16 June 2011

Kena hack dengan anonymous | Hati-hati

Assalamualaikum.....



Pagi ni dikejutkan dengan seorang kawan ku, lady dyla yang blog dia kena hack dengan anonymous....serius takut...sape tak sayang blog woi....segala penat lelah sampai ada yang sanggup bersengkang mata mengadap blog, update entri siang malam berkubur cam tu je....tak sanggup kot....

Hackers ni hack blog dla siap buat entri kena hack lagi....tapi alhamdulillah, setelah berunding dengan diorang, akhirnya diorang bersetuju bagi balik blog dla dengan syarat tukar password yang lebih susah....sebab dla pakai password digit je....

Antara sebab blog dla kena hack

PASSWORD TOO EASY !
Lebih malang lagi...
Facebook-same password.
google email -same password.
blogger -same password.

Jadi diingatkan kepada semua, TUKAR PASSWORD KORANG KEPADA GABUNGAN DIGIT DAN HURUF DAN SIMBOL.....supaya susah skit orang nak hack...

Kalau nak tahu cerita lanjut, sila la ke blog beliau....

Wahai hackers, jangan la ganggu kami.....kami tak kacau korang....

P/s: Ntah-ntah fb aku tak leh bukak ari tu gara-gara hackers gak kot....huhu...

10 org syg adam:

sahromnasrudin said...

wah!!! takutnya aku..nak kene sorok kat ne blog nie huhuhhhh

Fazidah Che Wan said...

erm...pagi ni baca paper gov punyer web dah kena hack jugak....

~izan~ said...

dah g baca kat situ..mmg menakotkan...rasa mcm kena ugut bunuh plak..huhu..thanks share entry ni

Ila said...

org hack ni takde kerja lain..ish ish..password byk 2 nanti lupa lah plak

nazirulhazwan~ said...

saye bersimpati dengan beliau+.+

tp tu la, mmg dari dulu lagi, patutnye sume orang kene tau, password kene ade gabungan no, hurup kecik hurup besar

ajumohit said...

TQ aanie for sharing, syukurla skrg ni password mmg gabungan digit n huruf tu..risaunya, mcm2 la hackers ni

eB ezrin said...

alahai yg nak hack blog kiter tuh naper? aper la yg nk dibuatnyer pn.. hu3

d_LA said...

huhu..sila berhati-hati semua..anda semua diperhatikan..heheh..takut x?hope blog korang selamat ya..

sayangsayangibu said...

kalau kena dkt blog akk
wajiblah akk tutup terus sbb kurang bab it nih.

syawalsimpsons said...

kiter ada wat salah ke ngan dorang ni..cuak lak ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby