26 July 2011

Duit nuffnang nak buat apa???

Kat entri lepas aku ada bagitahu aku nak cash out duit Nuffnang hujung bulan ni....jom shopping.....hehe...baru je nak puasa shopping.....dah terpengaruh bila ada duit ni...huhu, bukannya banyak mana pun dapat....lagipun dah lama dah plan nak beli..cuma tak terbeli je....dah plan dah nak beli apa....ada tak yang teka betul aku nak beli apa?? 


 dipilih....dipilih......- macam lelong kat pasar malam dah gayanya.....


Aku nak beli DVD player dengan duit Nuffnang....DVD player lama dah rosak dah....dah lama tak tengok movie kat rumah.....movie yang baru-baru semua tak tengok lagi......dengar orang bercerita je la....Hantu kak limah pun tak tengok lagi tau??? huhu....sadis....
 
DVD player tu peninggalan masa zaman bujang dulu.....tapi sempat pakai beberapa kali je....maklomlah, barang china.....huhu, pakai buang je la...lagipon, tengok dvd cetak rompak original, paham-paham je lah.....

Actually aku pun nak beli microvave.....nak panaskan lauk time sahur nanti......uhuk, ni kes malas nak guna dapur la ni.....tapi, encek suami kata tak elok guna microvave ni...hmmm, padahal nak jimat letrik....huhu....tak pe, aku nak tukar la, nak beli oven....nanti boleh bakar-bakar....gaya macam rajin ke dapur je kan??? hehe....lagipun sekarang ni murah je....tak sampai seratus pun ada...


 smart kan oven ni??? hitam itu menawan.....

Actually yang first cheque tu aku tak bank in lagi...duk kepam je....mana tahu kot-kot boleh beranak duit tu...huhu, berangan....nanti dah bank in, boleh la beli dvd player dulu....pas tu cheque akan datang beli oven lak....amin....

29 org syg adam:

Bui Junaidi said...

belanja bui masuk dlm list tak..?hahaha

MamaYatie said...

alhamdulillah..sket banyak pun rezeki..saya pun setuju idea anie, beli benda yg nampak gitu..

biras saya kata, kalo nak beli oven beli hak ada kipas..multi purpose gitu..

Mama Kembar 3 said...

amboi mesti banyak gak laa duit nuffnang tu, siap leh buat beli dvd player lagi tu hehe :-)

amiey lee said...

wahhh duit nuffnang.. hee kta tak penah cash out lagi...duit tk cukup nak cash out la..heeee

ajumohit said...

Oven tu cantik aanie, la ni org buat mcm2, apam polkadot, kek coklat, nnti aanie buat pos kt Aju tau hehe

sahromnasrudin said...

ingat nak tukar sport rim krete heheheee

mizah said...

bestnya dah cash out...tak pernah lagi.lagi sepuluh tahun kot baru bleh cash out...hihihii

bujal X said...

hamboi~~lumayan betul nuffnang dia~~

Kakzakie said...

Aanie baik beli oven boleh pakai selalu dan mudah utk aanie juga... Dah tu bila buat apa-apa resepi bolehlah tayang kakak nak juga tengok:)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

beli kasut raya.. =)

Amy Syaquena said...

setuju sangat dear beli benda yang nampak , amy hari tu beli tv senang terang dan jelas nampak itu duit nuffnang..

eB ezrin said...

wahhhhhhhh, byk tuh nmpknyer ;p

aanie said...

@Bui Junaidi

eh, tertinggal la...hehe....

aanie said...

@MamaYatie

oven ada kipas?? camne tu ekk? x penah dgr la pulak...hehe..nmpk sgt x rajin ke dapur...

aanie said...

@Mama Kembar 3

tak de la banyak sangat kak....seratus pon x sampai..huhu..

aanie said...

@amiey lee

heee, tak pe....nanti ada la tuu..caiyok2...

aanie said...

@ajumohit

oven tu cntk..tp xtau la mahal ke murah...hehe, nak pos?? buat pun x reti..haha...

aanie said...

@sahromnasrudin

haha, jauh sgt berangan tuu..tak terkejar tuu....

aanie said...

@mizah

hehe....10 thn lagi?? xkan la....klu rajin, mesti dapatnya....caiyok2 k...

aanie said...

@bujal X

alhamdulillah....tp xde la lumayan sgt..cukup mkn je...:)

aanie said...

@Kakzakie

oven dlm perancangan nak beli jugak...hehe..sy ni mana la reti masak kak...nak tayang pun malu...hehe...

aanie said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

kasut?? wah, i like....

aanie said...

@Amy Syaquena

kan?? baru la rasa berbaloi bila nmpk hasil titik peluh kita...rasa puas...

aanie said...

@eB ezrin

x byk pun...cukup2 utk cash out je tuu....hehe...

Anamarza said...

pendapat saya pun baik beli oven dari microwave, tang cerita hantu kak limah tu, anak saya dah tgk berpuluh2 kali dah, (^_-)

.izzati liyana. said...

waaa..byk duit..hu3.

btw, da follow sini. :)

MamafaraNzara said...

wah.. best nyee.. hehehe..

d_LA said...

Sama la aku pun, check aritu dok kepam lg..hehe..jgn hilang sudah..nangis la weh..

redlomo said...

nak buat apa lagi... saving kat bank la.. heheh

http://redlomo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby