13 June 2011

Konsert final AF9 | Hazama juara

  

Semalam adalah konsert AF9 yang last....lepas ni akademi fantasia takkan ada lagi selama-lamanya....huhu....rasanya akan digantikan dengan program baru kot....maybe astro nak re-branding program diorang kot...(pendapat aku ler..uhuk)..

Semalam balik dari KLCC laju-laju sebab nak kejar AF9 punya pasal...hahaha..actually every week aku follow af ni....diari af pun aku tak pernah missed....haha....bukan sebab aku ni peminat tegar, tapi saja nak isi masa lapang....boleh gitu??


 Hazama...juara terakhir AF....

Seronok rasanya hazama yang menjuarai AF9 tu dan memenangi RM200,000.....wallaweehhhh.....pakcik kayo....lagu baru dia pun best...first time dengar pun dah catchy.....lagu-lagu orang lain kena dengar banyak kali kot baru sedap....

Agar mendebarkan jugak nak tahu result semalam sebab takut lena yang menang....haha aku memang tak suka orang yang super poyo, perasan bagus, over confident, bajet cantik, blablabla.....masa first week dulu aku suka dengan suara dia.....tapi lama-kelamaan, rasa macam erk???....sori ye peminat lena....kalau nak berjaya sebagai artis, kena la humble...dah banyak contoh yang kita tengok....

Agak mengejutkan bila fina dapat no.3....aku bukanlah peminat fina, tapi aku bajet dia yang menang sebab semua juri dan tenaga pengajar suka dia.....imuniti pun dapat kat dia....tapi nak buat camne, afundi rezeki hazama yang menang....^_^

Yang pasti af kali ni tak semeriah af yang lepas-lepas......biasanya tiap-tiap minggu mesti penuh stadium....tapi sekarang ni dia buat kat studio 1 je...tak ramai yang datang.....nasib baik final buat kat dataran....baru la nampak macam sebuah konsert....^_^


p/s: ini hanyalah pandangan peribadi penulis....

11 org syg adam:

*azni* said...

azni ngn hazama pernah keje satu tempat dulu..smpai skrg dia still kwn ngn hubby azni..sempoi je mamat ni..hehe..

aanie said...

@*azni*

ye ke? bestnya...ada amik gmbr x??bleh tepek kat blog...hehe...

ajumohit said...

aju pon tgk mlm td, tgk sesorang jek, org lain tido kul 10.30 lagi hehehe, layan coz xde gangguan, best yg amat2..menangis kegembiraan tgk hazama.,..he deserved it!!!!!

kotak bulat said...

kb tak tgk af ni..tp nak komen jugak..hehehe...
bru pagi td tgk kt youtube.. bolehlah kot..suara dy best.

sahromnasrudin said...

tak tgk pun..br lik dr kampong terus terlelap huhuhuhhhh

p/s: astro kan ada ulangan hehehehee

aanie said...

@ajumohit

ha'ah, memang he deserve it...tak sia-sia dia tunggu 5 tahun...

aanie said...

@kotak bulat

hehe....best kan??

aanie said...

@sahromnasrudin

ye betul....nanti blh tgk ulangan byk2 kali....hehe...

kaklong said...

lepas dia tersinkir masa konsert prelued AF 3 dulu,kaklong kecewa sngt...tapi tiap2 tahun dia cuba nasib lagi..last2 AF9 ni dia berjaya gak....

eB ezrin said...

mmg hazama ptt mng... suker smnagt dier tuh... jom jenguk :)
http://mamaaerish.blogspot.com/2011/06/klcc-kami-jumper-bloggers-memory-with.html

Ardini Humaira said...

hazama best. dni tengok di utube tadi hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby