08 June 2011

Pasang pagar rumah

Sebenarnya dah lama pasang pagar baby ni...tapi sekarang baru nak up cite ni....sebab asyik lupa je nak transfer gambar....huhu...layan je la cite yang dah basi ni.....

Memandangkan adam dah pandai berjalan ni, terpaksa la kami beli pagar untuk menghalang dia dari masuk dapur.....tak larat la tiap kali adam masuk dapur je, kena angkat dia bawak g duk depan.....lepas tu, datang dapur balik....dukung lagi bawak g depan.....mana larat....nanti kurus la mama dia ni......hahaha.....

  
 our little's helper.....memang rajin budak ni....^_^


rajin kan?? hehe.....


lepas tu blur...tak tahu nak buat apa dah....


 main dengan benda ni pun ok gak......



tolong abah dirikan pagar ni lak.....abah pegang atas, adam pegang bawah ye....



 mama ni sebuk nak bergambar je lah.....adam busy ni....



credit untuk tukang grill.....encek suami...hehe....


Tapi kan, sejak ada pagar ni, adam dah jarang masuk dapur...kalau tengok mama masuk dapur je, memang dia akan ikut....tapi sampai je kat pagar, terus dia stop kat pagar tu....walaupun pagar tu terbuka, dia duk je kat situ....hehehe.....good boy....tapi kadang-kadang, bolos gak.....dah memang hobi dia kacau mama.....huhu...


P/s: 1 entri kena taip dalam 2 jam gak ke?? adeih, bila nak maju camni??

22 org syg adam:

ajumohit said...

alahai adam, comey tgk duk garu2 kepala tu...elok putih melepak kulitnya...hehehhe...

Kak Aya said...

pagar dlm rumah dah jadi kemestian untuk mereka yang mempunyai anak yang lasak..sama mcm kak aya dulu...

~izan~ said...

sama la kita,izan pasang 3 pagar kat rumah.. dua kat tangga atas bwh satu lg laluan ke dapur basah..kita kdg2 tak larat nk monitor selalu kan bdk2 tgh melasak ni =D

ASaDa RyutaRo said...

kalau yang aktif macam ni, mmg kena buat jugak pagar untuk keselamatan. hope nanti dah besar sket, adam rajin tolong mak dia kat dapur. hihi :P

MamaYatie said...

hihi..dah kena kurung..sib baik dia tak buat drama depan pagar..good boy!

Ila said...

ila dulu tak boleh pasang pagar sebab pintu dapur tu besar..nak tak nak kena hadap gak lak faiz tu mengacau...

Amy Syaquena said...

sian adam sekarang sudah ada pagar la..

Lulu caldina said...

yeah lulu follower yang ke 600...


blog ni dah tersenarai dalam bloglist lulu-pages :)

tiefazatie said...

dh dpt kakinye..hihi

aanie said...

@ajumohit

haha, xde maknanya putih melepak aju...kalau kat luar gelap kulit dia tu..flash kot...masa baby dlu putih gak la...makin besar makin gelap lak...huhu...

aanie said...

@Kak Aya

kak akak?? tak larat nak kejar....hehe...

aanie said...

@~izan~

tu dia...3 sekaligus...hehe...rumah 2 tingkat mmg wajib ada pagar....

aanie said...

@ASaDa RyutaRo

i hope so...hehe...x yah pakai bibik kan??hehe...

aanie said...

@MamaYatie

hehe, tu la....^_^

aanie said...

@Ila

hehe, boleh sabar xpe...sy ni xleh nak sabar...

aanie said...

@Amy Syaquena

hehe, biar dia rasakan....suka sgt kacau org...hehe.....

aanie said...

@Lulu caldina

owh, time kasih....:)

aanie said...

@tiefazatie

hehe..tu la...tgh nak melasak....

sahromnasrudin said...

alamak...nampak urat la..dosa tue heheheeee

aanie said...

@sahromnasrudin

uiks, alamak.....sori, x sengaja...:)

Anonymous said...

kak, akak beli kat mane eh pagar tu?brpatutan tak harga dia?

aanie said...

anon: beli kat kedai baby....x ingat sangat harga dia....dalam RM100 kot....kat jusco, giant semua pun ada....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby