19 July 2011

Kena puasa shopping

Puasa Ramadhan ada lagi 2 minggu.....huhu....dah ready ke??? maksud aku kena ready tak dapat makan minum siang hari, kena ready bangun sahur, dan paling penting kena ready dari kena kacau kat adam time berbuka puasa....huhu....kalau time makan malam biasa je pun boleh buat mama bertukar hijau sebab adam suka mengacau, inikan pulak time berbuka puasa....huhu...bersabarlah wahai hati..... 


 ketika shopping mata SAHAJA....


Ok, berbalik pada tajuk....kenapa nak puasa dari shopping??? sebab kami dalam proses nak beli rumah....tengah tunggu beberapa prosedur lagi untuk settle....doakan kami supaya dipermudahkan semua urusan ye kawan-kawan....amin...

Jadi, sekarang ni aku kena kurangkan aktiviti shopping baju-bajan supaya tak pengsan bila nak pindah rumah nanti nak packing especially baju aku laaa....actually baju adam pun aku dah kurangkan shopping.....sian adam tak de baju baru.....huhu...masa nak pindah dari rumah bujang ke rumah sekarang pun encek suami dah nak pengsan mengangkatnya, sekarang ni lagiiii la banyakkkk barang (aka banyak sampah sebenarnya).....huhu....

Sekarang ni ada satu kotak besar berisi baju yang dah tak muat pakai untuk dimasukkan dalam tong recycle.....tu belum start kemas lagi....rasanya lepas ni bertambah la kotak untuk recycle sebab banyak lagi baju yang tak muat sebab badan dah makin sihat sebab dapat makanan yang mencukupi....hohoho.....

Marilah kita berpuasa dari shopping....tapiii, shopping raya tetap on k.....huhu, mintak-mintak dapat la bonus tahun ni.....amin....


P/s: Kesnya?? duit dah banyaaaakkk habesss kat rumah.....huhu.....

16 org syg adam:

ajumohit said...

wahh seronoknya nk masuk umah baru kan aanie, yelah bab2 mengemas ni nanti yg penat ni, mcm2 brg nk bwk kan...

nnti leh la wat open house kt umah baru hiks hiks hiks

sahromnasrudin said...

rumah pelaburan masa depan tue..memang berbaloi beli rumah :-)

eB ezrin said...

WAHHH BESTNYER DPT PINDAH UMAH BARU... KALO WAT KENDURI JEMPUT LA YER... ACI X MALU...
PS: EB PN CKP MKN ;P

syawalsimpsons said...

semoga selamat beli umah..pasni turn sue pulak erk..hehehhe

Bui Junaidi said...

barang2 terpakai tu kalau masih elok jual jer..ataupun sedekah..kalau simpan buat semak rumah jer..hehe..selamat berpindah,mesti seronok walaupun letih

MARIA LIZA said...

amboi ingatkan makan jer puasa..shopping pun ada puasa gaks...maria shopping sikit2 dulu..bulan lepas shopping untuk anak2, bulan ni shopping untuk diri sendiri & Hubby..dkt nak raya baru shopping untuk rumah...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tahun depan dah boleh beraya kat rumah baru ~hee

Myra Jay said...

Akak, mana2 baju yg masih cantik tu nak let go lanting kat Myra selai 2 boleh??? :)

Takdela akak jual ler (Pre-love item)

aanie said...

@ajumohit

a'ah, tu la..bab mengemas tu yg malas...adoi, aju free tak? jom tolong...hehe...
insya-Allah, kalau ada rezeki, nti aanie ajak...

aanie said...

@sahromnasrudin

Alhamdulillah....harapnya berbaloi la..

aanie said...

@eB ezrin

insya-Allah, kalau ada rezeki nti aanie jemput...:)

aanie said...

@syawalsimpsons

amin...semoga sue pun dpt beli rumah gak...:)

aanie said...

@Bui Junaidi

hehe, memang la..biasanya banyak sampah je...suka sgt simpan sampah..hehe....

aanie said...

@MARIA LIZA

sy x shopping utk rumah kot...xtau raya kat rumah baru ke lama...hikhik....

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

a'ah, thn dpn confirm dpt raya kat umah baru..thn ni x pasti lagi..huhu...:)

aanie said...

@Myra Jay

myra muat ke baju akak? baju akak semua besar2..huhu..tgk badan la kan...hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby