31 January 2011

Tudung Mania 2nd Giveaway


Jom join GA ni....

Nak join??

Due:
14 Feb

CONTEST SENYUMAN SI CILIK


Jom join GA ni....

Nak join??


Adam Hakeem - 10 bulan

Due:
31 Jan

Menang GA cik dya dan contest RM3 utk 10 Pemenang

Alhamdulillah....

Aku menang GA lagi...
Thanx cik dya!!!!

Yahuu!!!sy menang!!!!

Actually dah lama cik dya umum pemenang, tapi sekarang baru sempat buat entri.....uhuk...

Jom kita terjah blog cik dya...kalau nak tau, dia baru je bersalin tau....
Jom klik sini utk ke blog beliau....



Kemenangan kedua aku minggu lepas ialah Contest RM3 untuk 10 Pemenang.....
 Hadiahnya sudah tentu la top up RM 3 dan link akan berada di SIDEBAR selama sebulan....weeee...
 

Thanx KecikStudioz sebab pilih saya sebagai salah seorang pemenang....:)


Kisah antara aku dan nuffnang


Kat entri ni aku ada bagitau nak cite pasal kisah aku dan nuffnang.....
 
Aku start daftar dengan Nuffnang masa bulan Julai 2010...bayangkan bukak blog bulan januari, bulan july baru terhegeh-hegeh nak register...sebabnya time tu aku tengah sarat mengandungkan adam...lagipun blog ni aku nak cite pasal adam, perkembangan dia, breastfeeding dan parenting...jadi tak peduli pun pasal nuffnang ke hape...lagipun taktau pun ape function nuffnang ni...hahaha..

Time tu status aku adalah ordinary..aku pun tak paham kenapa, padahal aku tak letak apa-apa iklan pun....mungkin jugak sebab aku hanya register nuffnang je, tapi tak letak pun iklan dia...bukan taknak letak, tapi tak reti...huwaa...mak buta it nak...

Bila dah melawat ke blog-blog lain, try segala tutorial yg ada, guna kaedah cuba jaya, tapi x berjaya jugak...last-last aku berbalik pada tutorial dari nuffnang baru berjaya..adeih, kesian kan??masa mula-mula letak tu, aku letak iklan LB kat bahagian bawah/footer...ayoyo, cmne iklan nak kuar???bila dah berapa lama mengkaji (ececeh, mengkaji la sangat) baru berjaya letak macam sekarang ni...sedih gila rasanya sebab taktau nak mintak sapa tolong ajarkan...

Setelah beberapa bulan berblogging, aku hanya dapat merasa buffered earning (BE) yang pertama masa bulan November....sangat lama kan??ye la, time tu boleh dikatakan takde trafik langsung....kalau ada pun trafik dari aku sendiri...huwaaa...sedih...follower pun tak ramai...4,5 orang je kot...

Alhamdulillah, lepas dapat BE pertama tu, blog aku ni tak putus-putus dengan BE....ibarat kata pepatah, patah tumbuh hilang berganti la...cuma earningnya je la yg tak memuaskan...tapi bila masuk tahun baru ni rasa macam dah slow balik kemasukan BE baru ni....kadang-kadang terfikir gak mungkin tahun lepas tu dia nak habiskan budget tahunan kot....huhuhu....uwaaa, aku nak BE baru!!!!tak kira!!!nak jugak!!!!

Setakat ni aku baru cash out sekali iaitu hari jumaat lepas.....earning pun ngam-ngam untuk cash out je....idok ler sampai seratus pun....tapi syukur Alhamdulillah....rezeki jugak....bukan senang nak dapat duit free (tak de la free pun..kena usaha gak)...


Di samping nuffnang, aku join churp churp gak....walaupun income nya tak selaju BE nuffnang, tapi ok la.....korang nak join??jom klik sini laju-laju......


P/s: Dengar kata ramai dah remove heartbeat disebabkan iklan valentine tu  ek....tak sempat pun nak register lagi.... 

COMEBACK GA - lalalalalaaaaaa


Nak join??

Soalan:
1) tarikh perkahwinan ku 
22 Mei 2009
2) tarikh kelahiran putera sulung ku 
7 Jun 2010

Due:
1 Feb

29 January 2011

1st GA from Aesya


Nak join??
Moto:
"Makan untuk hidup"

Tag:
Lady dyla
Zanna
Lela farouk

Due:
30 Jan 2011

Follow Mollow


Jom join GA dari Mr Money ni....

Nak join?

Tag:
Zanna
Cikpuanhady

Due:
 31 jan

28 January 2011

1st GiveAway Ang Pow Chinese New Year


Jom join GA ni...

Nak join??

"Sy nak wish Happy Chinese New Year utk Rekha dan family....."

Tag:
Zanna
Cikpuanhady
Lela farouk

Due:
10 Feb 2011

Dah cash out!!!! amount dah kosong....

Entri sebelum ini aku ada mintak pendapat blogger lain sama ada nak cash out ke tak....semua komen positif suruh aku cash out....dan komen dari mama kembar 3 buat aku terus rasa nak tekan butang cash out tu....huhu...takut lak jadi camtu....thanx mama kembar 3 dan kawan-kawan lain.....really appreciate it...

Pagi tadi tengok earning aku dah bertambah....maknanya ada BE yang dah jadi ME....alang-alang dah bertambah tu, aku terus la cash out....lagi 2 BE yang segan-segan tu tunggu next cash out la....kita cash out bersama BE yang baru ye....hehe...*wink..

dah kosong dah....time untuk kumpul balik....bulan berapa lak ni baru boleh cash out....adeih...

Kat bawah ni BE-BE yang telah menempek kat blog ni sehingga la aku dapat cash out....ada 16 BE kesemuanya...huhu...nampak sangat amount untuk 1 BE tu sangat sedikit sampaikan aku memerlukan BE sebanyak itu untuk cash out...huhuhu....

klik untuk membesar bagai johan.....

Iklan milkadeal yang aku circle tu iklan cpc yang paling banyak aku pernah dapat....iklan yang lain-lain tu semuanya dari BE di mana amountnya terpaksa dipadamkan...(sebab sikit sangat....malu nak tunjuk) hehehe....iklan yang paling banyak membuahkan hasil ialah iklan colgate tu.....dapat capai lebih RM10 untuk 1 iklan tu....satu pencapaian yang memberangsangkan untuk blog picisan aku ni....


Nuffnang, saya nak BE baru......

 
P/s: Harap lepas ni nuffnang dapat bagi BE baru kat blog ni....


Contest teka bintang


Jom join contest teka bintang ni...

Nak join??

Sy teka:
111

Due:
5 Feb

GA meaw makan tomato !


Jom join GA ni...

Nak join??

Due:
12 februari 2011

GA kembali lagi

Jom join GA oleh  kasihartika ni.....

Nak join??

Hadiahnya ialah shawl kat bawah ni.....
Dan jugak gelang kristal!!!! nak!!!!!


Tag:
Zanna
Lela farouk
Lady dyla

Due:
30 Jan

27 January 2011

BEN ASHAARI BLOG




Teruja nak join bloglist Ben ashaari lagi....

Nak join??

  • Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini ..
 Tak tentu.....kadang-kadang banyaaaakk, kadang-kadang sikit...tapi sekurang-kurangnya mesti ada 1 entry sehari....entri sehingga kini ialah 366 post...
 
  • Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI ..
 Sebab sejak berada dalam bloglist Ben dulu, trafik sy telah meningkat....dan banyak jugak referral daripada blog ben...hehe....lagipun ben kan femes, sy pun nak join sekaki...hehe....Lagi satu, ben ni sumber inspirasi dlm berblogging....:)
 
  • Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular ?
Tak pernah terfikir akan popular....tapi kalau lah popular, saya lah blogger yang paling happy....saya akan berusaha untuk hasilkan entri yang terbaik untuk pembaca....




    LUCKY LUCKY GIVEAWAY


    Jom join GA nett's kerepek ni....

    Nak join??

    Terima la bunga dari sy ni....
    Bunga Citra Lestari kategori bunga gak tak??hehe....

    bunga-bunga sakura.....:)
     Due:
    10 feb


    Hadiah dah pos

    Salam....


    Sebelum aku terlupa, ni nak bagitau hadiah untuk kesemua pemenang GA telah dipos pada hari selasa lepas.....
    Mohon kerjasama dari korang semua, kalau dah sampai nanti inform ek....
    Kalau tak sampai-sampai pun inform jugak....
    Sebab aku guna pos biasa je untuk hadiah keychain tu....(harap-harap sampai la)....
    Cuma shawl je aku guna pos express....

    Untuk kak nani (jassnani), special delivery nanti sy hantar ye....
    Asyik terlupa je.....sori banyak-banyak tau.....uhuk..


    1'st CONTEST .. 200 days ANNIVERSARY :)


    Jom join GA ni...

    Nak join??

    Sy teka:
    26
    27
    28

    Tag:
    Cikpuanhady
    Zanna
    Lady dyla

    Due:
    27 jan

    Dah 400....bila nak 4000??

    Salam followers...

    Apa yang 400 tu?
    Duit nuffnang aku ke? Kalau betul, Alhamdulillah.....amin...

    Tapi 400 ni adalah jumlah follower aku...hehe...
    Walaupun tak banyak macam blogger lain, tapi ia tetap bermakna untuk blog aku ni...
    Thanx korang yang sudi follow blog yg tak seberapa ni....


    Ye la, bukan senang aku nak kumpul follower ni....
    Nak tambah 1 follower sehari pun sakit....
    Itu belum kira yang unfollow lagi tu....hahaha...gila kesian bila ada yang unfollow aku...
    Mungkin blog aku ni tak layak untuk dia follow....
    Tapi takpe la, mungkin dia ada reasonnya sendiri.....
    Tak boleh nak paksa-paksa orang...
    Kalau suka, follow....kalau tak suka, unfollow je...kan??


    P/s: Tak de award la nak bagi sebab tak reti nak design-design nih....huhu...tapi apa-apa pun, time kasih banyak-banyak kat followers blog ni...yg sudi letak link pun jutaan terima kasih!!!

    26 January 2011

    Dah boleh cashout ke belum ni??

    Salam nuffnangers....(hehe..macam nuffnang lak...)

    Nak tanya sikit pendapat korang....
    Aku dah boleh cash out ke belum ni??
    Bila time yang sesuai untuk cash out??
    Orang kata hujung bulan...tapi ni dah hujung bulan....

    Actually ada lagi 3 BE tengah running, tapi tu pun macam segan-segan je nak ada....
    Ni semua BE tahun lepas....tahun ni punye nokia C5 tu je....
    Bila nak dapat BE baru ni????

    total earning utk 3 BE ni tak cukup RM50 pun.....

     Aku punye income dah capai minimum RM50 untuk cash out...
    Cukup-cukup untuk cash out sajork...
    Earning untuk setahun berblogging.....
    Sikit je, tapi ok la...better than nothing la kan...(ayat pujuk diri sendiri....)

    Nak tunggu 3 BE ni jadi ME dulu ke camne ni ek??
    Tapiii tangan ni duk gatal je nak tekan butang cash out tu.....

    Nuffnang, sy nak BE baru!!!!!


    P/s: Thanx korang yg sudi jenguk blog aku ni....yg tolong klik pun time kasih jugak....
    P/s: Rasa macam nak register heartbeat la pulak...

    Awas!!!Gambar-gambar lawak sahaja

    Selamat pagi...

    Jom lepak-lepak dulu sambil tengok gambar-gambar lawak.....
    Boleh gak release tension pagi-pagi ni....


    ayam dah jadi telur....
    klik utk nampak lebih besar....
     
    tido kat sini pun jadi la....

    bean croft....bean raider

    lobster yg comell...

    mari belajar math

    haha, yg ni memang tak blh blah.....  
    hokdok bakar..sedak nih...
    kapak kereta???
    astro pasang kat kete....

    25 January 2011

    I like this wedges

    Dah lama sebenarnya tak pakai kasut tumit tinggi ni...
    Sebab lebih selesa pakai selipar flat je even keluar shopping or dating...
    Maklumlah, kaki aku bukan stok kaki model nak pakai kasut berinci-inci....
    Sekarang ni lagi la tak boleh nak pakai sebab dukung adam....
    Tapi tadi tengah jalan-jalan cari pasal, tiba-tiba terjumpa satu wedges ni...
    Before ni pun ada member2 penah beli kat kedai ni...tapi aku tak berkenan lak sebab mungkin tak sesuai kot....ke tak muat??kekeke...
    Tapi tadi tiba-tiba ternampak wedges ni...

    idok ler brand mahal-mahal pun nak show off kat sini.....

    Cantik sangattt...terus try...sekali pakai rasa best...terus gatal tangan nak beli...
    Maklum la dah gaji....duit lak tengah panas lagi baru cucuk...adeih...
    Kalau dah namanya pompuan kan...
    (Hoh, apa lak nak salahkan pompuan lak ni?)
    Owh, ok, aku yang tak kuat iman....


    Korang tengok la cara dia posing....
    Tak ke sexy lagi menggiurkan tu??
    Pink colour gitewwww....
     3 inci beb...rasa macam tinggi tetiba...


    HATI GETAH NEW YEAR GIVEAWAY !


    Jom join GA oleh cik liyana hati getah ni...

    Nak join??

    Tag:
    Cikpuanhady
    Zanna
    Lela farouk

    Due:
    1 FEBRUARI 2011

    Adam @ 10 months

    Rasanya dah lama tak update milestone adam....setiap hari balik keje rasa tak sabar je nak jumpa budak kecik ni...

    Pada 5 Januari lepas adam genap 10 bulan.....lagi 2 bulan cukuplah setahun...how time flies so fast...rasanya baru je lepas pantang ari tu....(tapi time pantang rasa macam lama sangat nak habis...huh, scary)...

    Adam masa baru lahir...

    1. Berat masa 9 bulan 8kg je...nampak kurus je, tapi mengah jugak naik tangga tu...kalau dukung pun, tahan kejap je, pas tu lenguh....huhu...
    2. Dah pandai merangkak.....10 bulan baru nak merangkak...haish, sabar je la....bila dah blh merangkak ni, laju je dia kejar mama nak g mana-mana....adeih...
    3. Dah boleh bangun sendiri...tapi kena pegang something dulu la...
    4. Belum tumbuh gigi dah pandai baca kitab...:)
    5. Dah banyak mulut...asyik membebel je keje dia....
    6. Suka sangat hisap jari....kalau tak dapat jari, apa-apa pun boleh....henset mama pun boleh sampaikan dah tak boleh dengar org ckp melalui phone mungkin sebab air liur dia dah terkumpul kot...huhu...
    7. Tak boleh tinggal sorang-sorang....nanti mula la dia bising...
    8. Suka geleng-geleng kepala....kalau kita ikut cara dia geleng pun boleh pening...
    9. Manja sangat...asyik nak menepek je....
    10. Suka dengar azan kat tv...sampai habis la azan tu dia tengok..sejuk perut mama..
    11. Suka mandi aka main air....kalau mandikan dia dalam tub baby tu, tak nak bangun dah....suka tepuk-tepuk air...:)
    12. Dah kenal mama dan abah...tak boleh salah sorang dari kami takde depan dia..nanti mula la nak mencari...
    13. Kalau jumpa orang tak kenal, dia senyap je pandang orang tu....mungkin dia tengah baca fikiran orang kot...hahaha...
    14. Bangun malam 2,3 kali macam dulu gak...lepas nenen, tido balik...
    15. Suka campak-campak barang....tak kira la dia pegang apa, mesti dia campak....
    16. Paling dia suka remote tv dan astro...dua-dua nak pegang...kalau mama amik satu, mula la nangis....dah amik, campak..kalau tak campak, makan...kalau tak makan, dia tukar channel....suka sangat tengok tv yg ada bintik2 tu....baby lain suka kartun, dia suka cite bintik2...
    17. Dah pandai sayang (makan) pipi dan hidung mama dan abah....
    18. Dah pandai tepuk tangan, tampar-tampar barang....tampar mama pun pandai...adusss...
    Sekarang adam dah besar....:)

      Fasha Sandha dan Jejai putus tunang



      KUALA LUMPUR: Selepas sekian lama mengambil sikap tunggu dan lihat, Rizal Ashram Ramli, 34, atau Jejai semalam mengesahkan hubungannya dengan pelakon Fasha Sandha sudah berakhir dan pada masa sama menegaskan bekas isterinya, Nora Danish sama sekali tiada kaitan dengan perpisahan itu.

      “Dia (Nora Danish) tidak pernah masuk campur urusan peribadi saya. Apa yang berlaku antara saya dan Fasha sehingga menyebabkan kami berpisah tiada kena mengena dengan orang lain,” katanya menerusi e-mel yang dihantar kepada wartawan Harian Metro, semalam.

      Kenyataan Jejai itu sekali gus menamatkan teka-teki yang sebelum ini dicetuskan Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 27, apabila berkata hanya dia dan Jejai yang tahu mengenai status terkini perhubungan cinta mereka.

      Kiriman e-mel Jejai itu juga secara tidak langsung membersihkan nama Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 29, yang sebelum ini didakwa menggunakan keluarga bekas mentuanya untuk memutuskan hubungan Jejai dan Fasha.

      “Dakwaan dia (Nora Danish) menggunakan keluarga saya untuk memisahkan (saya dan Fasha) tidak pernah berlaku. Apa yang berlaku dalam keluarga saya, saya tahu semuanya,” kata Jejai menerusi e-melnya.

      Jejai turut menegaskan dakwaan mengatakan Nora gila talak amat keterlaluan.

      “Saya pasti dia (Nora Danish) tidak pernah gila talak. Dia sedang mengenali seseorang, malahan saya mengenali lelaki itu. Dia seorang yang baik dan dihormati. Fasha juga tidak pernah mengugut saya. Itu adalah pasti. Dia bukan seorang yang berkelakuan begitu,” katanya.

      source: metro

      P/s: Tuhan bayar cash je sekarang ni....
      P/s: Dah kawan dgn playboy, kena terima la akibatnya....
      P/s: Walaupun aku tak suka dgn kehidupan peribadi fasha, tapi aku tetap suka lakonan dia...

      BABY MUKA BLURRR


      Nak join??

      Ni gambar blur adam...hehe...


      NAMA ANAK: Adam Hakeem
      TARIKH LAHIR ANAK: 5 Mac 2010
      NAMA IBU: aanie
      AYAT POWER: "Aik? apa benda yang mama pegang ni??macam menarik...."


      Tag:
      Zanna
      Cikpuanhady
      Lady dyla
      Cikjue
      Lela farouk

      Due:
      25 Jan 2011

      24 January 2011

      Lucky Giveaway by Cik Dya


      Jom join GA oleh Cik Dya ni...

      Nak join??

      Tag:
      Zanna
      Cikpuanhady
      Lela farouk

      Due:
      25 Jan

      3rd GA-Saya Mahu Foot Detox Patch dari MJ


      Jom join GA dari myra jay ni...

      Untuk join, sila klik banner...

      Due:
      28.01.2011 (12.00am)

      Hadiah dah ready

      Salam pemenang GA...

      Hadiah korang dah ready utk di pos...
      Sorry lewat pos sebab busy...huhu...
      Ini buktinya....
      Untuk shawl, special skit parcelnya....



      Hadiah ni aku bawak ke hulu ke hilir...
      Dari opis aku bawak balik umah, ingat nak bungkus-bungkus kat umah la...
      Tapiii, selagi adam tak tido, jangan harap aku boleh buat keje....
      Kena kejar-kejar adam la...buas sangat...adeih...
      Bila adam tido, aku lak kena kejar kat abah adam..hehe..terlebih sudaaa...

      Nak bungkus kat opis lak tak sempat gak sebab busy....
      Bila ada masa free, aku buat la skit-skit...
      Tapi kena sorok-sorok sebab malas nak menjawab kalau ada yang menyibuk nak tau....huhu...


      P/s: Insya-Allah hadiah akan ku pos minggu ni jugak....jangan marah sy tau....huhu...

      Akibat MALAS

      Adeih....tak tau angin kus kus apa yang menyerang mood aku ni....
      Dah 2 hari tak update blog sampaikan dyla pun perasan....huhu...
      Nak join GA pun MALAS apatah lagi nak update blog.....

      Weekend lepas aku tak kuar mana-mana pun...
      Sepatutnya ada la masa utk update blog....
      Tapi malas punya pasal, kubiarkan sepi je blog ni...
      Tapi aku sibuk duk menempek kat blog lain...
      Habis ku selongkar semua harta karun kat blog lain...hehe...

      uv yang sangat menyedihkan...sob sob...

      Minggu lepas punye uv tak sampai 50 pun...huhu..
      Inilah akibatnya bila penyakit m itu datang menyerang.....


      P/s: Mungkinkah sebab tak de BE baru aku jadi camni???huhu....i need Dr fadilah kamtumi......

      21 January 2011

      1st Giveaway dari Lieroseqiemi

      Jom join GA dari LiErOSe~QiEmi ni...


      Nak join??

      Hadiah?
      "HARUSLA KERONSANG SABAH JADI PILIHAN"

      Due:
      28 Januari 2011

      Kuih lopez kegilaan baruku

      Salam Jumaat semua....

       Eh, dah jumaat ek?
      Kenapa rasa macam monday blues je ni???
      Maybe sebab semalam cuti kot....hoh, ada yg sambung cuti ke??
      Bestnya!!!sekarang ni aku tak leh nak amik cuti saja-saja dah...kena jimat cuti...dah kawin ni bukan setakat jimat duit je ni...cuti pun dah kena jimat...huhu...

      Breakfast apa hari ni?
      Aku makan kuih jennifer lopez je...hehe bertuah...kuih lopez tu untuk breaklunch kul 10 or 11 nanti...
      Breakfast tadi dah tibai nasi goreng sepinggan dah....hahaha....
      Banyaknya aku makan...tak sedar diri badan dah gumuk, nak jugak makan banyak...
      Korang kenal tak rupa bentuk kuih lopez ni??
      Actually aku pun baru berkenalan dgn kuih ni....before this tak penah jumpa kot...
      Hehe, ye la, aku mana nak kenal nama kuih-muih ni....
      MIL aku penah tanya aku pandai tak buat kuih-kuih kelantan??aku dengan muka tak malunya jawab tak....wakaka....nasib la...

      Meh aku perkenalkan kuih lopez ni...

      src: google
      Aku biasa beli kuih ni kat opis aku...
      Tapi dia jarang ada...
      Maka, setiap hari la aku tanya makcik kantin ni bila kuih ni nak ada....
      Sampai dia pun dah naik bosan kot....hahaha....
      Pagi tadi, nampak je kuih ni terus sambar 2 biji (sebab ada 2 je)...huhu...

      craving for this....

      20 January 2011

      Jom undi belog saya....*wink

      Salam korang...

      Hari ni cuti thaipusam apa plan korang??
      Ada yang baru balik dari Batu Caves ek???hehe...
      Aku tak tau nak g mana....tapi takkan nak melangut depan tv je kan...huh, bosan ah...
      Kat mana ek happening arini??

      Em, dengan muka tak malunya nak mintak tolong skit la...
      Aku tak pandai nak raih undi sebab tak pernah terlibat dengan politik secara langsung....
      Tapiii, terpaksa jugak meraih undi dari korang....
      Kalau rasa template aku ni chantek,

      Jom afundi sy dengan klik sini laju-laju....dan cari nama blog sy kat bahagian bawah....then, klik nama sy and tekan vote!!!

      Thanx in advance!!!
      sayang korang...

      LUCKY FOLLOWERS ~ SAYA MAU HADIAH


      Jom join GA ni....

      Hadianya sangat la best!!!
      wang tunai RM50!!! boleh beli macam-macam barang utk adam ni...:)

      NAK!!!! Boleh bagi sy tak?? *wink wink....

      Nak join??

      Due:
      31 Jan

      1st GA-promote ILY'i NATRAH


      Jom join....hanya untuk 100 penyertaan terawal je...

      Nak join??

      Tag:
      Cikpuanhady
      Cikjue
      Zanna

      Due:
      28 Jan
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      Mama & Abah

      Adam Hakeem

      Our Baby