17 January 2011

Januari 2011....blogku dah setahun......


  
Shut up no shut up (diam tak diam...hehe) dah bulan januari dah...Maknanya blog aku ni dah berusia setahun dah la ye.... Tapi belum genap setahun lagi la...kalau ikutkan tarikh entri pertama tu 29 jan...Tapi kira lump sum je la setahun..hehe...(eleh, baru setahun kot..dah nak kecoh...org lain setahun dah mantop, tapi aku still lagi merangkak macam adam..hehe)

Ni nak cerita sikit salasilah dan asal-usul pembukaan blog aku ni (kalau nak tahu la)...Pada awalnya sebab utama aku buka blog sebab nak update cerita pasal adam dan jugak pasal breastfeeding journey aku...Sebabnya masa pregnant dulu, aku banyak search pasal pregnant, kelahiran, penjagaan anak dll...Tapi yang paling banyak aku search ialah pasal breastfeeding (bf)...Jadi aku bercita-cita nak buat blog pasal bf jugak la...

Boleh dikatakan tiap-tiap hari aku lepak kat blog yg cerita pasal bf....sangat mengagumi mereka yg tabah ni...Sampaikan aku betul-betul berazam nak bf baby bila lahir nanti...Dan sebagai ingatan masa depan, aku ingin abadikan kenangan bf kat blog...Maka, terwujud la blog yg dah menyimpang dari tujuan asal ni...huhu...blame diri sendiri...

Dulu aku hanyalah silent reader utk semua blog yg aku lawati...Bukan taknak bertegur sapa, tapi sedikit segan...lagipun, aku taknak orang tau aku penah datang blog dia...dan lebih teruk lagi aku taknak org dtg baca blog aku...haha..boleh gitu...tapi tu dulu la...:) Dulu nak komen-komen blog orang pun tak berani...takut nanti orang kata aku tak kenal ko pun, sebuk je...huhu...(jahil gile rasanya)

Bila dah lama skit, tengok kejayaan blogger lain, aku jadi teruja untuk jadi macam diorang...ramai blogger yang jadi inspirasi aku termasuklah red mummy, ben ashaari, termasuklah kawan aku sendiri, lady dyla...(time ni tak ramai blogger famous yg aku kenal sebabnya aku lebih tertumpu pada blog breastfeeding dan parenting)....

Aku betul-betul aktif blogging (setiap hari log in blog ni) lepas dah masuk keje lepas berpantang...time tu sibuk nak cari info-info pasal baby...

Lama kelamaan aku berkenalan dengan nuffnang dan terus jatuh cinta pada pandangan ke berapa entah (bukan love at the first sight la sebab time tu taktau apa fungsi nuffnang ni)....nanti lepas ni aku cite pasal kisah aku dan nuffnang lak (hehe, macam la ada orang nak baca..huhu)...


P/s: Blog dah setahun kena potong kek gak ke tak ek?

12 org syg adam:

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..tahniah!! semoga mamaadam terus aktif berblog dan mengeluarkan layangan minda yang superb dan penuh info..syabas dari saya ya

*azni* said...

tahniah...sekejap je kan setahun..

aanie said...

sahromnasrudin: thanx...xde la superb pun...banyak merapu je..huhu..insya-Allah akan dipertingkatkan...thanx...

azni: a'ah, kejap je...adam pun dah nak setahun...rasa mcm baru je lagi prgnant...

azzey said...

Slmt ulangtahun yg pertama....

Elyn said...

happy 1st blogging!!!

aanie said...

azzey: thanx...hehe...

elyn: thanx..haha..dulu sy penah lepak blog elyn berjam-jam tau...

mama qistina said...

tahniah...semoga terus beblog okeyy..

d_LA said...

aku pun sm gak weh..still merangkak lg..xpe2, janji kite teruskan usaha kita..AJA2 !!! Selamat hari jadi tuk BLOG MAMA ADAM !!! Jangan berputus angsa babe !

ardinihumaira said...

epi bday buat belog ini :)

mamaqari said...

tahniah..selamt menymbt ulang thn yg pertama=)

:: Zanna :: said...

Happy befdy blog aanie...tahniah!! sekejap jew dh sethn kan.. ^.^

Haa Fakihah said...

harus potong kek jugak la mama adam. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby