom borong...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby