25 January 2011

Adam @ 10 months

Rasanya dah lama tak update milestone adam....setiap hari balik keje rasa tak sabar je nak jumpa budak kecik ni...

Pada 5 Januari lepas adam genap 10 bulan.....lagi 2 bulan cukuplah setahun...how time flies so fast...rasanya baru je lepas pantang ari tu....(tapi time pantang rasa macam lama sangat nak habis...huh, scary)...

Adam masa baru lahir...

  1. Berat masa 9 bulan 8kg je...nampak kurus je, tapi mengah jugak naik tangga tu...kalau dukung pun, tahan kejap je, pas tu lenguh....huhu...
  2. Dah pandai merangkak.....10 bulan baru nak merangkak...haish, sabar je la....bila dah blh merangkak ni, laju je dia kejar mama nak g mana-mana....adeih...
  3. Dah boleh bangun sendiri...tapi kena pegang something dulu la...
  4. Belum tumbuh gigi dah pandai baca kitab...:)
  5. Dah banyak mulut...asyik membebel je keje dia....
  6. Suka sangat hisap jari....kalau tak dapat jari, apa-apa pun boleh....henset mama pun boleh sampaikan dah tak boleh dengar org ckp melalui phone mungkin sebab air liur dia dah terkumpul kot...huhu...
  7. Tak boleh tinggal sorang-sorang....nanti mula la dia bising...
  8. Suka geleng-geleng kepala....kalau kita ikut cara dia geleng pun boleh pening...
  9. Manja sangat...asyik nak menepek je....
  10. Suka dengar azan kat tv...sampai habis la azan tu dia tengok..sejuk perut mama..
  11. Suka mandi aka main air....kalau mandikan dia dalam tub baby tu, tak nak bangun dah....suka tepuk-tepuk air...:)
  12. Dah kenal mama dan abah...tak boleh salah sorang dari kami takde depan dia..nanti mula la nak mencari...
  13. Kalau jumpa orang tak kenal, dia senyap je pandang orang tu....mungkin dia tengah baca fikiran orang kot...hahaha...
  14. Bangun malam 2,3 kali macam dulu gak...lepas nenen, tido balik...
  15. Suka campak-campak barang....tak kira la dia pegang apa, mesti dia campak....
  16. Paling dia suka remote tv dan astro...dua-dua nak pegang...kalau mama amik satu, mula la nangis....dah amik, campak..kalau tak campak, makan...kalau tak makan, dia tukar channel....suka sangat tengok tv yg ada bintik2 tu....baby lain suka kartun, dia suka cite bintik2...
  17. Dah pandai sayang (makan) pipi dan hidung mama dan abah....
  18. Dah pandai tepuk tangan, tampar-tampar barang....tampar mama pun pandai...adusss...
Sekarang adam dah besar....:)

    11 org syg adam:

    n!da said...

    takot tak nak besalin?
    serammmm...

    afni+hafiz=dani said...

    hihi..puas ati kan bila tgk dorg membesa dgn sihat?

    tapi geram je bila tantrum diorang keluar bila baling2 brg..tension je..haha

    JaSSNaNi said...

    hehehe.. bukan senang nak besarkan anak kecil kan.. :)

    aanie said...

    nida: takot...hehe..seram sejuk je...tp bila dah nampak baby, hilang sume takut tu...

    afni+hafiz=dani: hehe, tu la...baling2 barang tu yg tak tahan..klu bola ok la kan..ni henset pun dibalingnya...aduhh..

    kak nani: ha'ah..besar pengorbanan seorang ibu dan ayah ni...

    d_LA said...

    adam oh adam..makin ensem dah bkl menantu aku ni..hehe...camne plan kite ni??jd x weh?hehe..

    Cik Liyana said...

    cepat adam besar..dah macam pelakon korea dah!

    Haa Fakihah said...

    amboi adammm dh makin ensem la!! ni pic latest dia ea?? comelll!! rambut dia panjangg.

    aanie said...

    dyla: plan ape ni weh??nak serbu umah kak sal?bereh....

    cik liyana: ha'ah, cepat je...jap lg blh berjalan, berlari semua la...hhehe...pelakon korea??

    haa: thanx dear...a'ah, ni pic yg latest ni..baru 2-3 hari lepas snap...rambut dia cepat pnjg..ni pun dah 2x kasi botak..:)

    Amy Syaquena said...

    adam hensem n comel dah macam orang baby korea pun ada ha...

    sahromnasrudin said...

    assalamualaikum..

    semoga dapat menjadi anak yang soleh dan membanggakan kedua ibubapanya....

    jangan lupe hantar dia ke PERMATA tau...

    cikpuanhady said...

    hihihi..agak berbeza adam masak kecik dulu2 ngan skang..

    Tolong boleh :Jom Vote Zahra yang tengah syok tido

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Mama & Abah

    Adam Hakeem

    Our Baby