06 June 2011

Berus gigi untuk adam

Minggu lepas pergi klinik nak cucuk adam untuk 1 tahun 3 bulan...tapi rupanya tak ada cucuk untuk 1 tahun 3 bulan....1 tahun 6 bulan baru ada cucuk...hari tu just timbang berat dan ukur tinggi je....berat dah 9.5kg.....eyh??? ingatkan dah lebih 10kg sebab bila dukungnya mak aih, macam nak patah pinggang ni....

Masa kat klinik tu....time nak timbang berat....

Nurse : Duk hisap apa kat mulut tu?? ha, mak dia la ni yang ngajar ni.....dia mana reti nak mintak....
Aku:     (pang!!!) (malu....sebab kena marah depan orang ramai) tak beragak misi ni marah aku....


Ok cool....tunggu turn nak masuk bilik lak.....

Nurse: Gigi dah ada belum???
Aku:    Ada....(sambil korek-korek mulut adam nak tunjuk gigi)
Nurse: Ada gosok gigi tak?
Aku:    Aah? Belum lagi.....(uhuk....pang!!!!!)
Nurse: La, kenapa belum gosok gigi lagi?? gigi dah banyak ni..nanti gosok gigi ek....
Aku:    Ok, baik misi....grrrr....


Sabtu lepas, terus g beli berus gigi dan ubat gigi untuk adam......


 mula-mula tak berani nak beli ubat gigi ni sebab takut tak sesuai untuk baby....tapi promoter pureen tu cakap ubat gigi ni sesuai untuk baby....beli je lah.....


lepas tu beli botol ni lak sebab nak ajar adam minum pakai straw.....sebab dia tak reti-reti lagi minum pakai straw....segan lak bila tengok blog cute mum, dania dah terer minum pakai straw.....
tapi rupanya boleh je adam minum pakai straw ni.....huhu.....^_^


4 org syg adam:

Ila said...

yeay,adam dah gosok gigi..ila pun tak ingat start bila ajar Faiz gosok gigi...hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tak teragak2 nurse tukan...memang budak bila dah tumbuh gigi kena terus gosok...nanti mama kena rajinlah gosok gigi adam setiap pagi ye...

ajumohit said...

comelnya berus gigi adam, byk dah gigi adam aanie? adam aju ade 5 batang atas, 4 btg kt bawah...berus gigi dia guna berus gigi kakak2nya je hehehhe

syawalsimpsons said...

adam sama ngan syawal..tp baru ajar pakai botol ada straw.dah boleh...syawal byk kali pun x leh lagi..dah 2...bg straw main2 pun blm boleh lagi..mmmm...syawal pun dah mula gosok gigi...bl gosok...asik kemam je berus gigi 2..hhuhuhu....
berat gak la 2 adam..9.5...tp syawal 6.7 x naik2 smpi skrg...padahal umu sm nga adam...sedey je tgk anak org len naik berat cantik je...mmm...sedey nmpk tulang temulang syawal 2...tp aktif e2 budak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby